Petri Kekoni Companyn tanssiteos nähdään elo-syyskuun vaihteessa Kalasatamassa

| Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Teoksessa rajat inhimillisen ja elottoman välillä hämärtyvät. Möhkälemäisen esiintyjän olemus muistuttaa eloon heräävää veistosta. Inspiraationsa luonnon vuosisatojen saatossa muovaamista muodoista ja pinnoista ammentava teos pohtii, voiko ihminen olla elementti tai voiko elementti inhimillistyä.

Tanssiteoksen keskeinen ajatus, ihmisen ja luonnon elementtien yhteiselo, tulee merellisessä ympäristössä vahvasti esiin. Meren läheisyys tekee Kalasataman alueesta erikoisen ja ainutlaatuisen. ”Alun perin Möhkäle-teos syntyi ihmisen ja luonnon elementtien kommunikaatiosta. Näin voidaan ajatella, että teos palaa kotiinsa Sörnäistenniemelle. Teoksen voi kokea paitsi satamarannasta, myös läheisten asuntojen ikkunoista tai Isoisänsillalta. Pyrkimyksenä on ympäristön haltuunotto kokonaisvaltaisesti.”, Kekoni kertoo.

Teoksen koreografiasta, konseptista ja tanssista vastaa Petri Kekoni, ääni- ja valosuunnittelusta Mikko Hynninen sekä pukusuunnittelusta Joanna Weckman. Teos on osa kansainvälistä Performing Hel -festivaalia.

Esitykset: 29.8.–1.9.2019 klo 21 Capellanaukion edustalla (Capellanaukio 1). Esityksen kesto on noin puoli tuntia.

Möhkäleen jäljillä -työpaja lauantaina 24.8.

Tapahtumaan kuuluu kaikille avoin ja maksuton Möhkäleen jäljillä -työpaja. Työpajassa tutustustaan siihen, miten Kalasataman ympäristö on vaikuttanut teokseen ja sen tekoprosessiin. Työpajaan tulee ilmoittautua ennakkoon 23.8. mennessä osoitteeseen anne@kekonico.fi.

Työpaja: 24.8. klo 14.00-16.00 Esitystaiteen keskuksessa Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1/33).

Lisätiedot: Tuottaja Anne Peippo, anne@kekonico.fi, puh: +358 40 8337312, www.kekonico.fi

Taustaa

Tanssiteos Sörnäistenniemen Möhkäle, nykysirkusteos Aramid ja barokkimusiikkitapahtumien sarja Kalasataman yö saivat Helsingin kaupungin ympäristötaidehankkeiden rahoituksen vuonna 2019.

Kalasataman rakentaminen kestää 20–30 vuotta. Tapahtumat ovat osa Kalasataman ympäristötaidehanketta, jonka tavoitteena on asukkaiden viihtyvyyden parantaminen pitkän rakentamisvaiheen aikana. Hankkeen avulla toteutetaan pysyvää ja väliaikaista taidetta sekä tapahtumia. Ympäristötaideprojektia ohjaa Helsingin kaupunginkanslia yhteistyössä kaupunkiympäristön toimialan ja kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan kanssa. Ympäristötaide rahoitetaan rakennuttajilta perittävällä maksulla.

JAA