Helsinki testaa e-ennakkolippuja Kumpulan maauimalassa ja HAM Helsingin taidemuseossa

| Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ennakkolippujen myynti alkaa Kumpulan maauimalassa maanantaina 6.7. kello 12Kertalipun voi ostaa sunnuntaiaamuille 12.7. ja 19.7. Sisäänpääsyaika ennakkolipuilla on näinä kahtena sunnuntaiaamuna klo 9.00-10.00Uintiaikasuositus on Kumpulassa kaksi tuntia ja lipun voi ostaa Kumpulan maauimalan verkkokaupasta. Ennakkolippujen ostajien kesken arvotaan 20 ilmaislippua Kumpulan maauimalaan. 

Kumpulan maauimalan ennakkolippu tarjoaa stressittömän aamunavauksen esimerkiksi lapsiperheille, sillä ennakkolippulaiset pääsevät hellepäivänä maauimalaan jonon ohi. Normaalihintaisia aikuisten ja lasten kertalippuja voi ostaa yhdellä ostokerralla viisi kappaletta. Ennakkolipputyyppejä on kolme: aikuisten lippu 5 euroa, 7-17-vuotiaiden lasten lippu 2,5 euroa ja 0-6-vuotiaiden lasten lippu 0 euroa, joka on kuitenkin varattava verkkokaupasta mikäli uimaseurueessa on mukana alle 6-vuotiaita. 

Kumpulan maauimalan ennakkolippumyynti on lyhytaikainen kokeilu, josskerätään asiakaspalautetta liikuntapalvelujen verkkomaksamisen kehittämiseen. Kokeilun mahdollisesta jatkosta tiedotetaan myöhemmin. 

HAM Helsingin taidemuseon ennakkolippuja voi ostaa haluamalleen ajankohdalle keskiviikosta 8.7. kello 10 alkaen HAMin verkkosivuilta. Lippujen ensimmäinen mahdollinen käyttöpäivä on keskiviikko 15.7. Liput ovat voimassa taidemuseon aukioloaikoina tiistaista sunnuntaihin kello 11.00-19.00. Yhdellä ostokerralla voi ostaa enintään 9 pääsylippua. Ennakkolipun ostaja saa käynnillään museon HAM-kaupan kertaostoksesta 15 prosentin alennuksen normaalihintaisten tuotteiden valikoimasta.  

Kevään poikkeustilanne vauhditti ennakkolippujen myynnin kehittämistä. HAM:issa ajatus verkkokaupasta oli ollut ilmassa jo aiemmin kesälle 2021 siirtyneen Helsinki Biennaalin yhteydessä. Kumpulassa poikkeuskevät synnytti tarpeen pitää erityistä huolta uimalan asiakasmääristä ja sen myötä turvavälien säilymisestä. 

Verkkomaksamisen pääsylippukokeilu on poikkeuksellisen nopea ja ketterä Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan yhteinen pilotti ja osa toimialan digitalisaatio-ohjelmaaKehitystyön avulla kerätään dataa ja käyttäjäkokemuksia tulevaa vartensillä Helsinki haluaa olla maailman toimivin kulttuurin ja vapaa-ajan kaupunkiYhteistyökumppaneinamme tätä mahdollistamassa ovat verkkokaupan toimittaja Eventilla sekä maksunvälityspalvelu Bambora. 
 
Kumpulan maauimalan verkkokauppa: https://ssl.eventilla.com/cal/kumpulanmaauimala 
HAM Helsingin taidemuseon verkkokauppa avautuu HAMin verkkosivuilla hamhelsinki.fi keskiviikkona 8.7. kello 10. 

 

Lisätiedot: 

Kumpulan maauimalan pilotti 
Joonas Kinnunen, projektisuunnittelija. Puh. 040 48 54 837, joonas.kinnunen@hel.fi 
Katja Kuusisto, tiimiesihenkilö. Puh. 040 70 66 697katja.kuusisto@hel.fi  
 
HAM Helsingin taidemuseon pilotti 
Anneli Kanninen, Biennaali-kauppa ja opasvaraukset, HAM Puh. 040 61 09 782, anneli.kanninen@hel.fi 

Jouni Vienola, palveluvastaava, HAM, Puh. 040 70 96 623, jouni.vienola@hel.fi