Suoraan sisältöön

Sähkö, lämpö ja kaasu

Sähkö

Valtaosa sähkötapaturmista sattuu tavallisille sähkönkäyttäjille normaalilla verkkojännitteellä. Yleisimmin syynä on yleinen varomattomuus tai omin päin tehdyt viritykset sähkölaitteissa.

Oikea käyttötapa varmistaa, että laitteesta ei saada sähköiskua eikä se aiheuta tulipaloa. Muista myös toimiva palovaroitin, jolla helposti ja edullisesti varmistat, että sähköpalo havaitaan ajoissa. 

Lämpö

Kaukolämmön osuus on yli 90 prosenttia pääkaupungin lämmityksestä. Kaukolämmitys on asukkaalle huoleton lämmitysratkaisu. Keskimääräinen keskeytysaika taloutta kohti on vain 2–3 tuntia vuodessa.

Kaasu

Nestekaasu on erittäin helposti syttyvä polttoaine. Se on väritön ja myrkytön kaasu. Myynnissä oleva kaasu on voimakkaasti hajustettu. Nestekaasun vuotaminen aiheuttaa aina vaaran, sillä kaasu syttyy pienestäkin kipinästä.

Ehkäise kaasuvahinkoja käyttämällä kaasulaitetta aina suunniteltuun tarkoituksen ja asenna se ohjeiden mukaan. CE-merkki varmistaa että laite on testattu ja sitä seuraa riittävä ohjeistus. Kaasun käyttölaite tulee sijoittaa tilaan, jonka ilmanvaihto on riittävän suuri. Riittämätön palamisilma synnyttää häkäkaasua, joka on tappavan hengenvaarallinen. Huolla kaasulaite säännöllisesti.

Sähkön ja lämmönjakelun häiriötilanteet
09.05.2019 17:06