Helsinki, Espoo, Vantaa ja HUS kannustavat nuoria ottamaan koronavirusrokotteen

| Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

”Tavoitteena on muistuttaa nuoria ja nuoria aikuisia koronarokotuksen ottamisen tärkeydestä. Nuoret ovat todella vastuuntuntoisia monissa asioissa, kuten globaaleissa ympäristö- ja vastuullisuusasioissa. Uskon, että nuoret ovat vastuullisia myös omasta rokottamisestaan. Näin toimien he voivat suojella heikommassa terveydellisessä tilanteessa olevia ystäviään ja muita läheisiään”, sanoo Espoon avosairaanhoidon päällikkö Anu Mustakari.

Yli 50-vuotiaat ovat huolehtineet rokotusten ottamisesta toistaiseksi paremmin kuin nuoremmat.

”Mikäli 40-vuotiaat ja nuoremmat pääsevät samaan tasoon toisella rokotusannoksella niin olemme saavuttamassa tärkeää laumasuojaa. Kurottavaa olisi nyt noin 10-20 prosenttiyksikön verran”, sanoo Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

Kampanjan taustalla on myös se, että tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla koronavirustartuntoja todetaan eniten nuorilla aikuisilla.

”Mikäli saamme rokotukset onnistumaan yhtä hyvin nuorissa ikäryhmissä kuin vanhemmissa, olemme kaikki lähempänä turvallisempaa kanssakäymistä, joka vaikuttaa harrastusten ja sosiaalisten kontaktien normalisoitumiseen. Epidemian hillitsemisen myötä voi nauttia kaupungista, kulttuurista ja normaalista elämästä”, Turpeinen lisää.

Pääkaupunkiseudulla koronarokotuksen voi varata helposti ja nopeasti verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Lisätietoja:
avosairaanhoidon päällikkö Anu Mustakari, Espoon kaupunki, p. 040 639 3120
terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, Helsingin kaupunki, p. 09 310 52481
vs. terveyspalvelujen johtaja Piia Niemi-Mustonen, Vantaan kaupunki, p. 050 312 1774