Suoraan sisältöön

Tilkkutyö

Tilkkutyökursseilla kohtaat värikkäitä kankaita, printtien runsautta, suunnittelun iloa ja haastetta. Millaisia tilkkutöitä sinä haluat tehdä? Tilkkutöinä voit toteuttaa klassisia tilkkupeittoja, reheviä tyynyjä, rakentaa taloja tilkuista tai ommella veikeitä tilkkuleluja. Kursseilla valmistettavat työt ovat vapaavalintaisia ja lähtevät opiskelijan omasta suunnitelmasta.

Vasta-alkajalle sopivat 1-tason kurssi tai lyhytkurssi. Osaamista voi syventää 2-4 tason kursseilla. Erikoisteemoihin perehdytään omilla kursseilla. Tilkkutöitä voi opiskella kaikissa alueopistoissa ja luokista löytyvät tilkkutöiden perusvälineet. Materiaalit opiskelijat hankkivat itse. Uusien kankaiden sijasta voit käyttää hyväkuntoisia kierrätyskankaita.

Tilkkutyö 1
Peruskurssilla opit tilkkutyön valmistamisen perusasiat: tilkkupinnan valmistamisen, täytemateriaalit, tikkaamisen sekä työn viimeistelyn. Kursseilla opit tilkkutyövälineiden ja materiaalien käyttöä, värioppia ja suunnittelun perusteita. Perustaidotkin riittävät yksilöllisen tilkkutyön toteuttamiseen.

Tilkkutyö 2
Tilkkutyötekniikoiden teknistä osaamista syvennät 2-tasolla mm. opiskelemalla uusia tekniikoita, tikkaus- ja viimeistelytapoja. Kursseille osallistuminen edellyttää, että hallitset tilkkutyön ompelutekniikat, blokkien yhdistämisen ja tikkaamisen koneella.

Tilkkutyö 3
Oman tilkkutyöilmaisun kehittäminen jatkuu 3-tasolla. Kursseilla perehdyt tekniikoiden uusiin sovellutuksiin ja kokeiluihin persoonallisten suunnittelu- ja työskentelytapojen löytämiseksi. Kursseille osallistuminen edellyttää, että sinulla on jo monipuolista kokemusta tilkkutöiden tekemisestä.

Tilkkutyö 4
Oman käsityöilmaisun syventäminen jatkuu 4-tason kursseilla, joilla korostetaan kokeilevaa työskentelyä esim. kirjonnan ja värjäyksen keinoin. Kursseille osallistuminen edellyttää itsenäistä työskentelyotetta.