En del av Helsingfors lekparker hålls stängda under resten av hösten till följd av det svåra personalläget

Med anledning av personalbristen inom småbarnspedagogiken stängde staden i september sammanlagt ett tjugotal lekparker och familjehus i Helsingfors för en tid framåt, så att personal från dem skulle kunna arbeta som vikarier på daghem.
Bild: Konsta Linkola

För att trygga den lagstadgade småbarnspedagogiken hålls en del lekparker i Helsingfors fortsättningsvis stängda och den personal som flyttat över till daghem fortsätter sitt arbete där under tiden 14.11-23.12.2022.  

  

“Inom fostrans- och utbildningssektor fortsätter vi med planeringen på bred front för att förbättra tillgången till personal. Vi samarbetar också med de övriga kommunerna i huvudstadsregionen för att få en lösning på arbetskraftsbristen inom branschen”, berättar sektorchef Satu Järvenkallas.      

 

Lekparker och familjehus som fortsättningsvis (14.11 - 23.12) hålls stängda: Ruoholahti, Nuoli, Tullinpuomi, Viiri, Laurinniitty, Trumpetti, Kimmo, Vallila, Torpparinmäki, Kurranummi, Salpausselkä, Unikko, Puuskakulma, Tuorinniemi, Rudolf, Mellunmäki, Perhetalo Sahrami och Perhetalo Torpparinmäki. 

Dessutom stängs nu lekparkerna Kaunokki och Munkki för ovan nämnda tid.

Lekparkerna Lahnalahti och Ulvila samt familjehusen Betania och Naapuri öppnas. De fortsätter sin normala verksamhet från och med 14.11.  

 

Familjehuset Kajuutta och lekparken Mustakivi slår samman sina verksamheter för tiden 14.11 - 23.12. Verksamheten omorganiseras i lekparkens lokaler. 

I Helsingfors har emellertid över 40 lekparker eller familjehus öppet och de ordnar verksamhet på normalt sätt. Dessutom kan de stängda lekparkernas gårdar användas fritt av familjerna.