Stugorna, villorna och basturna på Fagerö och Rönnskär bokas i Varaamo

De populära stugorna på Fagerö samt konferensvillorna och basturna på Rönnskär kan snart bokas av alla Helsingforsbor i tjänsten Varaamo.
Henkilö halkoja sylissä saunan ovella.
Bild: Maarit Hohteri

Stugorna på Fagerö kan bokas av alla Helsingforsbor i tjänsten Varaamo från och med måndagen den 13 mars 2023 kl. 10. Bokningen av konferesvillorna och basturna på Rönnskär öppnar onsdagen den 15 mars 2023 kl. 10.

Du kan boka enkelt på varaamo.hel.fi (Länk leder till extern tjänst)

Fagerös stugor

Fagerö, som ligger i Sibbo skärgård, lämpar sig för friluftsliv, camping och fiske. På ön finns klippiga och steniga stränder samt fantastiska sandmarker. Du kan åka till Fagerö med förbindelsefartyget eller din egen båt. På ön finns kokskjul samt en restaurang och på sommaren betjänar butiksbåten besökare.

På Fagerö finns sju stugor som kan bokas i Varaamo. Du kan boka dem från och med den 13 mars 2023 kl. 10. Stugorna kan bokas för en vecka i taget under perioden 29 maj–3 september 2023. Bokningsperioden för stugorna är från måndag till söndag. I bokningskalendern väljs endast bokningens startdatum. 

Taxi-mökki(Länk leder till extern tjänst) 315 €/vecka max. 4 personer

Roopen mökki(Länk leder till extern tjänst) 409 €/vecka, max. 6 personer

Liiton mökki(Länk leder till extern tjänst) 420 €/vecka , max. 6 personer 

Sataman mökki(Länk leder till extern tjänst) 441 €/vecka, max. 7 personer

Vinomökki(Länk leder till extern tjänst) 441 €/vecka , max. 7 personer

Rantamökki(Länk leder till extern tjänst) 525 €/vecka, max. 7 personer

Kerhon mökki(Länk leder till extern tjänst) 588 €/vecka, max. 10 personer

Villorna och basturna på Rönnskär

Rönnskär ligger utanför Ärtholmen, cirka 10 minuter med båt. Det finns vattentrafikförbindelser till ön från Sjöhamnen och Gräsviken. Öns natur består av klippor, skogsdungar, lundar samt klipp- och sandstränder. På grund av den mångsidiga naturen, det bra läget och de välfungerande tjänsterna har Rönnskär blivit det populäraste sommarskäret bland Helsingforsborna.

På Rönnskär finns två bastur och två konferensvillor som kan bokas. Du kan boka dem från och med den 15 mars 2023 kl. 10. Villorna som lämpar sig för små fester och möten kan bokas för användning dagtid kl. 10.00–21.00 (22.5–27.8.2023). Bastutider kan bokas från tisdag till söndag (1.6–27.8.2023).

Villa Wästanhäll(Länk leder till extern tjänst) 26 €/timme, max. 14 personer, ingen övernattning

Villa Björkas(Länk leder till extern tjänst), 36 €/timme, max. 20 personer, ingen övernattning

Rantasauna(Länk leder till extern tjänst) (Strandbastun) 159 €/3 timmar, max. 7 personer

På Rönnskär finns också Aalto-sauna(Länk leder till extern tjänst) (Aalto-bastun) 62 €/2 timmar, max. 6 personer). Bokning i Varaamo möjligt från en tidpunkt som meddelas senare.

Det är enkelt att göra en bokning i tjänsten Varaamo

Varaamo(Länk leder till extern tjänst) är Helsingfors stads lokalbokningstjänst där stadsinvånare kan boka offentliga lokaler och utrustning för eget bruk. För att göra en bokning behöver du en giltig e-postadress som kopplats till någon av följande autentiseringsmetoder: ett Yle-, Facebook- eller Google-konto. Du kan betala med nätbankskoder, plånbok eller betalkort.

Stugorna och basturna är mycket populära. Stora antal besökare kan tillfälligt överbelasta bokningstjänsten. Vi beklagar eventuella problem med bokningen i förväg.