Festivalen Online Bravo! bjuder på virtuella föreställningar för barn och unga

| Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Bravo!-festivalen ordnas nu för 11:e gången som ett samarbete mellan barn- och ungdomsteaterorganisationen Finlands Assitej rf och kulturväsendena i huvudstadsregionen samt andra samarbetsparter. Online-programmet bjuder på följande föreställningar, av vilka de flesta är språkoberoende, med finns också program på svenska. 

Red Nose Company (Finland): Keisarin uudet vaatteet
Den roliga och underhållande finskspråkiga Keisarin uudet vaatteet (Kejsarens nya kläder) för 6-100-åringar.

Festivalens öppningsföreställning på Zoom lör. 6.3 kl. 18 är en engångsföreteelse. Deltagande kräver förhandsanmälan via www.bravofestivaali.fi

Teater Kojan (Finland): Vi och vilda väsen
Vi och vilda väsen är en förtjusande svenskspråkig föreställning för 4-8-åringar full med finurlig fakta och filosofiska funderingar om planeten vi bor på. På svenska.

Föreställningen livestreamas under Bravo!-festivalen sön. 7.3 kl 15:00 och inspelningen kan därefter ses ända till sön 14.3. 

Claire Parsons Co. (Sverige): SOON SWOON
Den uppburna svenska koreografen Claire Parsons och hennes ensembles nyaste föreställning SOON SWOON är en suggestiv ordlös scenkonstupplevelse för alla från 7 år som kombinerar dans, jonglering och mim utifrån stora och små känslor. 

Teatro Al Vacio (Mexiko/Argentina): NADA
NADA är en sydamerikansk ordlös föreställning för alla över 3 år, där bildens och handlingens dramaturgi samt rum ses som ett verktyg, med hjälp av vilket det är möjligt att skapa mångdimensionella och rörande människorelationer. 

Kompani Giraff (Sverige): Tvärslöjd
Svenska Kompani Giraffs Tvärslöjd är en ordlös föreställning för alla över 3 år, där två cirkusartister bygger levande skulpturer av vanliga ting och sina egna kroppar. Med akrobatik och magi uppstår moment av balans, där nästan allt är perfekt och stilla.

A Line Art (Storbritannien): Anna & Arji's Broom Cupboard
En helhet bestående av 22 st. 5-15 min. långa avsnitt på engelska och engelskt teckenspråk. Avsnitten innehåller interaktiva och lekfulla konst- och hantverksaktiviteter, historier, dikter och spel för barn i åldern 3-7 år, som man kan spela och pyssla med hela familjen.

Teatteri QO & Karavan (Finland): Kaukokaiku - VSKHNA & GÖG
Kaukokaiku (Fjärran eko) är en serie på två dockteaterfilmer om de fiktiva städerna VSKNHA och GÖG deras invånare. Filmerna riktar sig till alla åldrar och de är nästan ordlösa.

Ilmatila (Finland): Opuntia
Opuntia är ett luftakrobati-verk som skapats för Vinterträdgårdens kaktus-rum, som fått sitt namn efter Opuntia-kaktussläktet. Den ordlösa föreställningen passar för alla åldrar.

Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen och TEHDAS Teatteri (Finland):Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari
Prinsessan Pikkiriikki är en finskspråkig föreställning gjord i samarbete mellan dockteatern Kuuma Ankanpoikanen och TEHDAS Teatteri för barn i åldern 5-10 år. Den baserar sig på Hannele Lampelas och Ninka Reitus älskade barnbokserie, nu för första gången som teater.

Föreställningen livestreamas under Bravo!-festivalen sön. 7.3 kl 18:00 och inspelningen kan därefter ses ända till sön. 14.3.

Agit-Cirk (Finland): Tenho Outdoor
Nycirkusgruppen Agit-Cirks skickligt gjorda ordlösa föreställning Tenho Outdoor för barn från 7 år uppåt med familjer bjuder på äkta kraftkarlstrick, kinesisk stolvirtuositet och par-akrobati.

Föreställningen livestreamas under Bravo!-festivalen ons. 10.3 kl 18:00 och inspelningen kan därefter ses ända till sön. 14.3.

Company Portmanteau (Finland): Piste, piste, piste
Piste, piste, piste (Punkt, punkt, punkt) är en ordlös, visuell, lekfull och fängslande föreställning för barn från 4 år uppåt med familjer. Den kombinerar modern cirkus med dans, musik och levande bildkonst. Föreställningen kan ses ons. 10.3 kl. 9:00 och lör. 13.3 kl. 15:00.

Circo Aereo (Finland): Lion – The Weird And Magical Abracadabra Circus Show
Lion – The Weird And Magical Abracadabra Circus Show är en ordlös, rolig, skicklig och lite tokig föreställning om rädsla och skräck för unga från 12 år uppåt samt vuxna. Lion Show respekterar traditionell cirkus, kryddat med virtuost mimande och splatter bekant från skräckfilmer.

#digiteatteri (Finland): TEKOÄLYSEIKKAILU 1994
Den finskspråkiga föreställningen Tekoälyseikkailu (AI Äventyret) pågår i publikens egna smartmobiler med chattappen Telegram. Sussu ger olika slags uppdrag och inbjuder publiken att delta. Föreställningen använder Artificiell Intelligens som analyserar text och bild och skapar sagan med hjälp av materialen från publiken. AI Äventyret 1994 är ett beställningsverk för Bravo! Programmet visas endast för ett begränsat antal skolgrupper. 

Online-föreställningarna kan ses på adressen: www.bravofestivaali.fi och på Bravo!-festivalens YouTube-kanal 6-14.3.2021 om inte annat nämns.