Kanneltaloon saapuu lokakuussa värikäs kuolleiden päivän tapahtuma

| Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin Kanneltaloon saapuu 28.10.–10.11. pyhäinpäivän ympärille levittäytyvä Muistan sinua rakkaudella -tapahtuma, jossa suomalainen sureminen ja meksikolainen kuolleiden päivä eli Día de Muertos punoutuvat yhteen. Kaksi viikkoa kestävä tapahtuma käsittelee kuolemaa muun muassa kirjallisuuden, lastenkulttuurin, keskustelun, elokuvan, musiikin ja eri-ikäisille suunnattujen työpajojen kautta.  

Tapahtuman keskiössä on kuvittaja-kirjailija Sanna Pelliccionin Muistan sinua rakkaudella -näyttely, joka avaa meksikolaisen Día de Muertosin värikästä ja yhteisöllistä perinnettä. Näyttely on saanut nimensä samannimisestä lastenkirjasta (Sanna Pelliccioni, Maami SnellmanKiti Szalai, Teos 2020), jossa suomalainen Alma tutustuu luokkakaverinsa Diegon perheen kanssa meksikolaiseen kuolleiden päivään. Teos esittelee lapsille suomalaisesta kulttuurista poikkeavan tavan kohdata kuolema ja muistella edesmenneitä läheisiä.  

Kanneltalon galleriassa järjestettävässä Pelliccionin näyttelyssä voi kirjakuvitusten lisäksi tutustua suomalais-meksikolaisena yhteistyönä rakennettavaan värikkääseen alttariin, ihastella perinteisiä kuolleiden päivän koristuksia ja jättää pienen muiston edesmenneelle läheiselleen yhteisölliseen teokseen. Näyttelyn yhteydessä pidetään myös useita lapsille ja perheille soveltuvia työpajoja suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, espanjaksi ja italiaksi. Sekä näyttelyyn että työpajoihin on vapaa pääsy.

Tapahtuman aikana Kanneltalossa esitetään lisäksi kaksi menetystä käsittelevää elokuvaa: Disneyn Coco-animaatio, joka kertoo lapsille kuolemasta, ja surun henkilökohtaisuutta peilaava Klaus Härön draamaelokuva Elämää kuoleman jälkeen. Kirjastossa voi puolestaan keskustella kahvittelun lomassa kuolemasta sellaisten henkilöiden kanssa, jotka ovat työnsä puolesta tekemisissä kuoleman kanssa. Muistan sinua rakkaudella -tapahtuman koko ohjelmaan voi tutustua Kanneltalon verkkosivuilla kanneltalo.fi.

Muistan sinua rakkaudella -tapahtuma 28.10.–10.11, jonka osana Día de Muertos 6.11. klo 12-16. Vapaa pääsy.
Kanneltalo
Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
www.kanneltalo.fi

Yhteistyössä: Kanneltalo, Kannelmäen kirjasto, Helsingin työväenopisto, Kannelmäen palvelutalo, Kannelmäen seurakunta, Ars Moriendi, Pro-Seremoniat ry, Vantaan vanhus- ja vammaispalvelut