Suoraan sisältöön

Työterveyshuolto rokottaa kausi-influenssaa vastaan

​Työterveyshuolto tarjoaa jälleen kausi-influenssarokotuksen kaupungin henkilöstölle Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaisesti. Rokotuksia annetaan tehoviikkojen aikana ilman ajanvarausta aina iltaan saakka. Rokotus kannattaa ottaa, sillä se on paras suoja influenssaa vastaan.
​   

Poikkea rokotettavaksi

Viikoilla 47-51 työterveyshuolto antaa rokotuksia ajanvarauksella seuraavasti:

Viikko 47: ma−pe 19.11.−23.11.
Viikko 48: ma−pe 26.11.−30.11.
Viikko 49: ma-ke 3.−5.12.
Viikko 50: ma−pe 10.−14.12.
Viikko 51: ma−to 17.−20.12.

Ajan rokotukseen voi varata numerosta 310 54100. Rokotukset tapahtuvat työterveysaseman 2. kerroksessa huoneessa 7.

Rokotukseen kannattaa pukeutua niin, että rokote on helppo antaa käsivarteen. Muistathan ottaa myös henkilöllisyystodistuksen mukaan!

Lisätietoja työterveysaseman rokotuksista voi tiedustella mm. etusivun chatin kautta.

Tartuntatautilain mukainen rokotus

Tartuntatautilain (1227/2016) 48 § sisältää velvoitteen työntekijän ja työharjoittelussa olevan opiskelijan rokotussuojasta. Rokotussuoja tulee olla henkilöillä, jotka työskentelevät pääsääntöisesti ja toistuvasti sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden asiakas- ja potilastiloissa sekä sairaan- ja potilaskuljetuksessa.

Kenelle rokotetta suositellaan?

Maksuttoman influenssarokotuksen saavat kaikki, jotka rokotteen ottamalla voivat pienentää vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden riskiä sairastua. Käytännössä tämä tarkoittaa kaikkia sairaiden, vanhusten, raskaana olevien ja imeväisten lähipiireihin kuuluvia henkilöitä.

Kausi-influenssarokotetta suositellaan erityisesti

  • sairauden tai lääkityksen vuoksi riskiryhmään kuuluville henkilöille
  • raskaana oleville
  • yli 65-vuotiaille


Kun et sairastu itse, et myöskään tartuta muita

Influenssa on tavallista flunssaa rankempi tauti. Rokottaminen pienentää riskiä sairastua influenssan ikäviin jälkitauteihin, kuten keuhkokuumeeseen, korvatulehdukseen, keuhkoputkentulehdukseen tai poskionteloiden tulehdukseen.


Onko rokotteella haittavaikutuksia?

Kaikilla rokotteilla voi olla haittavaikutuksia. Pistoskohta saattaa ärtyä rokotteen ottamisen jälkeen, ja parissa päivässä ohimeneviä lieviä sairastumisen oireita saattaa tulla. Influenssarokote ei kuitenkaan aiheuta influenssaa. Työterveys Helsingissä käytetään kansallisen rokotusohjelman mukaisesti VaxigripTetra-rokotetta.


Milloin influenssarokotusta ei voida antaa?

Rokotusta ei voida antaa, jos on voimakkaasti yliherkkä kananmunalle. Lievä yliherkkyys ei yleensä ole este. Jos aiemmat rokotukset ovat aiheuttaneet voimakkaan allergisen reaktion tai jos on kuumeinen infektiosairaus, ei rokotetta voida antaa. Voit olla yhteydessä omaan työterveyshoitajaasi, jos haluat keskustella rokotuksen sopivuuteen liittyvistä kysymyksistä.Lue myös:

Influenssarokotuksista kysyttyä (THL)

Influenssarokote (THL)

JAA