Monta syytä työskennellä Stadin sotessa

Kuvassa näkyy Stadin soten henkilöstöetuja

Kukapa ei haluaisi tehdä merkityksellistä työtä? Sote-alalla voit olla varma, että työsi on sekä vaativaa että tärkeää.

Kiinnostavan työn ja asuinympäristön lisäksi Helsingin kaupunki tarjoaa työntekijöilleen monenlaisia työsuhde-etuja.

Kokosimme tähän joukon hyviä syitä työskennellä meillä. Voit klikata kiinnostavasta linkistä tai lue kaikki kohdat sivua vierittämällä.  Huomaat, että työn vastapainoksi Helsinki tarjoaa sinulle paljon näkemistä, kokemista ja tekemistä.

1.   Alennuksia henkilöstökortilla
2.   Asuntoja
3.   Harrastustoimintaa
4.   Hengailua Helsingissä
5.   Henkilöstökassan palveluja
6.   Koulutusta ammattitaidon kehittämiseen
7.   Liikuntaa
8.   Lounasetu
9.   Osaamis- ja taitovaihtoa
10. Palkkaa ja palkkioita
11. Perehtymistä
12. Polkupyöräetu tai työmatkaseteleitä
13. Toimiva julkinen liikenne
14. Työelämän joustoja
15. Työhyvinvointia
16. Uudistuvat palvelut
17. Työterveyshuoltoa
18. Saaristo käytössäsi
19. Uusia tapoja työskennellä


1. Alennuksia henkilöstökortilla

Henkilöstökortti on avain henkilöstöetuihin

Kaupunki on neuvotellut henkilöstölleen alennuksia tuotteista ja palveluista useiden helsinkiläisten yritysten kanssa. Lisäksi alennusta on luvassa teattereiden, museoiden ja näyttelyiden lippuhinnoista sekä liikuntakeskusten ja uimahallien maksuista. Ajantasaiset alennussopimukset löydät intranetistä.

Henkilöstökortilla saatavat edut on listattu intranetiin.  Korttia kannattaa pitää aina mukana, koska sillä todistat oikeutesi sovittuihin alennuksiin.

Määräaikaisena työntekijänä käytössäsi on kaikki samat edut, kuin vakinaisillakin niin kauan, kun olet meillä töissä.
 

2. Asuntoja

Löytyykö asunto? Kyllä löytyy!


Kuva: Helsinki Marketing

Työsopimus ei jää solmimatta asunnon puutteen vuoksi, sillä Stadin sotella on noin 1 600 työsuhdeasuntoa eri puolilla kaupunkia. Työsuhdeasunnon tarkoitus on nopeuttaa työn aloittamista ja helpottaa Helsinkiin asettumista. Näin ollen työsuhdeasunto ei välttämättä täytä kaikkia asumiseen liittyviä haaveitasi, mutta antaa aikaa sen oikean kodin etsimiselle.

Asunto on sidottu työsuhteeseen ja se vuokrataan määräaikaisena, enintään viideksi vuodeksi. Vuokravakuutta emme edellytä ja vuokranmaksu sujuu suoraan palkastasi.

Vapaita ja vapautuvia työsuhdeasuntoja voit selailla ja hakea täällä.


3. Harrastustoimintaa

Harrasta henkilöstökerhossa


Kuva: Carl Bergman/Helsinki Marketing

Voit liittyjä harrastuskerhoihin, jotka on tarkoitettu omalle työpaikallesi, soten tai koko kaupungin henkilöstölle.

Kerhojen toiminta voi kohdistua yksittäiseen harrastukseen tai siihen voi liittyä monenlaista vapaa-ajan toimintaa.

Itsellesi sopivan harrastustoiminnan puuttuessa voit kerätä porukan ja perustaa uuden kerhon. Kaupunki tukee henkilöstön kerhomuotoista harrastustoimintaa virkistysmäärärahoilla.


4. Hengailua Helsingissä

Elämä ei ole pelkkää työntekoa


Kuva: Lauri Rotko/Helsinki Marketing

Vapaa-ajallesi Helsinki tarjoaa tekemistä joka lähtöön. Saat nauttia suurkaupungin sykkeestä tai luonnon rauhasta.
MyHelsinki -sivuilla tutustut kiinnostavimpiin nähtävyyksiin, tapahtumiin ja tekemisiin.

Matkailijoille suunnatulla VisitHelsinki -sivustolla voit selailla 365 -kuva-albumia tai katsoa mitä tapahtuu viikon päästä tai juuri nyt.  Lue sivuilta lisää ajankohtaisista tapahtumista, aktiviteeteista ja Helsingin nähtävyyksistä.

