Coronavaccinationer för barn i riskgrupper

Omfattande coronavaccinationer av små barn är inte nödvändiga i den rådande epidemisituationen. Barn som tillhör riskgrupper och är i åldern 6 månader–11 år kan ha nytta av vaccinationer. Vaccinationer kan ges efter ett individuellt ställningstagande från den behandlande läkaren inom den specialiserade sjukvården.
Työntekijä kävelee Kallion perhekeskuksen käytävillä.

Coronavaccinationer ges till barn i riskgrupper (6 mån.–11 år) med tidsbokning vid Malms centraliserade rådgivningstjänst (Malms bygata 17 A). Boka en vaccinationstid genom att ringa rådgivningens telefonservice, tfn 09 310 55530 (vardagar kl. 8–14). 

Den behandlande läkarens ställningstagande kontrolleras från patientdatasystemet i samband med tidsbokningen.

Se här riskgrupperna för barn i åldern 6 månader–11 år (THL)(Länk leder till extern tjänst)

Vaccinationen fås genom att visa upp en identitetshandling

Vaccinationen fås genom att styrka din identitet med till exempel identitets- eller FPA-kortet. Vaccinationen är frivillig och kostnadsfri. Vi vaccinerar enligt THL:s rekommendationer.

Om barnet kommer till coronavaccinationen med endast en vårdnadshavare, ska hen ha med sig en undertecknad samtyckesblankett från den frånvarande vårdnadshavaren. Du kan skriva ut blanketten för samtycke på THL:s webbplats(Länk leder till extern tjänst).

Bild: Virpi Velin