Suoraan sisältöön

Erityisopettaja

Erityisopettaja on lukiossamme kaikkia opiskelijoita varten. Kuka tahansa voi tulla tapaamaan erityisopettajaa, joko kertaluontoisesti tai säännöllisesti.

Tylyssä on kaksi erityisopettajaa, Maarit Tomisaho ja Jesse Vierelä (osa-aikainen). Tavoitat heidät wilmaviestillä tai koululta, Maaritin myös puhelimella: 09 310 22396 sekä 040 758 9534. Maaritin työhuone on 2. kerroksessa (nro 204), Jessen tavoitat usein musiikkiluokasta. Maarit vastaa suurimmasta osasta erityisopetusta, Jesse toimii myös lukiomme musiikinopettajana.

Erityisopettajan puoleen voi kääntyä, jos

  • koet opiskelun vaikeaksi, etkä tiedä siihen syytä
  • sinulla on todettu jokin oppimisvaikeus tai opiskelua hankaloittava ominaisuus (esim. lukihäiriö, kielellisiä pulmia, ongelmia tarkkaavaisuuden tai keskittymisen kanssa, hahmottamisen vaikeuksia tms.)
  • tarvitset apua jossakin muussa elämäntilanteeseesi liittyvässä asiassa, etkä tiedä, kenen puoleen kääntyä → erityisopettaja ohjaa sinut tarvittaessa sopivan avun piiriin

Erityisopettajan tukee opiskelijoita erilaisissa oppimiseen liittyvissä pulmissa. Häneltä voi saada yksilöllistä ohjausta kaikissa opiskeluun ja oppimiseen liittyvissä kysymyksissä. Erityisopettaja on usein paikalla myös perjantaitreeneissä.

Erityisopettaja tekee tarvittaessa lukitestauksen ja kirjoittaa lukilausunnon, jolla voi hakea joko pistehyvitystä tai erityisjärjestelyitä yo-kokeisiin. Jos sinulla epäillään lukivaikeutta ja tarvitset erityisopettajan arvion ja mahdollisesti lukitestauksen, ota yhteyttä erityisopettajaan heti lukion ensimmäisen vuoden aikana.

Voit varata ajan erityisopettajalta myös koulutuntiesi aikana. Sovi siitä henkilökohtaisesti erityisopettajan kanssa ja ilmoita asiasta aina etukäteen aineenopettajalle, jonka tunnilta olet pois. 

Etu-Töölön lukion erityisopettajien omilta nettisivuilta saat tietoa opiskelutekniikoista (taitava lukeminen, muistiinpanot, tekstin suunnittelu, vieraiden kielten opiskelu jne.) ja löydät tukea opiskelun haasteisiin (motivaatio, oppimisvaikeudet, jännitys, keskittyminen jne.):

http://bit.ly/tylynopiskeluntuki

Älä jää yksin vaikeiden asioiden kanssa!


30.09.2020 14:34