Suoraan sisältöön

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kevään kursseille on käynnissä ja jatkuu koko lukukauden. 

Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu maksuehtoihin ja perumisehtoihin ennen ilmoittautumista. Ilmoittautuessaan opiskelija sitoutuu siihen, että kurssi voidaan tilanteen niin vaatiessa muuttaa lähiopetuksesta etäopetukseksi. 

Kurssipaikka on henkilökohtainen. Kurssipaikan peruminen edellyttää aina yhteydenottoa opiston asiakaspalveluun. Huom! Alennusoikeus kurssimaksusta on osoitettava opiston palvelupisteessä ennen kurssin alkamista. Kurssien alkamisesta ei tiedoteta opiskelijoille erikseen. Opiston kurssit on pääsääntöisesti tarkoitettu yli 16-vuotiaille. 

Ilmoittaudu varalle, mikäli kurssi on ehtinyt täyttyä. Kurssipaikan vapautuessa lähetämme varalla olevalle tekstiviestin. Kurssipaikkatilanne elää jatkuvasti, joten varasijalle kannattaa ilmoittautua, vaikka kurssi olisikin jo täynnä.

Ilmoittautuminen puhelimitse 

Puhelimitse 09 310 88610 voit ilmoittaa itsesi lisäksi yhden henkilön, mikäli sinulla on tiedossa hänen täydelliset henkilötietonsa (henkilötunnus). Sähköpostilla tai tekstiviestillä ei voi ilmoittautua.

Huom! Asiakaspalvelupisteissä ei voi ilmoittautua paikan päällä, sillä toimipisteet on suljettu asiakkailta 31.1. saakka koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Palvelupisteiden aukioloajat

Huom! Alle 18-vuotiaat eivät voi ilmoittautua Ilmonetin kautta. Huoltaja voi etukäteen opiston palvelupisteessä käymällä rekisteröidä oman perheensä jäsenet, esim. 16- tai 17-vuotiaat lapset, jonka jälkeen huoltaja voi ilmoittaa perheenjäsenen kurssille Ilmonetin kautta (painike ”Perheenjäsenen ilmoittautuminen”). Huoltaja vastaa perheenjäsentensä maksuista. Ilmoittautuminen huoltajan toimesta onnistuu myös puhelimitse.

Huomaathan, että myös perheenjäsenen ilmoittamisessa on voimassa yleinen 16 v. alaikäraja opistojen kursseille, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Vanhempi–lapsi-kurssien osalta kursseille ilmoitetaan vain aikuinen. Kurssin kohdalla on mainittu poikkeavista ilmoittautumisjärjestelyistä.

Ilmoittautuminen ilmonet.fi-palvelussa

Halutessasi ilmoittautua kursseille ilmonet.fi-palvelun kautta, sinun tulee ensin rekisteröityä palvelun käyttäjäksi verkkopankkitunnuksilla. Rekisteröitymisen yhteydessä voit luoda itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla pääset vastaisuudessa kirjautumaan palveluun.Voit halutessasi kirjautua palveluun aina myös verkkopankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, rekisteröidy Ilmonetin käyttäjäksi opiston palvelupisteessä. 

Huom! Kurssin tietojen yhteydessä on maininta, mikäli ilmoittautuminen ei ole mahdollista internetissä.

Kurssit ja luennot ilmonet.fi-palvelussa

Ilmonetin kautta näet tiedot kaikista kursseista sekä kurssipaikkatilanteen. 

Voit hakea kursseja ainealan, opetuspaikan tai vaikka hakusanan avulla. Kursseja selataksesi sinun ei tarvitse rekisteröityä tai kirjautua palveluun. 

ilmonet.fi-palvelun kautta löydät kaikki Helsingin työväenopiston, Helsingfors arbiksen, Espoon työväenopiston ja Vantaan aikuisopiston kurssit ja voit ilmoittautua kursseille asuinpaikastasi riippumatta. 

Esite kevät 2021

Keväälle 2021 ei julkaista perinteistä opinto-opasta vaan kevätesite, jossa on poimintoja kevään tarjonnasta. Esite on noudettavissa kirjastoista. Koko tarjonta löytyy ilmonet.fi-palvelusta.

Kevätesite 2021 (selailtava pdf)

Opinto-opas, syksy 2020 (selailtava pdf)