Suoraan sisältöön

Sairaanhoitajat ja terveydenhoitajat


Miltä kuulostaisi viettää kesää parhaassa mahdollisessa ympäristössä yhdistäen rentoa hengailua Helsingissä sekä tärkeää työtä Stadin sotessa?

Hae meille sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan tehtäviin!

Tarjolla lukuisia kesäsijaisuuksia 

- kotihoitoon
- kotisairaalaan
- monipuolisiin palvelukeskuksiin ja palvelutaloihin
- psykiatriseen sairaalaan
- sairaaloihin
- terveysasemille.


Kotihoidon sairaanhoitaja kertoo työstään.


Millaista sairaanhoitajan työ on Helsingin sairaalassa


Helsingin sairaalassa työskennelleet sairaanhoitajan kesäsijaiset kertovat mitä ovat työssään oppineet. Video on kuvattu Laakson sairaalassa.Sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja kertovat työstään kotihoidossa. Video on kuvattu Koskelan kotihoidossa.


Riistavuoren monipuolisen palvelukeskuksen sairaanhoitajat kertovat työstään.

Katso lisää videoita sairaanhoitajan työstä Stadin sotessa


Suurin osa sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan kesäsijaisuuksista on vuorotyötä sairaaloissa, vanhuspalveluissa tai kotihoidossa.
Sijaisuuksia on tarjolla ympäri Helsinkiä ja ne ovat kestoltaan yleensä 2-3 kuukautta.

Tutustu meihin paremmin lukemalla uudelle työntekijälle suunnattu Töihin Stadin soteen -tietopakettiimme. 


Usein kysytyt kesäkysymykset

Mitä tarjoamme?
Mitä edellytämme?
Kuinka perehdytys toteutetaan ja mikä on sijaisen vastuu?
Millaiset arvot kaupungilla on ja kuinka se näkyy arjessa? 
Onko kesäsijaisille työsuhdeasuntoja?
Millaisia asioita pitäisi kerrata ennen kesätyön aloittamista?
Miten pitkiä sijaisuudet ovat?
Voiko saada työmatkasetelin, jos asuu Espoossa?
Missä kesätöitä on tarjolla?


Mitä tarjoamme?

Tarjoamme sinulle vastuullisen kesäduunin lisäksi kattavan perehdytyksen, merkityksellisen työn, työkavereiden tuen sekä mahdollisuuden kehittyä hoitajana ja oppia uutta. Autamme tarvittaessa myös työsuhdeasunnon järjestämisessä.

Helsingin sairaaloissa sekä kotisairaaloissa työskenteleviltä sairaanhoitajan sijaisilta edellytämme LOVe-lääkehoitolupia, jotka voit suorittaa keväällä tai heti kesän alussa. Kustannamme käyttöösi Lääkehoidon osaaminen verkossa -materiaalin ja tentin. Koulutusten ja hyväksytysti suoritetun tentin jälkeen annat taidoistasi näytön, ennen kuin voit toteuttaa iv-lääkehoidon toimenpiteitä käytännössä. Opiskelijan toimiessa sairaanhoitajan sijaisena suoritat sairaanhoitajatasoisen LOVe-luvan lukuun ottamatta verensiirtokurssia.

Jos suunnittelet tulevasi meille töihin pidemmäksikin ajaksi, kannattaa lukea 20 syytä työskennellä Stadin sotessa.


Mitä edellytämme?

Taataksemme asiakasturvallisuuden ja hyvän asiakaskokemuksen edellytämme kaikissa tehtävissämme vastuullisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja, hyvää terveyttä sekä lääkehoitosuunnitelman edellyttämää lääkehoidon osaamista

Arvostamme innostunutta asennetta työhön ja motivaatiota uuden oppimiseen.

Opiskelijana sinun ei tarvitse vielä osata kaikkea, sillä odotamme sinulta hoitotyön osaamista suhteessa opintoihisi. Lääkeaineopin, sisätautien, anatomian ja fysiologian opintojen tulee olla suoritettuina. Psykiatriassa myös psykiatrian opintojen tulee olla suoritettuina.

