Ajanvaraus auki koronarokotuksen kolmanteen annokseen 60 vuotta täyttäneille ja sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluville

| Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Myös laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat saavat kolmannen rokoteannoksen. Heidät rokotetaan paikan päällä.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa aikaisintaan kuusi kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen. Varaa siis kolmannen annoksen rokotusaika siinä vaiheessa kun on kulunut vähintään kuusi kuukautta toisesta rokoteannoksesta.

Esimerkiksi 80–84-vuotiaiden rokotukset alkoivat Helsingissä 8.2.2021. Kolmansilla annoksilla rokottaminen alkaa tälle ikäryhmälle 3.11.2021. Taulukko, jossa arvio eri ikäryhmien rokotusaikataulusta.

Rokotuspisteet auki pidempään 1. marraskuuta alkaen

Keskistetyt rokotuspisteet ovat 1. marraskuuta lähtien auki ma-to klo 8.15-18 sekä pe klo 8.15-16. Keskistetyt rokotuspisteet ovat Jätkäsaaressa, Kannelmäessa, Myllypurossa ja Malmilla. Kaikki rokotuspisteet ja niiden aukiolot ovat osoitteessa hel.fi/rokotukseen.

Myös influenssarokotukset alkamassa

Influenssarokotukset alkavat 1. marraskuuta. Maksuttoman influenssarokotuksen saavat riskiryhmiin kuuluvat sekä heidän lähipiirinsä. Riskiryhmät ja lähipiirin tarkka määritelmä näkyvät täällä. Influenssarokotukseen täytyy varata aika. Nopeimmin ajan voi varata osoitteessa influenssarokotus.hel.fi. Ajan voi varata myös soittamalla numeroon 09 310 46300 (arkisin klo 8-16).

Jos haluaa samalla käynnillä kausi-influenssarokotuksen ja koronarokotuksen kolmannen annoksen niin se on mahdollista kunhan koronarokotuksen toisesta annoksesta on kulunut kuusi kuukautta ja kuuluu ryhmiin, jotka nyt saavat kolmannen rokoteannoksen. Tällöin riittää, että on varannut ajan influenssarokotukseen. Koronarokotukseen ei siis tarvitse varata erikseen aikaa. Influenssa- ja koronarokotukset annetaan samoilla rokotuspisteillä.

Puhelinajanvarauksessa ruuhkaa

Korona- ja influenssarokotusten puhelinajanvarauksessa on ruuhkaa. Suosittelemme siksi varaamaan ajan kolmanteen koronarokotukseen ja influenssarokotukseen verkossa osoitteessa koronarokotus.hel.fi sekä influenssarokotus.hel.fi.

Lisätietoja

Leena Turpeinen, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja, leena.turpeinen@hel.fi, p. 09 310 52481
Timo Lukkarinen, terveysasemien johtajalääkäri, timo.lukkarinen@hel.fi, p. 09 310 42700
Helsinkiläisten koronarokotukset - koronarokotus.hel.fi
Helsinkiläisten influenssarokotukset 2021 - influenssarokotus.hel.fi