Suoraan sisältöön

Usein kysyttyä

Voiko kurssille ilmoittautua, vaikka ei olisi kotiosoitetta Suomessa?
Kaikilla kurssille ilmoittautujilla tulee olla kotiosoite Suomessa. Kurssilaskuja ei lähetetä ulkomaille. Au pairit yms. ovat poikkeuksia, mutta silloin ilmoittautumisen hoitaa isäntäperheen vanhempi, jonka osoite ja maksajatiedot kirjataan Kursoriin.

Voiko työväenopistossa opiskelun perusteella saada viisumin tai oleskeluluvan Suomeen?
Työväenopistossa opiskelun perusteella ei voi saada viisumia tai oleskelulupaa. Migri voi myöntää opiskelun perusteella viisumin/oleskeluluvan ainoastaan silloin, kun opiskelu johtaa tutkintoon ja tapahtuu korkeakoulussa tai ammatillisessa oppilaitoksessa. Lisätietoja löytyy https://migri.fi/en/study-place

Voiko kulttuuri/kuntoseteleillä maksaa opiston kurssimaksua?
Kulttuuri/kuntoseteleillä ei voi maksaa työväenopiston kurssimaksuja.

Miksi en onnistu perumaan kurssia Ilmonetin kautta yrityksistä huolimatta?
Ilmonetin kautta voi perua osallistumisen kurssille, mikäli laskua ei ole vielä lähetetty opistosta. Jos laskutus on jo käynnistynyt, on parasta ottaa yhteyttä asiakaspalveluun numeroon 09 310 88610.

Voinko ilmoittautua puhelimitse tai paikan päällä Helsingin työväenopistossa esimerkiksi Vantaan kurssille?
Valitettavasti et voi ilmoittautua. Ilmoittautumiset tehdään asiakaspalvelussa
kurssinhallintajärjestelmään, joka on kullakin opistolla omansa. Opistossa paikan päällä voit toki käyttää asiakaspalvelukoneitamme ja ilmoittautua internetin kautta. Henkilökuntamme auttaa tarvittaessa.

Voiko kurssia vaihtaa, jos on ilmoittautunut liian vaikealle/helpolle tasolle?
Kurssia voi vaihtaa kesken lukukauden, mikäli toisella kurssilla on tilaa. Vaihdoksista on sovittava opettajien sekä asiakaspalvelun kanssa.

Mistä tiedän oman kurssitasoni?
Mikäli oikean kurssin valinta tuottaa vaikeuksia, voit ottaa yhteyttä opintoneuvontaan.

Voinko opiskella työväenopistossa, vaikka en ole helsinkiläinen?
Myös Helsingin ulkopuolella asuvat voivat osallistua työväenopiston kursseille.

Miten kurssimaksut määräytyvät? Ja kenelle myönnetään alennus kurssimaksuun?
Kurssin hinta määräytyy pääsääntöisesti opetustuntimäärän mukaan. Kurssimaksut ja niiden määräytymisperusteet vahvistaa vuosittain kasvatus- ja koulutustoimialan lautakunta. Alennuksia kurssimaksuihin myönnetään muun muassa työttömille työnhakijoille, varus- ja siviilipalvelusmiehille, äitiys-, isyys- tai vanhempainrahaa tai kotihoidon tukea saaville. Lisätietoja kohdasta Kurssimaksut ja alennukset.

Mitä hyötyä on ilmoittautua jonoon täydelle kurssille?
Jonoon kannattaa aina ilmoittautua. Mikäli kurssille tulee peruutuspaikkoja, tarjoamme jonottajille vapautuneita opiskelupaikkoja. Jonot kertovat meille myös kysynnästä, ja joskus jonojen perusteella perustetaan uusia rinnakkaisryhmiä. Jonojen perusteella osaamme suunnitella myös tulevaa opetustarjontaa.

Kuka saa käyttää työväenopiston käytävillä ja aulatiloissa olevia tietokoneita?
Käytävillä ja aulatiloissa olevat tietokoneet ovat asiakkaiden käytössä esimerkiksi sähköpostin lukua varten. Mikäli kone on vapaa, olet tervetullut käyttämään sitä. Koneille ei voi tehdä ennakkovarauksia. Toivomme myös, että jokainen koneella asioiva ottaa muutkin huomioon ja suo myös jonottajille mahdollisuuden käyttää konetta.

Miksi joillakin kursseilla on vain vähän vapaita paikkoja ilmoittautumisten alkaessa?
Joidenkin kurssien opiskelijoilla on ollut mahdollisuus ennakkoilmoittautua seuraavan lukukauden kurssille.

Miten saan tiedon kurssilla käydyistä asioista, jos joudun olemaan poissa esimerkiksi sairauden tai loman takia?
Opiskelijan kannattaa vaihtaa yhteystietoja jonkun toisen opiskelijan kanssa. Opettajat eivät jätä tunnin ohjelmia asiakaspalveluun, joten palvelupisteissä ei ole tietoa ryhmien tuntikohtaisista ohjelmista. Opettajat eivät myöskään ole tavoitettavissa tuntien välillä, mikäli he eivät ole itse sopineet asiasta opiskelijoiden kanssa.

Miten voin muuttaa yhteystietojani?
Muuttuneet yhteystietosi voit päivittää ilmoittamalla niistä asiakaspalveluun, joko puhelimitse tai sähköpostitse. Voit tehdä ilmoituksen mihin tahansa toimipisteeseen, riippumatta siitä minkä alueen kursseilla opiskelet. Ilmonetin kautta voit muuttaa yhteystietojasi, mikäli käytössäsi on pankkitunnukset.