Voidaksesi toimia sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan sijaisena tarvitset alan tutkinnon sekä terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) mukaisen laillistuksen .

Jos olet opiskelija, tarvitset alan opintoja vähintään seuraavasti:

Sairaanhoitajan sijaisuudessa

140 op –kotihoito, sairaalat, monipuoliset palvelukeskukset ja palvelutalot
150 op – psykiatria
180 op –kotisairaala

Terveydenhoitajan sijaisuudessa

160 op –kotihoidossa
200 op –terveysasemilla

Kielitaitovaatimuksena kaikissa tehtävissä on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Kuinka perehdytys toteutetaan ja mikä on sijaisen vastuu?

Eri työpisteissä perehdytyskäytännöt vaihtelevat. Kaikille kesäsijaisille nimetään perehdyttäjä, joka voi joko henkilökohtaisesti vastata perehdytyksestäsi tai huolehtia siitä, että perehdytys järjestetään. Perehdytyksen tukena on koko henkilökunta, sillä kaikilla työntekijöillä on velvollisuus perehdyttää ja ohjata.

Kesäsijaisille järjestämme perehdytystilaisuuksia, tai asioita käydään läpi yksikön käytäntöjen mukaisesti. Tehtävissä otamme huomioon suorittamasi opinnot sekä osaamisen tason. Jokainen työntekijä on vastuussa omasta työstään. Jos koet, että et osaa sinulle annettua tehtävää, niin kerro siitä heti lähiesimiehellesi.

Millaiset arvot kaupungilla on ja kuinka se näkyy arjessa? 

Arvoihimme tutustut parhaiten Töihin soteen -sivuillamme tai pelaamalla arvopeliä. Voit myös lukea jutun, jossa asiaa pohditaan arjen tasolla. 

Onko kesäsijaisille työsuhdeasuntoja?

Ulkopaikkakuntalaisena voit hakea Stadin asunnoilta määräaikaista asuntoa kesätöiden ajaksi. Jos tulet meille töihin isommalla porukalla, voitte kysellä kimppakämppää. Työsuhdeasunnot ovat aina työsuhteeseen sidottuja.

Voit hakea asuntoa heti, kun olet sopinut kesätyöstä esimiehesi kanssa.  Lisätietoa ja ohjeita asunnon hakemiseen saat Stadin asunnoista.

Millaisia asioita pitäisi kerrata ennen kesätyön aloittamista?

Kerrattavia asioita voisivat olla esimerkiksi lääkeaineoppi, kädentaitoja vaativat sairaanhoidolliset tehtävät ja potilaan perushoito. Tästä voisit kysyä tarkemmin kesätyöpaikkasi lähiesimieheltä.

Miten pitkiä sijaisuudet ovat?

Haemme kesäloman sijaisia kesälomakaudelle. Käytännössä suurin osa henkilökunnasta viettää kesälomaa juhannuksesta elokuun loppuun. Sairaaloissa ja kotisairaalassa on toivottavaa aloittaa sijaisuudet kuitenkin jo kesäkuun alussa, että tarvittavat lääkeluvat on suoritettu siihen mennessä, kun työntekijät lähtevät lomailemaan.  Tarkka sijaisuuden ajankohta sovitaan aina esimiehen kanssa.

Yksiköt eivät ole kesällä kokonaan kesäsijaisten varassa, sillä henkilöstön lomat suunnitellaan siten, että omaakin väkeä on aina työssä. Jos olet jossain vuorossa vastaavana sairaanhoitajana, niin selvitä esimiehesi kanssa, mistä voit tarvittaessa kysyä neuvoa. Esimerkiksi naapuriosasto voi hyvin auttaa tällaisessa tilanteessa.

Voiko saada työmatkasetelin, jos asuu Espoossa?

Kyllä voi. Voit hakea etua, jos palvelussuhteesi kestää yhtäjaksoisesti yli kuukauden ja säännöllinen viikkotyöaikasi on vähintään 14 tuntia. Lue lisää työmatkasetelistä ja polkupyöräedusta.

