Suoraan sisältöön

Työterveyshuolto rokottaa kausi-influenssaa vastaan

Työterveyshuolto tarjoaa jälleen kausi-influenssarokotuksen asiakkailleen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaisesti. Rokotuksia annetaan tehoviikkojen aikana ilman ajanvarausta aina iltaan saakka. Rokotus kannattaa ottaa, sillä se on paras suoja influenssaa vastaan ja tehokas tapa estää influenssan leviäminen.

​    

Varaa aika influenssarokotukseen

Asiakkaamme voivat varata ajan influenssarokotukseen näppärästi sähköisen ajanvarausjärjestelmämme kautta osoitteessa: tyoterveys.asiointi.hel.fi

Valitse kirjautumisen jälkeen asiointipalvelusta ajanvaraus ja tämän jälkeen "Varaa aika". Valitse valikosta INFLUENSSAROKOTUS ja sinulle sopiva ajankohta.

Influenssarokotukset annetaan ajanvarauksella 9.12.2019-2.1.2020 aukioloaikojemme puitteissa.

Rokotukset annetaan työterveysasemalla osoitteessa Helsinginkatu 24. Rokotukseen kannattaa pukeutua niin, että rokote on helppo antaa käsivarteen. Muistathan ottaa myös henkilöllisyystodistuksen mukaan!

Lisätietoja työterveysaseman rokotuksista voit tiedustella hel.fi-etusivumme chatissa.


Tartuntatautilain mukainen rokotus

Tartuntatautilain (1227/2016) 48 § sisältää velvoitteen työntekijän ja työharjoittelussa olevan opiskelijan rokotussuojasta. Rokotussuoja tulee olla henkilöillä, jotka työskentelevät pääsääntöisesti ja toistuvasti sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden asiakas- ja potilastiloissa sekä sairaan- ja potilaskuljetuksessa.

Kenelle muille rokotetta suositellaan?

Maksuttoman influenssarokotuksen saavat kaikki, jotka rokotteen ottamalla voivat pienentää vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden riskiä sairastua. Käytännössä tämä tarkoittaa kaikkia sairaiden, vanhusten, raskaana olevien ja imeväisten lähipiireihin kuuluvia henkilöitä.

Kausi-influenssarokotetta suositellaan erityisesti

  • sairauden tai lääkityksen vuoksi riskiryhmään kuuluville henkilöille
  • raskaana oleville
  • yli 65-vuotiaille


Kun et sairastu itse, et myöskään tartuta muita

Influenssa on tavallista flunssaa vakavampi tauti. Rokottaminen pienentää riskiä sairastua influenssan ikäviin jälkitauteihin, kuten keuhkokuumeeseen, korvatulehdukseen, keuhkoputkentulehdukseen tai poskionteloiden tulehdukseen.


Onko rokotteella haittavaikutuksia?

Kaikilla rokotteilla voi olla haittavaikutuksia. Pistoskohta saattaa ärtyä rokotteen ottamisen jälkeen, ja parissa päivässä ohimeneviä lieviä sairastumisen oireita saattaa tulla. Influenssarokote ei kuitenkaan aiheuta influenssaa. Työterveys Helsingissä käytetään kansallisen rokotusohjelman mukaisesti VaxigripTetra-rokotetta.


Milloin influenssarokotusta ei voida antaa?

Rokotusta ei voida antaa, jos on voimakkaasti yliherkkä kananmunalle. Lievä yliherkkyys ei yleensä ole este. Jos aiemmat rokotukset ovat aiheuttaneet voimakkaan allergisen reaktion tai jos on kuumeinen infektiosairaus, ei rokotetta voida antaa. Voit olla yhteydessä omaan työterveyshoitajaasi eTyöterveyden kautta, jos haluat keskustella rokotuksen sopivuuteen liittyvistä kysymyksistä.Lue myös:

Influenssarokotuksista kysyttyä (THL)

Influenssarokote (THL)