Suoraan sisältöön

Hyvä tietää verokortista

Verokortissa on nykyään vain yksi tuloraja koko vuoden palkkatuloille. Sivutuloille tai eri työnantajille ei enää lasketa eri veroprosenttia. Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii veron lisäprosentin mukaan. Omia tulojaan on entistä tärkeämpää seurata.

Veroprosentin korotus

Voit korottaa veroprosenttiasi ilmoittamalla palkanlaskentaan uuden perusprosentin. Veroprosentin korottamista varten et tarvitse uutta verokorttia.

Mikäli haluat muuttaa tulorajaasi tai alentaa veroprosenttia, hae OmaVerosta muutosverokortti.

Verokortin toimittaminen

Vuoden 2023 verokortti on toimitettava palkanlaskentaan mikäli

  • työsuhteesi alkaa 1.1. jälkeen
  • teet lyhyitä keikkoja (alle 13 päivää, opettajat alle 6 pv)

Tammikuussa maksettavissa palkoissa käytetään edellisen vuoden verokorttia, helmikuun palkoissa käytetään alkaneen vuoden verokorttia. Lue verottajan ohje (linkki vie ulkoiseen palveluun)

Muutosverokortti toimitetaan aina palkanlaskentaan.

Kuinka toimitan verokortin?

OmaVero-palvelun kautta ei ole vielä mahdollista lähettää verokorttia suoraan meille. Tallenna OmaVerosta verokortti pdf:nä itsellesi ja lähetä se palkanlaskentaan suojatulla sähköpostilla (linkki avautuu uuteen palveluun)  Ohje: Näin käytät suojattua sähköpostia (pdf)

Uusien työntekijöiden kannattaa lähettää verokortti jo ennen työsuhteen alkua. Näin vältetään tilanteet, joissa veroa peritään 60 % ensimmäisestä palkasta.

Verokorttia ei tarvitse lähettää palkanlaskentaan, jos olet ollut työsuhteessa Helsingin kaupungilla vuoden päättyessä. Tiedot siirtyvät verohallinnolta palkanlaskentaan kaikilta niiltä, joiden henkilötiedot ovat olleet palkanlaskentajärjestelmässä 31.12.

Palkanlaskennan yhteystiedot

Tältä sivulta löydät toimialakohtaiset yhteystiedot palkanlaskentaan.