YO-kirjoitukset alkavat huomenna - ohjeita kokelaille

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat 16. maaliskuuta äidinkielen kokeella. Ylioppilaskirjoituksiin osallistuu Helsingin kaupungin lukioista 3800 opiskelijaa.

- Etu-Töölön kokelas:

  • Pukeudu mukavasti ja siten, että kuumuus/kylmyys ei haittaa. Vaatteissa ei saa olla näkyvää tekstiä. Teippaa vaatteesi ja evääsi valmiiksi kotona. 
  • Kokeet pidetään Albertinkatu 40-42:ssa, Tylyn nykyisessä toimintapaikassa. Kokelaita pyydetään käyttämään molempia ulko-ovia: sukunimen mukaan aakkoset A-K saapuvat pääovesta ja aakkoset L-Ö sisäpihan puolelta.
  • Tarkasta jokaisen koepäivän aamuna, missä tilassa teet kokeesi. Kussakin koetilassa on 20-40 kokelasta kerralla.
    => Tilat näkyvät aamulla kunkin päivän kohdalla myöhemmin ilmoitettavassa nettiosoitteessa.
    Siirry suoraan koetilaan.

Aiempia tiedotteita koejärjestelyistä:
Viesti YO-kokelaille 5.3.2021

Wilma-viesti 19.2 otsikolla: “Ohje ylioppilaskokeeseen valmistautuville"


Kaupungin lukioissa on varauduttu monin eri tavoin ylioppilaskirjoitusten toteuttamiseen terveysturvallisesti. Jatkamme samoja toimenpiteitä: kirjoituksiin osallistutaan vain terveenä, muistetaan hyvä käsihygienia, noudatetaan kaikissa tilanteissa turvavälejä ja käytetään kasvomaskeja .

Sairaana tai oireisena ei saa osallistua kirjoituksiin. Jos kokelas on asetettu karanteeniin kirjoitusten alkaessa tai niiden aikana, hän ei voi lähtökohtaisesti osallistua ylioppilaskirjoituksiin.

Erityisjärjestelypäätöstä on tällöin mahdollista hakea rehtorilta. Rehtori tekee päätöksen keskusteltuaan karanteenipäätöksen tehneen terveysviranomaisen ja lukiokoulutuksen päällikön kanssa. Haetun erityisjärjestelyn kohdalla mietitään aina, onko se mahdollista toteuttaa kohtuudella. Koetta on hyvin vaikea järjestää erillisessä tilassa niin, että valvoja ei olisi kokelaan kanssa samassa tilassa. Etu-Töölön lukiossa erilliset tilat ovat muussa YO-koekäytössä, eikä niitä lähtökohtaisesti voida käyttää karanteenissa olevaa kokelasta varten.

Ylioppilaskirjoitukset päättyvät 7.4.2021 saamen äidinkielen kokeeseen.

Noudatathan ylläolevien ohjeiden mukaisia käytänteitä, saavut ajoissa ja terveenä paikalle ja toimit kaikin tavoin turvallisesti.

Onnea ja menestystä kaikille kokelaille kokeisiin!