Missä kesätöitä on tarjolla?

Kesätyöpaikkoja on eniten siellä, missä on eniten työntekijöitä.

Sairaanhoitajan kesäsijaisuuksia on kaupunginsairaalan osastoilla ja varahenkilöstössä, kotiutustiimissä, kotihoidossa, kotisairaalassa, monipuolisissa palvelukeskuksissa (palvelutalot ja ryhmäkodit) sekä psykiatrisessa sairaalahoidossa. Terveydenhoitajia haemme kotihoitoon ja terveysasemille.

Viisi vinkkiä videohaastatteluun

Kun saat kutsun videohaastatteluun, tarvitset 

  • internetyhteyden
  • web-kameran
  • kuulokkeet tai laitteessa olevan mikrofonin ja kaiuttimen.

Videohaastattelut onnistuvat myös mobiilisti.

1. Testaa, että kamera ja mikrofoni toimivat

2. Valmistaudu vastaamaan

- katso videokysymykset etukäteen
- pohdi, ja tuo selkeästi esiin, mitä osaamista ja tarjottavaa sinulla on hakemaasi tehtävään
- valitse pääviestisi kuhunkin kysymykseen
- vastaa vain kysyttyyn kysymykseen
- kirjaa tarvittaessa tukisanoja, mutta älä lue paperista
- tarvittaessa voit kiinnittää tukisanat tarralapulle kameran viereen.

3. Valitse kuvauspaikka

- jossa voit vastata kysymyksiin keskeytyksittä
- kohdenna valo niin, että kasvosi näkyvät selvästi
- varmista, ettei tilassa ole liikaa taustahälyä
- tarkista, että taaksesi jäävä ympäristö on siisti
- aseta kamera silmiesi korkeudelle.

4. Vastausten tallennus

- katso kameraan, kun puhut
- mene suoraan asiaan ja kerro viestisi napakasti
- pidä vastaukset lyhyinä, vaikka et olisi saanutkaan aikarajoitusta. Minuutti on hyvä, kaksi minuuttia on jo pitkä.
- voit nauhoittaa vastauksesi niin monta kertaa, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen. Älä kuitenkaan jää viilaamaan niitä loputtomasti
- kun olet valmis, lähetä vastauksesi ja odota rekrytoijan yhteydenottoa.

5. Kysy, jos on ongelmia

- jos törmäät teknisiin ongelmiin, ota yhteyttä RecRightin asiakastukeen support@recright.com.   


Töihin Stadin soteen tietopaketti uudelle työntekijälle

Stadin sote on alan johtava toimija ja uudistaja Suomessa. Meillä työskentelee noin 14 000 ammattilaista ja asiantuntijaa.

Vaikka olemme Suomen suurin sote-alan toimija, useimmat työyhteisömme ovat pieniä.  Olemme aitojen tekojen ja kohtaamisten ammattilaisia ja intohimonamme on tarjota asiakkaillemme maailman toimivin arki.

Parannamme vauhdilla palvelujemme saatavuutta ja asiakaskokemusta sekä vaikuttavuutta ja tuottavuutta. Kannustamme helsinkiläisiä ottamaan vastuuta omasta sekä läheistensä terveydestä ja hyvinvoinnista. Tähtäämme myös ensiluokkaiseen henkilöstökokemukseen ja työn iloon.

Haluatko rakentaa kanssamme sote-palveluja, joita kansalaiset valitsevat jatkossakin?


Palkkaamme vuosittain satoja vakinaisia ja määräaikaisia ammattilaisia

Olemme koonneet muutamia asioita, joita sinun on hyvä tietää, vaikka työn aloituksesta ei olisi vielä sovittu.


VALINTA
Lopullisen valinnan tekee aina esimies, vaikka työhaastattelu olisi tehty rekrytointiyksikössä tai videohaastatteluna. Päätöstä varten tarvitsemme henkilöllisyystodistuksen, alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset, opiskelijoilta opintosuoritusote ja mahdollisten suosittelijoiden yhteystiedot.

