Säsongsbokningen av ungdomstjänsternas lokaler öppen i april

Helsingfors stads ungdomstjänster har lokaler som lämpar sig för många användningsändamål och som man gratis kan boka för regelbunden verksamhet för unga. Säsongsbokningen börjar tisdagen 4.4.2023 och upphör fredagen 28.4.2023 kl. 16.
Kaksi nuorta tekemässä smoothieta Hertsin nuorisotilan keittiössä.
Bild: Maarit Hohteri

Runt om i staden finns många olika lokaler i samband med ungdomsgårdarna som organisationer, föreningar och andra aktörer avgiftsfritt kan boka för regelbunden verksamhet för unga. Också oregistrerade grupper kan boka lokaler för organisations- och medborgarverksamhet. Staden har ett mångsidigt utbud av lokaler för olika aktiviteter och sammankomster för hobbygrupper från idrottshallar till bandlokaler och från hantverksverkstäder till teaterlokaler.

Säsongsbokningen av ungdomstjänsternas lokaler för säsongen 2023–2024 (14.8.2023–26.5.2024) börjar tisdagen 4.4.2023 och upphör fredagen 28.4.2023 kl. 16. Ansökningen sker elektroniskt på den tillfälliga adressen för tjänsten Varaamo tilavaraus.hel.fi (Länk leder till extern tjänst)som håller på att förnyas.

Bekanta dig med ansökningsanvisningarna innan du lämnar in en elektronisk ansökan. ​Ansökningsanvisningarna hittar du här. Ungdomstjänsternas personal ger gärna mer information om de lokaler som kan bokas och hjälper med frågor som gäller ansökan. Ungdomsgårdarnas kontaktuppgifter hittar du på webbplatsen Nuorten.hel.fi(Länk leder till extern tjänst).

 

Varaamo (Länk leder till extern tjänst)är Helsingfors stads lokalbokningstjänst där stadsborna och sammanslutningarna kan boka stadens lokaler och apparater för egen användning. Tjänsten Varaamo håller på att förnyas.

Tilavaraus.hel.fi(Länk leder till extern tjänst) är den tillfälliga adressen för nya Varaamo.