Opistolaisyhdistys

Helsingin Työväenopiston Opistolaisyhdistys ry on kaikille opiston opiskelijoille. Jäsenkortteja saa työväenopiston toimistoista. Täytä kaksiosaisen kortin henkilötieto-osa ja palauta se samaan paikkaan. Jäsenyys on maksuton.

Opistolaisyhdistyksen verkkosivut:  www.opistolaisyhdistys.fi

Opistolaisyhdistys julkaisee yhdistyksen ja opiston tapahtumista kertovaa digilehteä. Katso uusin lehti: www.opistolaisyhdistys.fi/oppisviesti/

Alueelliset toimikunnat järjestävät erilaisia tapahtumia toimipisteissään. Ajankohtaiset tapahtumat näet ilmoitustauluilta.

Vuosaaressa, Uutelan viljelypalsta-alueella, Opistolaisyhdistys tarjoaa opiskelijoille ja henkilökunnalle vuokrattavaksi aarin puutarhapalstoja. Opistolaisyhdistyksen viljelypalsta-alueelle pääsee bussilla 90A (Vuosaaren metroasemalta Uutelan venesatamaan, josta johtaa luontopolku perille).

Opistolaisyhdistyksen Oppiskahvio palvelee Opistotalon 2. kerroksessa opetuskaudella ma–to 9.30–20, pe 10–16. Keittolounas tai päivän salaatti tarjoillaan ma-to 11–15, pe 11–14. Oppiskahviossa järjestetään opetuskauden aikana jäsentapaamisia, joissa kerrotaan yhdistyksen toiminnasta ja ajankohtaisista asioista.

Zachris Castrenin säätiö + Castrenin säätiön apurahahakemus

Zachris Castrenin säätiö tukee ja edistää kansansivistystyötä jakamalla apurahoja työväenopiston opiskelijoille opiston ulkopuolella tapahtuvia jatko- ja täydennysopintoja varten.

Apurahan saannin edellytyksenä on yhtäjaksoinen ainakin kahden vuoden opiskelu työväenopistossa välittömästi ennen apurahan myöntämistä. Perustellun hakemuksen mukaan apurahaa voidaan myöntää myös esiintyville ryhmille sekä tutkimusapurahoja. Apurahat myönnetään saman vuoden aikana tapahtuvaan opiskeluun.

Apurahaa ei myönnetä ammattiin liittyvään koulutukseen tai mikäli edellisen apurahan saannista on kulunut alle kolme vuotta.

Apurahojen hakuaika on huhtikuussa. Hakulomakkeita ja -ohjeita saa työväenopiston toimistoista sekä alla olevasta linkistä. Hakemukseen tulee liittää opintotodistus ja kurssin kuvaus. Tarkemmat ohjeet hakemuslomakkeessa. Huom! Hakija voi jättää vain yhden hakemuksen.

Täytä ja tulosta Zachris Castrenin säätiön apurahahakemus allekirjoitusta varten. Lähetä hakemus liitteineen osoitteeseen Zachris Castrenin säätiö, PL 53305, 00099 Helsingin kaupunki (ei sähköpostihakemuksia).

Apurahahakemus (pdf) (täytä, tallenna nimellä ja tulosta allekirjoitusta varten)

Kaikille hakijoille vastataan kesäkuun puoliväliin mennessä.

_____________________________________________

Opistolaisyhdistyksen retket

Katso tarkempia tietoja ja ota yhteyttä: www.opistolaisyhdistys.fi/retkeily/

Vaikka retki olisi täynnä, kannattaa kysyä viimehetken paikkoja. Muista ilmoittautua ensin ja maksa retki vasta sitten kun tiedät että mahdut mukaan. Sitovat ilmoittautumiset retken yhteydessä mainitulle retken vetäjälle tai lipunmyynnissä.

Retkilippuja myydään ja ilmoittautumisia vastaanotetaan Opistotalolla (Helsinginkatu 26, kahviossa 2. krs ja kahvion ollessa suljettuna ala-aulassa. Maksu maksetaan käteisenä ja tasarahalla. Suositellaan ilmoittautumista sähköpostilla ja maksua tilille. Tili: FI94 8000 1901 2344 77, Maksun saaja: HTO Retkeily. Käytä retken viitenumeroa.
Laita vielä viestiosaan retken nimi ja oma nimesi. Jos maksaja on henkilö, joka ei ole retkelle lähtijä, siitä on ehdottomasti ilmoitettava retken vetäjälle.

Liity jäseneksi – olet maksutta mukana monessa!

Lisätietoja: 
Ritva Nuutinen
yhdistyksen puheenjohtaja
puh. 040 5555 062
ritva.nuutinen@luukku.com

JAA