Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen syksyn kursseille on käynnissä koko lukukauden niin kauan kuin kursseille on vapaita paikkoja.

Ilmoittaudu kursseille:

  • osoitteessa https://ilmonet.fi/
  • opiston palvelupisteissä tai puhelimitse 09 310 88610 ma–to klo 9–16 (lukukauden ulkopuolella ja loma-aikoina) ja ma–to klo 9–17 (lukukauden aikana).

Palvelupisteet:   

  • Opistotalo – Helsinginkatu 26, 2. krs
  • Malmitalo – Ala-Malmin tori 1 B
  • Maunula-talo – Metsäpurontie 4
  • Stoa – Turunlinnantie 1


Tutustu kevään tarjontaan osoitteessa ilmonet.fi

___________________________________________

Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu maksuehtoihin ja perumisehtoihin ennen ilmoittautumista. 

Kurssipaikka on henkilökohtainen. Kurssipaikan peruminen edellyttää aina yhteydenottoa opiston asiakaspalveluun. Huom! Alennusoikeus kurssimaksusta on osoitettava opiston toimistossa ennen kurssin alkamista. Kurssien alkamisesta ei tiedoteta opiskelijoille erikseen. Opiston kurssit on pääsääntöisesti tarkoitettu yli 16-vuotiaille. 

_______________________________________________

Hae kursseja ilmonetissä ilmonet.fi

Ilmonetin kautta näet tiedot kaikista kursseista sekä kurssipaikkatilanteen. Voit hakea kursseja ainealan, opetuspaikan tai vaikka hakusanan avulla. Kursseja selataksesi sinun ei tarvitse rekisteröityä tai kirjautua palveluun. 

______________________________________________

Kevään opinto-opas

Painettu opinto-opas on jaossa keskiviikkona 27.11.2019 opiston toimipisteissä ja Helsingin kirjastoissa. Tarjonta löytyy ilmonet.fi-palvelusta. Opinto-opas selattavana PDF-tiedostona 

_______________________________________________

Ilmoittaudu varalle
Ilmoittaudu varalle, mikäli kurssi on ehtinyt täyttyä. Kurssipaikan vapautuessa lähetämme varalla olevalle tekstiviestin. Kurssipaikkatilanne elää jatkuvasti, joten varasijalle kannattaa ilmoittautua, vaikka kurssi olisikin jo täynnä.

_______________________________________________

Ilmoittautuminen puhelimitse tai toimistossa

Puhelimitse 09 310 88610 tai toimistoissa voit ilmoittaa itsesi lisäksi yhden henkilön, mikäli sinulla on tiedossa hänen täydelliset henkilötietonsa (henkilötunnus). Sähköpostilla tai tekstiviestillä ei voi ilmoittautua.

Toimistojen aukioloajat

Huom! Alle 18-vuotiaat eivät voi ilmoittautua Ilmonetin kautta. Huoltaja voi etukäteen opiston toimistossa käymällä rekisteröidä oman perheensä jäsenet, esim. 16- tai 17-vuotiaat lapset, jonka jälkeen huoltaja voi ilmoittaa perheenjäsenen kurssille Ilmonetin kautta (painike ”Perheenjäsenen ilmoittautuminen”). Huoltaja vastaa perheenjäsentensä maksuista. Ilmoittautuminen huoltajan toimesta onnistuu myös puhelimitse.

Huomaathan, että myös perheenjäsenen ilmoittamisessa on voimassa yleinen 16 v. alaikäraja opistojen kursseille, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Vanhempi–lapsi -kurssien osalta kursseille kirjataan vain aikuinen – tämä saattaa vaihdella kuitenkin kursseittain, lue tarkasti kunkin kurssin kurssikuvaus ilmonetissä, jossa myös mahdolliset poikkeavat ilmoittautumisjärjestelyt on selitetty.

_______________________________________________

Ilmoittautuminen ilmonet.fi -palvelussa

Halutessasi ilmoittautua kursseille ilmonet.fi-palvelun kautta, sinun tulee ensin rekisteröityä palvelun käyttäjäksi verkkopankkitunnuksilla. Rekisteröitymisen yhteydessä voit luoda itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla pääset vastaisuudessa kirjautumaan palveluun.Voit halutessasi kirjautua palveluun aina myös verkkopankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, rekisteröidy Ilmonetin käyttäjäksi opiston toimistossa. 

Huom! Osalle kursseista ei voi ilmoittautua Ilmonetin kautta. Kurssitekstin yhteydessä on maininta, mikäli ilmoittautuminen ei ole mahdollista internetissä.

Näin rekisteröidyt ilmonet.fi-palvelun käyttäjäksi

1. Aloita klikkaamalla oikealta yläpalkista kohtaa Kirjautuminen.
2. Valitse laatikon vasemmalta puolelta kohta Kirjaudu / luo tunnus.
3. Valitse opisto, mihin haluat rekisteröityä.
4. Klikkaa Pankkitunnistus. Järjestelmä ohjaa sinut tunnistus.suomi.fi -sivustolle, jossa tunnistautuminen tapahtuu.
5. Tunnistautumisen jälkeen eteesi avautuvat omat tietosi. Luo itsellesi käyttäjätunnus (pituus vähintään 8 merkkiä) ja salasana (pituus vähintään 8 merkkiä). Salasanan tulee sisältää isojen ja pienten kirjainten lisäksi numeroita tai erikoismerkkejä eikä se voi alkaa numerolla.
6. Tarkista ja täydennä puuttuvat tiedot ja klikkaa Tallenna-painiketta. Muista lisätä sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi.
7. Tämän jälkeen voit selailla ja ilmoittautua kursseille.

Näin ilmoittaudut ilmonet.fi-palvelussa

1. Aloita klikkaamalla oikealta yläpalkista kohtaa Kirjautuminen.
2. Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana ja paina Kirjaudu. (halutessasi voit kirjautua myös verkkopankkitunnuksilla). Jos palvelu on käyttämättä 30 minuuttia, järjestelmä kirjaa sinut automaattisesti ulos.
3. Kirjoita kurssitunnus (esim. H123456) ja klikkaa Etsi tai etsi haluamasi kurssi hakuehtoja määrittelemällä.
4. Avaa halutun kurssin tiedot klikkaamalla kurssin otsikkoa.
5. Ilmoittaudu napsauttamalla Ilmoittaudu-painiketta. Painike tulee näkyviin vasta kun ilmoittautuminen kurssille on mahdollista. Jos olet hakenut kurssin listalle ennen ilmoittautumisen alkamista, muista päivittää sivu painamalla kurssin kohdalla olevaa Päivitä tiedot –linkkiä, jotta ilmoittautumispainike tulee näkyviin.
6. Saat ilmoittautumisesta vahvistusviestin sähköpostiosoitteeseesi.
7. Toistaiseksi voit ilmoittaa kurssille vain itsesi. Jos haluat ilmoittaa kurssille jonkun muun, se on tehtävä puhelimitse.

ilmonet.fi-palvelun kautta löydät kaikki Helsingin työväenopiston, Helsingfors arbiksen, Espoon työväenopiston ja Vantaan aikuisopiston kurssit ja voit ilmoittautua kursseille asuinpaikastasi riippumatta. 

JAA