TYÖSOPIMUS
Työsuhteen alkaessa tehdään esimiehen kanssa kirjallinen työsopimus, jossa sovitaan mm. tehtävistä, työajoista, salassapitovelvollisuudesta, palkanmaksusta ja koeajasta. Usein ennen kirjallisen työsopimuksen allekirjoittamista töistä on sovittu jo suullisesti. Suullinen työsopimus on aina sitova, eikä kumpikaan osapuoli voi perua sitä ilman pätevää syytä.

TYÖAIKA
Suurin osa henkilöstöstä tekee jaksotyötä, jonka pituus on 116 h 15 min kolmessa viikossa. Työvuorot annetaan tiedoksi vähintään viikkoa ennen työvuorolistan alkua. Työaikaan sisältyy 20 min ruokatauko ja 10 min kahvitauko.


PALKKA
Kuukausipalkka maksetaan vakinaisille työntekijöille kuun 14. päivänä ja sijaisille kuun viimeisenä arkipäivänä. Työaikakorvaukset maksetaan erillisen maksuaikataulun mukaisesti.
 
Korvaukset määräytyvät seuraavasti: iltatyö (15 %) klo 18 - 22, lauantaityö (20 %) klo 6 - 18, sunnuntai/arkipyhätyö (100 %) la klo 18 - su klo 24 ja yötyö (40 %) klo 22 - 07. Opiskelijoilla tehtäväkohtainen palkanalennus on opintojen ja työkokemuksen kestosta riippuen 1 - 10 %. Tiedot saadaan toimittamastasi virallisesta opintosuoritusotteesta.

VUOSILOMA
Työsuhteen aikana kertyy vuosilomaa ja sen lisäksi maksetaan lomarahaa.

TYÖTERVEYSHUOLTO
Työterveyshuolto on tarkoitettu sekä vakinaisille työntekijöille että sijaisille. Esimies tietää, mitkä käynnit voi tehdä työaikana. Tietyissä tehtävissä työhöntulotarkastukseen kuuluu huumausainetesti.

ROKOTUKSET
Tarkista omalta esimieheltäsi, millaista rokotussuojaa yksikössäsi tarvitaan.

POISSAOLOT
Äkilliset sairauspoissaolot ilmoitetaan viipymättä esimiehelle. Ellei hän ole heti tavoitettavissa, ilmoitetaan sairastumisesta työpisteeseen. Ilmoitus tehdään aina henkilökohtaisesti soittamalla, ei sähköpostilla tai tekstiviestillä.

TYÖVAATTEET
Tarvittavan suojavaatetuksen saa työpisteestä.

SALASSAPITOVELVOLLISUUS
Salassapitovelvollisuus koskee kaikkia potilaaseen ja asiakkaaseen liittyviä tietoja palvelussuhteen aikana ja myös sen päätyttyä. Potilastietojärjestelmiin liittyy tietoturva-asioita, joihin tulee perehtyä.

KAUPUNGIN EDUT
Kaupungin työsuhde-etuja ovat esimerkiksi alennukset eri yrityksiltä, henkilöstökassa, henkilöstökerhot, henkilöstöliikunta, koulutus, kulttuuritarjonta, lounasetu, työsuhdeasunnot, työsuhdematkalippuetu, työterveyshuolto, uimahallit sekä virkistys- ja lomapaikat. Lue lisää tarkemmin sivulta 20 syytä työskennellä Stadin sotessa.

LISÄTIETOA
Töihin soteen -sivuilla tutustut meihin paremmin työnantajana.

Olemme mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, joka haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja.

 Videoita sairaanhoitajan työstäMillaisen perehdytyksen sait Helsingin sairaalassa?Sairaanhoitaja kertoo kuinka  yhdistää työn ja vapaa-ajan.


Yllättikö sinut jokin asia Helsingin sairaalassa?


Saitko sellaisen kesätyöpaikan, jota hait? Laakson sairaalassa työskennelleet sairaanhoidon opiskelijat kertovat kesätöistään.
20.08.2020 16:19