Suoraan sisältöön

Tulorekisteritiedot vuodelta 2022

Kuvituskuva. Kuva: Marek Sabogal

Helsingin kaupunki ilmoittaa työntekijöidensä palkkatiedot Tulorekisteriin. Olethan yhteydessä palkanlaskennan asiakaspalveluun, jos olet hakemassa etuutta Kelalta, Kevalta (entinen Kuntien eläkevakuutus), työttömyskassasta tai Työllisyysrahastolta ja tietosi ovat puutteelliset tai väärin tulorekisterissä.

Esimerkiksi Kela maksaa vanhempainpäivärahaa, sairauspäivärahaa, kuntoutusrahaa ja erityishoitorahaa sen vuositulon perusteella, joka tulorekisteriin on ilmoitettu.

Tulorekisteritiedot korjataan ilman yhteydenottoa palkanlaskentaan

Helsingin kaupungin työntekijöiden tulorekisteritiedot korjataan ilman yhteydenottoa palkanlaskentaan. Ainoastaan etuuksia hakevien, joilla tulorekisteritiedot ovat väärin, on otettava yhteyttä palkanlaskentaan, sillä tulotiedoilla on vaikutuksia etuuksiin.

Verokortti 2023 lasketaan vuoden 2021 tulotietojen perusteella

Tammikuussa 2023 tuleva verokortti lasketaan tulojen 2021 perusteella. Tulorekisterin mahdollisesti puutteelliset tai virheelliset tiedot tämän vuoden osalta eivät siis vaikuta vuoden 2023 verokorttiin.

Kaupungin työntekijöiden tulorekisterimerkinnät pyritään korjaamaan vuoden 2022 verotuspäätökseen eli maaliskuuhun 2023 mennessä. Tämän aikataulun toteutuessa esitäytetyt veroilmoitukset tulevat keväällä oikein pohjatiedoin.

Tulorekisteri on sähköinen tietokanta, jonne viranomaiset ilmoittavat tietoja maksetuista palkoista, eläkkeistä ja etuuksista.

Kuva: N2 Albiino / Marek Sabogal