Suoraan sisältöön

Näin toimit, jos palkassasi on virhe

Kun haluat tarkistaa palkkasi ja palkkalaskelmasi, valitse verkkopankkisi kohdasta Verkkopalkka > CGI (Helsingin kaupungin käyttämä verkkopalkkaoperaattori). 

Palkkalaskelma on tarkistettavissa viimeistään palkkapäivää edeltävänä päivänä verkkopankissa.

Palkassani on virhe, ja olen työsuhteessa Helsingin kaupunkiin

Ota yhteyttä palkanlaskentaan asiakaspalvelulomakkeella tai puhelimella. Asiakaspalvelulomake toimii kaupungin intrassa. Ohje: Näin kirjaudut intraan (pdf).

Keskushallinnon ja kaupunkiympäristön toimialan henkilöstön yhteydenottokanavat ovat sähköposti ja puhelin. Yhteystiedot näiden toimialojen henkilöstölle löytyvät intrasta ja näiden nettisivujen Palkanlaskentapalvelut-sivulta.

Intran Usein kysyttyä palkanmaksusta -sivulle on koottu ajankohtaisia kysymyksiä ja vastauksia palkanmaksusta.

Palkassani on virhe, mutta työsuhteeni Helsingin kaupunkiin on päättynyt

Ota yhteyttä palkanlaskentaan sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot löytyvät näiden nettisivujen Palkanlaskentapalvelut-sivulta.

Työsuhteen viimeinen palkka maksetaan noin kuukauden päästä työsuhteen päättymisestä. Näin kaikki palkkaan vaikuttavat tiedot ehtivät varmasti mukaan, kuten poissaolot ja mahdolliset työaikalisät. Lopputilissä maksetaan myös mm. vuosilomakorvaus ja lomaraha.

  • Jos työsuhteesi on loppunut kuun 1.-15. päivä, lopputili maksetaan seuraavan kuun 14. päivänä.
  • Jos työsuhteesi on loppunut kuun 16.-31. päivä, lopputili maksetaan seuraavan kuun viimeisenä päivänä.

Palkkalaskelmat, myös viimeinen palkkalaskelma, tulee omaan verkkopankkiisi.

Entä jos viimeinen palkkani myöhästyy?

Odotusajan palkkaa maksetaan niille, joiden työsuhde Helsingin kaupunkiin on päättynyt ja joiden lopputili on myöhässä.​ Ota yhteyttä palkanlaskennan asiakaspalveluun, jotta odotusajan palkka voidaan maksaa sinulle. Jos otat yhteyttä sähköpostilla, otsikoi viestisi aiheeksi "Odotusajan palkka".

​Henkilöllä on oikeus saada viivästyskoron lisäksi täysi palkka odotuspäiviltä, kuitenkin enintään kuudelta kalenteripäivältä.​

​Työsopimuslain säännökset odotusajan palkasta eivät koske viranhaltijoina toimineita. Viranhaltijoille maksetaan kuitenkin viivästyskorko. Viivästyskorko maksetaan ilman erillistä pyyntöä asiakaspalveluun.

Odotusajan palkka ei koske tällä hetkellä Helsingin kaupungilla töissä olevaa henkilöstöä.​

Kuinka nopeasti puheluuni vastataan?

Puhelinpalveluun syntyy jonoa palkanmaksupäivinä, joista merkittävimmät ovat kuun 14. päivä (vakituisten työntekijöiden palkanmaksupäivä) ja kuun viimeinen päivä (määräaikaisten työntekijöiden palkanmaksupäivä). Jos asiasi ei ole kiireinen, vältäthän näitä päiviä.