Helsinki kokeilee uutta tapaa tuottaa terveyspalveluja

| Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

”Uudistuksella parannetaan kiireettömän hoidon saatavuutta ja lisätään terveysasemapalveluja helsinkiläisille”, Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo. Nykyistä henkilökuntaa kaupungin terveysasemilla ei vähennetä.

”Kokeilu on meille mahdollisuus ottaa oppia yksityisten palvelutuottajien toiminnasta ja rakentaa hyvää yhteistyötä ja kumppanuutta heidän kanssaan", jatkaa Turpeinen.

”Uudet terveysasemat tarjoavat samat terveyspalvelut kuin muutkin Helsingin terveysasemat. Näidenkin asemien asiakkaat pysyvät Helsingin terveysasemien asiakkaina”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen täydentää.

Terveysaseman vaihto onnistuu samalla tavalla kuin aiemmin. Asiakasmaksuihin ei tule muutoksia, esimerkiksi lääkärin tai hoitajan vastaanotosta ei peritä maksua.

Molemmat uudet terveysasemat palvelevat arkisin klo 8 - 16. Lisäksi terveysasemilla on vastaanottoja ajanvarauksella myös iltaisin ja lauantaisin.

Kannelmäen terveysasema toimii osoitteessa Laulukuja 4, se palvelee samoja asiakkaita kuin lopettava Kannelmäen terveysasema. Puhelinnumero on jatkossakin
09 310 47355.

”Meistä on hienoa päästä Kannelmäessä kehittämään perusterveydenhuoltoa yhdessä Helsingin kaupungin kanssa. Laaja kokemuksemme julkisten terveysasemien palvelutuotannosta on opettanut, että paras lopputulos saavutetaan aidolla yhteistyöllä sekä kuuntelemalla palveluja käyttäviä asiakkaita ja terveysasemalla työskenteleviä ammattilaisia”, kertoo Terveystalon julkisten palveluiden johtaja Mikko Tainio.

Ruoholahden terveysaseman asiakkaiksi siirtyvät lokakuun alusta Ruoholahden ja Jätkäsaaren asukkaat sekä osa Hietalahden alueen asukkaista. Ruoholahden terveysaseman osoite on Tallberginkatu 2 ja puhelinnumero 09 310 47366.Katuluettelo uuden terveysaseman asiakasalueesta löytyy terveysaseman verkkosivulta.

"Olemme innostuneita tiivistyvästä kumppanuudesta Helsingin kaupungin kanssa. Tavoitteenamme on tarjota Ruoholahdessa laadukkaita, vaikuttavia ja asiakaslähtöisiä terveyspalveluita. Pyrimme uuden tiimityömallin avulla palveluissa hyvään saatavuuteen", sanoo perusterveydenhuollon palveluista vastaava johtaja Joonas Turunen Mehiläisestä.

Kannelmäen ja Ruoholahden terveysasemien asiakkaiden ei tarvitse ottaa muutoksen vuoksi yhteyttä. Seuraavalla asiointikerralla uudelle terveysasemalle otetaan yhteyttä normaaliin tapaan soittamalla, asioimalla sähköisesti tai tulemalla paikan päälle.

Tervetuloa tutustumaan uusiin terveysasemiin

Kutsumme median edustajat tutustumaan uusiin terveysasemiin torstaina 30.9.

  • klo 10-12 Ruoholahden terveysasema, Tallberginkatu 2
  • klo 13-15 Kannelmäen terveysasema, Laulukuja 4

Lisätietoja

Helsingin kaupunki

Terveystalo

Mehiläinen

Kannelmäen terveysaseman verkkosivut ovat osoitteessa
www.hel.fi/kannelmaenterveysasema

Ruoholahden terveysaseman verkkosivut ovat 1.10. alkaen osoitteessa www.hel.fi/ruoholahdenterveysasema