Coronavaccinationerna för årskurserna 1–5 fortsätter vid Busholmens och Malms vaccinationspunkter

Nyhet om coronavaccination för skolelever i Helsingfors.

Helsingfors erbjuder årskurserna 1–5 (7–11-åringar) fortfarande coronavaccinationer vid Busholmens och Malms vaccinationspunkter. Vaccinationen fås endast med bokning.

Tid bokas snabbast på coronavaccinbokning.fi(Länk leder till extern tjänst). Det går även att boka tid genom att ringa tfn 09 310 46300 (vardagar kl. 8–16).

Vaccinationer erbjuds årskurserna 1–5 på tisdagar. Vaccinationspunkterna finns på sidan hel.fi/vaccination.

Årskurserna 1–5 erbjuds de första och andra coronavaccindoserna. Den andra dosen ges 6–12 veckor efter den första.

Barnet vaccineras endast med båda vårdnadshavarnas samtycke

Om barnet kommer till vaccinationen med samtycke av endast en vårdnadshavare, ska hen ha med sig en skriftlig samtyckesblankett med underskrift av den frånvarande vårdnadshavaren. Du kan skriva ut

samtyckesblanketten på THL:s webbplats(Länk leder till extern tjänst)
.

Vaccin för personer som haft coronaviruset

Barnet kan ges den första dosen 4–6 månader efter en genomliden sjukdom. Om barnet har konstaterats att ha coronaviruset genom ett laboratorietest inom sex veckor efter den första vaccindosen, rekommenderas hen den andra dosen tidigast 4–6 månader efter infektionen. Om det har gått minst sex veckor mellan den första vaccindosen och genomgången sjukdom, behöver barnet inte den andra dosen med tanke på skydd.

Vaccinet vid uppvisande av identitetsbevis 

Vaccinet fås genom att styrka barnets identitet till exempel med identitets- eller FPA-kort. Vid vaccinationen av barn används Pfizers 10 mikrogram/dos. Vaccinationen är frivillig och kostnadsfri.

Mer information

Bild: Virpi Velin