Helsinki-infosta neuvontaa kaikille kaupunkilaisille

| Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uudistetun neuvontapalvelun nimeksi tulee Helsinki-info, ja nykyinen Virka-info jää historiaan. Neuvontaan tulee keskimäärin 200 yhteydenottoa päivittäin, ja Oodin myötä määrä kasvaa.

Neuvontapalvelun 11 ammattilaista lupaavat etsiä vastauksia tai yhteystietoja mihin tahansa kaupungin palveluun liittyvään kysymykseen asumisesta ja opiskelusta työntekoon sekä virkistäytymiseen. Myös maahantuloon liittyvissä kysymyksissä saa apua. Neuvonnan saa aina suomen, ruotsin tai englannin kielellä, ja tarvittaessa neuvoa saa myös mm. arabian, somalin ja farsin kielellä. Neuvojat taitavat yhteensä kymmentä kieltä.

Helsinki-info neuvoo kaupunkilaisia kasvokkain Oodissa ja Albertinkadulla toimivassa IHH (International House Helsinki) -palvelupisteessä, jossa asiakkaina pääasiassa maahantulijoita ja uusia helsinkiläisiä.

Helsinki-infon tavoittaa myös chatin kautta - neuvonta.hel.fi ja puhelimella 09-31011 111. Lisäksi Helsingin kaupungin palautejärjestelmän kautta voi lähettää kysymyksiä. Neuvontapalvelu toimii virka-aikana, mutta Oodin palvelupisteessä neuvojat ovat paikalla iltakuuteen saakka.

-Halusimme tarjota neuvontapalvelua yhä useammalle, niin uusille helsinkiläisille, syntyperäisille stadilaisille kuin kaupungista kiinnostuneille. Uudistimme nimemme, jalkaudumme myös keskustakirjastoon ja teemme Helsinki-infon löytämisen helpommaksi. Lisäksi olemme yhdistäneet tiimit, joten meillä on enemmän osaamista jokaisessa palvelupisteessä, kertoo neuvontapäällikkö Anne Nissinen Helsingin kaupunginkansliasta.

Kaupungin asukaslehti on nykyiseltä nimeltään Helsinki-info, ja se alkaa ensi vuonna ilmestyä nimellä Helsinki-lehti.

Kysy kaupungista!
Helsinki-info

Puhelin 09-31011 111
ma-to 9-16, pe10-15

Chat: neuvonta.hel.fi

Palvelupiste Oodi
Töölönlahdenkatu 1
ma-to 9-18, pe 10-18

Palvelupiste IHH
Albertinkatu 25
ma-to 9-16, pe 10-16

www.hel.fi/palaute

Meddelandet på svenska nedan

Press release in english below

JAA