Upplev konserter på distans och framtidens teknologi på evenemanget Seniorernas digitala vardag

Vi ordnar ett evenemang den 19 april med temat seniorernas digitala vardag. Under evenemanget erbjuds intressanta föreläsningar och infopunkter runt om i staden. Evenemanget hålls på Centralbiblioteket Ode, Stadshuset, flera servicecentraler och i Seniorinfos lokaler.
En kvinna sitter med en dator.
Bild: Jussi Helsten

Evenemanget är gratis och öppet för alla intresserade.

– Evenemanget arrangeras nu för första gången. Flera utställare och föreläsare deltar och det finns säkert något för alla. Varmt välkommen, önskar Seija Meripaasi, direktör för sjukhus- rehabiliterings- och omsorgstjänsterna.

Deltagarna kan bekanta sig med bland annat Maisa-tjänsten, e-sport, distanskonserter, digitalt stöd för allmänheten, olika distansvårdstjänster samt framtidens teknologier inom äldreomsorgen. Under dagen får vi också höra föreläsningar om bland annat säkerhet i nätbanken, en digital trygg vardag, webbtjänster som stöder hjärnhälsan och om kulturutbudet. Föreläsningarna kan följas på plats på Stadshusets evenemangstorg eller som livesändning på Helsingforskanalen i de medverkande servicecentralerna och Seniorinfos lokal i Hagnäs, eller hemma på soffan.

Vi ville göra det möjligt att delta i evenemanget nära hemmet eller hemma. Därför finns det tillställningar på många olika platser och dagens program kan följas både på plats och som livesändning, säger Meripaasi.

 Vi hoppas att vi med hjälp av evenemanget kan öka seniorernas kunskap om de digitala tjänsternas möjligheter.

– Vi vill höra deras åsikter om utvecklingen av digitala tjänster och framtidens digitala tjänster. Detta är ett utmärkt tillfälle för våra seniorer att få sin röst hörd, berättar projektchef Marjukka Pihlajamäki.

Mer information om evenemanget på stadens webbplats hel.fi/seniorernas-digitala-vardag.

Evenemanget ordnas av Helsingfors stads social-, hälsovårds- och räddningssektor. Stadens innovationsbolag Forum Virium samarbetar i arrangemangen på Ode. Evenemanget arrangeras på finska.