Kevään ylioppilasjuhlan järjestelyistä

Eilisen pormestarin infotilaisuuden myötä saimme seuraavan tiedon kevään YO-kokeiden järjestämisestä.

Lukioiden ylioppilasjuhlat järjestetään abiturienteille lähitoteutuksena, mutta juhliin ei oteta yleisöä, vaan ne striimataan seurattavaksi koteihin. Juhlat järjestetään lähiopetuksen terveysturvallisuusperiaatteita noudattaen. Käytössä olevan tilan koko määrittelee juhlaan kerrallaan osallistuvien abiturienttien maksimimäärän. Kotona tai muissa yksityisissä tiloissa järjestettävät kevään ja kesän valmistujaisjuhlat on hyvä järjestää ensisijaisesti ulkotiloissa ja voimassa olevia yksityistilaisuuksien henkilömääräsuosituksia sekä muita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä annettuja ohjeita noudattaen.

Tämän pohjalta teemme nyt suunnitelmia juhlan toteuttamiseksi. Toivomme pystyvämme pitämään kaikille ylioppilaillemme yhden, yhteisen juhlan Temppeliaukion kirkossa, mutta jos tämä ei ole seurakunnan puolesta mahdollista, porrastamme tilaisuuden useammaksi juhlaksi.

Etu-Töölön ylioppilaisjuhla vietetään siis la 5.6, ja se päättyy viimeistään klo 13.00. Tarkempi alkuaika, ohjelma ja kutsu toimitetaan valmistuville ylioppilaille ja tiedoksi heidän huoltajilleen myöhemmin kevään aikana.

Huomio: pyydämme lähettämään kaikki tiedustelut ja kysymykset sekä ylioppilaiden omat ehdotukset juhlaa varten suoraan abiturienttien ryhmänohjaajille, jotka vastaavat juhlan kulusta.

Ihana juttu on siis, ettei YO-juhlaa tarvinnut perua, vaan ylioppilaat pääsevät yhdessä tätä tärkeää virstanpylvästä juhlistamaan, vaikka erinäisiä poikkeusjärjestelyjä joudutaankin tekemään.

Mukavaa ja lämmintä kevään kulkua kaikille!