OmaStadin äänestysaika päättyy huomenna torstaina 28. lokakuuta kello 20

| Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Keskustakirjasto Oodissa ovat keskiviikkona 27. lokakuuta paikalla stadiluotsit Kirsti Kallansalo ja Jarkko Laaksonen. Stadiluotsit päivystävät Oodin sisääntuloaulassa kello 16–19 ja tukevat äänestämisessä. Mukana on myös monikulttuuritaustaista nuoria, jotka tukevat tarvittaessa äänestämisessä.

Äänestystilanteen kehittymistä voi seurata 15 minuutin välein päivittyvältä OmaStadin sivustolta.

OmaStadin äänestyksessä on kattavasti esillä, mitä moninaisempia ehdotuksia.
– Tähän mennessä OmaStadissa on jo yli 30 000 äänestänyttä. Suosituimmat ehdotukset koskevat liikuntaa, luontoympäristöä ja siisteyttä, kertoo OmaStadin kehittämispäällikkö Kirsi Verkka.

Äänestys

Unelmien Helsinki tehdään yhdessä

Äänestämiseen on tarjolla tukea useissa kaupungin toimipisteissä sekä tapahtumissa eri puolilla Helsinkiä. Mikäli äänestäjällä ei ole äänestämisessä tarvittavia pankkitunnuksia tai äänestäminen tuottaa muuten vaikeuksia, voi äänestää avustetusti henkilötodistusta näyttämällä (henkilökortti/passi, nuorilla kela-kortti). Lisäksi tietoa ja neuvontaa tarjoavat kaikki Helsingin kirjastot, asukastalot ja palvelukeskukset.

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Ideoista kehitetään yhdessä ehdotuksia, joista kaupunkilaiset äänestävät. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.

OmaStadin äänestämiseen liittyvissä ongelmatilanteissa sinua palvelee myös digituki numerossa 09 310 10011 (ma-pe klo 8-11 äänestyksen aikana 6.10–28.10.2021).

Lue lisää:

Äänestys

Äänestystilanne

Äänestyksen tuki ja tapahtumat

OmaStadi

Löydä tapasi osallistua ja vaikuttaa Helsingin kehittämiseen

Nicehearts – naapuriäidit

Cultura-säätiö

Nuoret muslimit ry

Job’d toimintamalli