Musikalen Mamma Mia! spelas i Brunnsparken

Brunnsparken är även denna sommar en evenemangsscen, när världens mest populära musikal Mamma Mia! intar friluftsscenen i sammanlagt tio föreställningar. En del av Brunnsparken är en musikalscen den 13–23 juli.
Musikalen Mamma Mia! har spelats runt om i världen för över 65 miljoner åskådare på 16 olika språk.  Den stora musikalen ses nu sommaren 2023  i Brunnsparken.  Bild: Live Nationin kuvapankki
Musikalen Mamma Mia! har spelats runt om i världen för över 65 miljoner åskådare på 16 olika språk. Den stora musikalen ses nu sommaren 2023 i Brunnsparken. Bild: Live Nationin kuvapankki

Brunnsparken har en lång tradition som skådeplats för olika evenemang. De mest kända evenemangen är Elmus folkfest och Helsingforsdagens konserter. Under de senaste åren har de största evenemangen i Brunnsparken varit flyguppvisningen 2021 och den årliga valborgspicknicken. Det har ordnats även flera loppevenemang i Brunnsparken. Men nu får Brunnsparken ett helt nytt evenemangskoncept i form av en musikal.

— Brunnsparken har en fantastisk evenemangshistoria och vi är glada över att vi kan diversifiera Helsingfors evenemangsutbud med en musikal i en såpass unik miljö. Publiken har nu möjlighet att njuta av en fantastisk föreställning på en helt unik plats: under den havsnära Helsingforshimlen. Helsingfors vill vara en levande och internationellt attraktiv stad för turism och evenemang, och detta är ett utmärkt exempel på vad detta löfte innebär i praktiken, säger Sanna Forsström, chef för Helsingfors stads enhet för varumärke och evenemang.

Helsingfors vill glädja och liva upp staden med nya evenemangskoncept

Helsingfors stad har utarbetat ett handlingsprogram för turism och evenemang för 2022–2026. Enligt programmet ökas stadens attraktionskraft genom att satsa på att locka internationella turister och förstärka evenemangsutbudet. Evenemang har en viktig roll i att öka Helsingfors livlighet och livskraft. Innovativa evenemangskoncept på ovanliga platser gör för sin del Helsingfors till en intressant och levande stad.

Med musikalen vill Helsingfors stad testa Brunnsparken som evenemangsplats i nära samarbete med evenemangsarrangören Live Nation. Syftet är också att stärka varumärket Helsingfors som en stad med särpräglade och insiktsfulla evenemang.

 I samband med musikföreställningarna samlar Helsingfors stad också erfarenheter av hur Brunnsparken för närvarande fungerar som skådeplats för evenemang ur såväl åskådarnas som närområdets invånares synvinkel, säger Mari Randell, Helsingfors stadsmiljösektors kundrelationschef.

En tillfällig evenemangsscen byggs i Brunnsparken

Brunnsparken erbjuder utmärkta förhållanden för den ursprungligt West End-musikalens historia, som drivs av Abbas hittar. Publiken kan se föreställningarna från reserverade platser på den stora scenen och projektionsväggar. Brunnsparkens friluftsteater kommer också att ha ett mångsidigt utbud av mat och dryck.

 Vi har länge velat införa föreställningar till Helsingfors finaste park. Möjligheten att omvandla den pittoreska miljön i Brunnsparken till en friluftsteater är verkligen en underbar möjlighet för oss och vi tror att den kommer att glädja Mamma Mias vänner runt om i Finland. Det är fantastiskt att få spela världens mest framgångsrika musikal i parkens sommargrönska under varma julidagar, gläder sig Scott Lavender, Live Nations promotor.

Musikalen Mamma Mia! fick sin premiär i London i april 1999. Hittills har musikalen spelats för över 65 miljoner åskådare på 16 olika språk. För första gången spelades musikalen i Finland 2007, när 75 000 åskådare såg föreställningen under tre veckor. Finlands Mamma Mia! Under stjärnhimlen -föreställningar är en del av en internationell turné. Föreställningen är producerad av Judy Craymer, Richard East och Björn Ulvaeus i samarbete med Universal och NGM.

Föreställningarna  i Brunnsparken börjar klockan 19 och tar slut före klockan 22.00. Musikalen spelas på engelska.

Under evenemanget kommer det att finnas undantagsrutter i trafiken i Brunnsparksområdet. 

Uppdaterad 21.7.2023