Nuori Taide Helsinki 2021 - nuorten taiteilijoiden yhteisnäyttelyn teosten haku alkanut

| Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorten taiteentekijöiden yhteisnäyttely tulossa

Nuori Taide Helsinki 2021-näyttelyn nimi on See the Sea - näe meri, koe taide. Näyttely inspiroituu kesällä Vallisaaren ainutlaatuisessa merellisessä ympäristössä avautuvasta Helsinki Biennaalista.Kutsumme nyt nuoret taiteentekijät osallistumaan näyttelyyn kommentoimaan ja tekemään omat tulkintansa teemasta valitsemallaan tavalla.

Yhteisnäyttelyyn osallistumalla moni nuori toteuttaa haaveensa saada taidettaan esille galleriaan. Aikaisempina vuosina Nuori Taide Helsinki -näyttelyissä on ollut mukana esimerkiksi maalauksia, veistoksia, installaatioita, performansseja, runoja tai musiikkiesityksiä, grafiikkaa, valokuvaa tai eri taidelajeja yhdistäviä teoksia. Nuorten teoksista koostuva yhteisnäyttely järjestetään jo 17. kerran.

Näyttelyyn valitaan vähintään yksi teos jokaiselta näyttelyyn hyväksytyltä nuorelta. Näyttelyyn voi ilmoittautuminen 15.4. asti, ja paikkoja on rajallisesti. Lisätietoja sekä ilmoittautuminen sähköpostitse heidi.goransson@hel.fi.

Nuoren taiteen kesä

Nuori Taide Helsinki 2021 näyttäytyy myös Kanneltalon galleriassa pidettävän näyttelyn lisäksi ympäri Helsinkiä – nuoria osallistaen ja haastaen luomaan taidetta eri muodoissa. Osana näyttelyä järjestetään kesällä useita viikon mittaisia taidekursseja ja muuta ohjelmaa.

Nuori Taide Helsinki 2021: See the Sea – näe meri, koe taide on osa Helsinki Biennial Inspired -kokonaisuutta. Se on saanut inspiraationsa biennaalin Sama meri -nimestä ja sen sisällöistä. Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin.

 

HUOM! Nuori Taide Helsinki 2021: See the Sea – Näe meri, koe taide -näyttely järjestetään, koronarajoitukset huomioiden. Tiedotamme mahdollisista muutoksista erikseen.