Monille Helsinki tuo mieleen ihmispaljouden ja hälinän. Tiiviistä asumisesta huolimatta täältä löytyy myös paljon puistoja ja urbaania luontoa.

Helsingin keskuspuisto on pääosin metsää, Viikissä lintuharrastajat bongaavat lintuja ja Vantaanjoesta nostetaan kalaa. 

Tutustu liikkumisen aktiviteetteihin ja muista myös ulkoilusaaret, joihin kesällä on säännöllinen vesiliikenne.

Yleiskatsauksen Helsinkiin saa täällä.


5. Henkilöstökassan palveluja

Maksutonta pankkipalvelua henkilöstökassassa

Kaupungin työntekijänä sinulla on mahdollisuus liittyä henkilöstökassan jäseneksi.

Henkilöstökassa ei pyri kaupallisten pankkien tavoin voiton maksimointiin, vaan kattaa ainoastaan kulunsa. Henkilöstökassassa voit tallettaa rahaa, maksaa laskuja ja hakea esimerkiksi asuntolainaa.

Liittymisen edellytyksenä on vähintään puolen vuoden mittainen vakinainen tai määräaikainen työsopimus


6. Koulutusta ammattitaidon kehittämiseen

Täydennyskoulutus innostaa kehittymään


Koska ammattitaitoiset ja motivoituneet työntekijät turvaavat laadukkaat palvelut, on osaamisen kehittäminen meille ensiarvoisen tärkeää. Järjestämme Stadin soten henkilöstölle vuosittain yli tuhat koulutustilaisuutta, ja lisäksi henkilöstö osallistuu myös ulkopuolisten tahojen järjestämiin koulutuksiin.

Osaamisen kehittämistä ohjaavat meillä toimialan visio, strategiset tavoitteet ja toimintaympäristössä tapahtuvat muutokset. Henkilöstö pääsee kehittämään ammatillisia taitojaan, työyhteisötaitojaan, kielitaitojaan ja tietoteknisiä taitojaan. Esimiehille tarjoamme lukuisia johtamiseen ja esimiestyöhön liittyviä koulutuksia. Tuemme myös uudenlaisen osaamisen syntymistä erilaisilla ajankohtaisilla teemakoulutuksilla.

Osaamisen kehittymisen varmistamiseksi jokainen työntekijä laatii yhdessä esimiehensä kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman osana vuosittaisia tulos- ja kehityskeskusteluja. 
laadit yhdessä esimiehesi kanssa vuosittaisissa tulos- ja kehityskeskusteluissa. 

7. Liikuntaa

Ohjattua liikuntaa yli sata tuntia viikossa


Kuva: Aleksi Poutanen/Helsinki Marketing

Oletpa aloitteleva tai kokenut liikkuja, löydät runsaasti erilaista toimintaa edulliseen hintaan tai täysin maksutta.

Liikuntatarjontamme kaupungin työntekijöille vaihtuu kausittain. Valikoimassa on ohjattua tai itsenäisesti toteutettua liikuntaa, kursseja, lajitutustumisia sekä kampanjoita ja tapahtumia.

Henkilöstöliikunta innostaa aktiiviseen elämään myös työajan ulkopuolella.


8. Lounasetu

Lounasta edullisesti

Henkilöstökortilla saat ravitsevan ja maittavan lounaan henkilökuntahintaan Palvelukeskus Helsingin sekä  Palmian ravintoloissa. Aterian voi maksaa henkilöstökortilla, jolloin summa veloitetaan suoraan palkastasi. Henkilöstöravintoloita on useita eri puolilla kaupunkia.


9. Osaamis- ja taitovaihtoa

Kannustamme osaamis- ja taitovaihtoihin


Taitovaihto laajentaa osaamista ja auttaa kehittämään omia sekä työyhteisön toimintatapoja.

Osan vapautuvista tehtävistä täytämme sisäisesti. Lisäksi olemme kehittäneet taitovaihtomahdollisuuksia tilanteisiin, joissa työntekijät vaihtavat tehtäviä keskenään määräajaksi.


10. Palkkaa ja palkkioita

Palkkaa totta kai ja ekstraa hyvästä suorituksesta

Rahapalkka koostuu työn vaativuuden mukaan määritellystä palkasta ja mahdollisesta työkokemuslisästä.  Työkokemuslisää saat palvelusvuosien perusteella ja ne vaihtelevat hieman sopimusaloittain. Palkkapäivät ovat täsmälliset; vakinaisella henkilöstöllä kuun 14. päivä ja määräaikaisilla kuun viimeinen päivä.

