5–7-vuotiaille lapsille tarjotaan koronarokotuksia perhekeskuksissa

| Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Jos lapsella on todettu laboratoriotestillä varmennettu koronavirustartunta, hänelle suositellaan rokotetta aikaisintaan 6 kuukauden kuluttua varmennetusta tartunnasta.

Lapsi rokotetaan vain molempien huoltajien suostumuksella

Rokottamiseen edellytetään molempien huoltajien suostumus. Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, poissaolevalta huoltajalta tulee olla rokotusta varten allekirjoitettu kirjallinen suostumuslomake. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta täällä.

Rokotuksen saa henkilötodistuksella

Rokotuksen saa todistamalla lapsen henkilöllisyyden esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla.

57-vuotiaille lapsille tarjotaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Lisätietoa rokotteista on THL:n verkkosivuilla. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

1.5.-luokkalaisia rokotetaan kouluilla ja perhekeskuksissa

1.5.-luokkalaisia rokotetaan kouluilla ensi viikosta lähtien. Kouluissa tapahtuviin rokotuksiin ei tarvitse varata aikaa. 1.5.-luokkalaisten tulisi hakea rokotus ensisijaisesti koululta. Jos 3.5. luokkien oppilaan huoltaja haluaa tulla mukaan rokotukseen tai jos oppilas ei ole rokotusajankohtana koulussa, hän voi saada rokotuksen ajanvarauksella Itäkadun ja Kallion perhekeskuksista.

Lisätietoa