Pitkäjänteisestä hyvästä työsuorituksesta voit saada henkilökohtaista lisää ja onnistuminen tai hyvä työsuoritus voidaan palkita välittömästi kertapalkkiolla. Etukäteen määriteltyjen tulostavoitteiden saavuttamisessa käytämme tulospalkkioita.  

Palkitsemisen kattauksesta löytyy vielä idea- ja innovaatiopalkkio, kouluttajapalkkio sekä palkkio opintosuorituksesta. Ja kun mittarissa on riittävä määrä pyöreitä, muistamme sinua myös merkkipäivänäsi.

11. Perehtymistä

Perehtyjänä katsot toimintaa uusin silmin


Työsuhteesi pituus vaikuttaa perehtymisaikaan. Lyhyeen sijaisuuteen saat kevyemmän ja pitkään sijaisuuteen tai vakinaiseen työtehtävään perusteellisemman opastuksen.

Perehtymisaika on koko työyhteisölle mahdollisuus kehittyä työssään. Samalla kun sinulle kerrotaan tehtävistäsi ja työpaikan käytännöistä, tuot itse esiin osaamistasi ja näkemyksiäsi työhön ja työyhteisöön.

Perehtymisprosessin päävastuu on esimiehellä, mutta perehdyttäjinäsi toimivat myös kollegasi. Parhaimmillaan siihen osallistuu koko työyhteisö.


12. Polkupyöräetu tai työmatkaseteleitä

Työmatkaseteleitä tai tukea fillarin hankintaan

Polkupyöräilijä ajaa sateisessa illassa Helsingin keskustassa. Taustalla näkyy raitiovaunu.
Kuva: Jussi Hellsten/Helsinki Marketing

Työsuhdematkasetelit ovat joukkoliikenteen henkilökohtaisia matkalippuja, joita voit hyödyntää kaikkeen matkustamiseen joukkoliikennevälineillä. Etu on 10 €/kk ja työsuhteen keston mukaan voit lunastaa kaikki sinulle kuuluvat setelit vuodeksi kerrallaan. Jos olet oikeutettu koko kalenterivuoden työmatkaseteleihin, etusi on 120€. 

Polkupyöräetu on vaihtoehto työmatkaseteleille. Sen tarkoitus on tukea uuden pyörän hankkimisessa. Etua voi hakea kerralla enintään kahdeksi vuodeksi, joten sen enimmäisarvo on 240€. Toisin kuin työmatkasetelit, polkupyöräetu on kuitenkin veronalaista tuloa.


13. Toimiva julkinen liikenne

Sujuvaa liikkumista paikasta toiseen


Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy/Helsinki Marketing

Netistä löydät käytännön ohjeita Helsingissä liikkumiseen.  Stadissa pääsee joka paikkaan ilman autoa. Julkisen liikenteen kulkuvälineinäsi ovat bussit, lähijunat, raitiovaunut ja metro.  Reittiopas kertoo sujuvat reitit.

Helsinki on myös pyöräilykaupunki. Täällä liikut näppärästi joko omalla tai kaupunkipyörällä. Ensimmäinen pyöräilijöiden Baana valmistui vuonna 2012 ja lisää on tulossa.


14. Työelämän joustoja

Työ joustaa elämän ja tilanteiden mukaan


Kuva: Jussi Hellsten/Helsinki Marketing

Suosimme joustavia työaikaratkaisuja. Vuorotyön epämukavia työaikoja ei voi täysin välttää, mutta työvuorosuunnittelussa huomioimme toiveitasi, jotta työ ja vapaa-aikasi sopisivat mahdollisimman hyvin yhteen. Joillain työpaikoilla on käytössä autonominen tai yhteisöllinen työvuorosuunnittelu.

Monilla työntekijöillä on käytössä liukuva työaika ja osaan tehtävistä etätyökin sopii.

Lomat tukevat työstä palautumista. Vuosilomien ajankohdista sovimme tasapuolisuuden vuoksi yhdessä. Voit myös jättää vuosilomaa säästöön, lähteä vuorotteluvapaalle tai tehdä osa-aikatyötä sovittuasi siitä esimiehesi kanssa. Henkilökohtaista kehittymistäsi tuemme myöntämällä opintovapaata.


15. Työhyvinvointia

Työhyvinvointi on yhteinen asia


Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki/Johanna Kannasmaa

Teemme vuorovuosin Työterveyskyselyn sekä Kunta10-tutkimuksen, joissa annat palautetta työhyvinvoinnistasi, työturvallisuudestasi ja työssä jaksamisestasi. Tuloksia käytämme työhyvinvoinnin kehittämiseen, että työ sujuisi ja työyhteisöt voisivat entistä paremmin. Tulokset ovat kaikille avoimet, kuitenkin niin, ettei yksittäistä vastaajaa voi tunnistaa.

Muita työhyvinvoinnin tekoja ovat esimerkiksi virkistystä, liikuntaa ja kehittämistä sisältävät oman yksikkösi tyhy-päivät. Ideoita tyhy-päivän sisältöön voit pohtia yhdessä kollegoittesi ja esimiehesi kanssa.
 
Sinulla on myös mahdollisuus osallistua terveisiin elämäntapoihin kannustaviin hyvinvointivalmennuksiin. Lisäksi käytössäsi on Oman työn kunkuksi -verkkotyökalu, joka auttaa tarkastelemaan työhyvinvointia ja työn hallintaa itsensä johtamisen näkökulmasta.

Työhyvinvointi on esimiesten ja työntekijöiden yhteistyötä. Parhaimmillaan se parantaa työn imua, työoloja sekä työn tuloksia.

Helsinkirekry.fi sivuilla on lisää tietoa työhyvinvoinnista.


16. Uudistuvat palvelut

Helppoa ja vaivatonta sote-palvelua helsinkiläisille

Uudistamme rohkeasti palvelujamme, sujuvoitamme toimintaamme ja kokeilemme ketterästi uusia toimintatapoja. 

Haluamme tunnistaa asiakkaan tarpeet paremmin ja kohdentaa palvelut täsmällisemmin. Kannustamme kaupunkilaisia ottamaan vastuuta omasta ja läheistensä hyvinvoinnista ja terveydestä. Tarjoamme apua tarvittaessa.

Uudessa mallissa palvelemme asiakkaita kolmenlaisissa keskuksissa.

1.Perhekeskusten palveluihin kuuluvat neuvola, kotipalvelu, puheterapia, perheneuvola, fysioterapia ja lastensuojelu. Pilottina toimii jo Itäkadun perhekeskus.
 
2.Terveys- ja hyvinvointikeskusten palveluihin kuuluvat terveysaseman, hammashoidon, psykiatrian ja päihdehoidon palveluja, nuorten ja aikuisten sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen palveluja, kuntoutus- ja vammaispalveluja sekä laboratorio. Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus avasi ovensa helmikuussa 2018.

3.Monipuolisista palvelukeskuksista löytyvät ikäihmisten ja monisairaiden palvelut. Keskukset ovat matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja, joista asiakkaat saavat toimintakykynsä heikentyessä apua erilaisiin tarpeisiin ja ongelmiin.

Uudistuvien palvelujemme sivuilla on aiheesta paljon mielenkiintoista tietoa.  


17. Työterveyshuoltoa

Työterveyttä myös digitaalisesti 


Työntekijänämme käytössäsi ovat Työterveys Helsingin palvelut. Työterveystiimiin kuuluvat työterveyslääkäri, työterveyshoitaja, työpsykologi ja työfysioterapeutti.

Ajan voit varata joko saman päivän sairausasiassa tai kiireettömässä tapauksessa. Työterveystiimiin saat näppärästi yhteyden myös digitaalisen eTyöterveyden kautta, joka on tietoturvallinen yhteys työntekijän ja työterveyden välillä. 

Ensimmäinen kontaktisi työterveyteen saattaa olla maksuton työhöntulotarkastus. Jos sellainen tarvitaan, saat sitä varten lähetteen esimieheltäsi.


18. Saaristo käytössäsi

Elämyksiä saaristossa


Lonna on pieni saari Helsingin edustalla. Kuva: Tommi Kortesniemi/Helsinki Marketing

Monet Helsingin edustalla olevat saaret ovat avoimia kaikille.

Iso Iiluoto on vain kaupungin työntekijöiden käyttöön tarkoitettu virkistys- ja lomapaikka. Se on sähkötön saari, joka sijaitsee Kallahden selällä.

Voit piipahtaa siellä päiväseltään tai varata ilmaiseksi majoituksen viikonlopuksi tai lomaviikollesi. Iso Iiluodolle pääset joko omalla tai vuoroveneellä.


19. Uusia tapoja työskennellä

Uusia tapoja työskennellä

Meillä on jatkuvasti meneillään pieniä ja suuria kokeiluja. On tärkeää, että jokainen työntekijä on mukana kehittämässä ja kehittymässä. Haluamme olla ajan hermolla ja löytää uudenlaisia ratkaisuja.

Tutustu Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen palvelurobotti Pepperiin  tai uutiseen kotihoidon työaikakokeilusta. Katso myös video mitä digitalisaatio ja sähköiset palvelut meillä tarkoittavat.  JAA
20.11.2018 15:31