Suoraan sisältöön

Tekninen työ

Teknisen työn taitojen oppiminen perustuu tekemällä oppimiseen. Työt suunnitellaan ja toteutetaan opiskelijan tarpeiden ja taitojen mukaan. Ota ensimmäiselle kokoontumiskerralle mukaan tulevan työsi piirustus tai kuva. Näin opettajan on helpompi neuvotella kanssasi työn sopivuudesta taidoillesi sekä mahdollisista muutoksista ja tarvittavista materiaaleista. Ota mukaan myös omat mitta- ja suojavälineet (rullamitta, työntömitta, kuulo- ja hengityssuojain), jos sinulla on sellaisia.

Puutyö

Opistolla on Vuosaaressa Vuotalossa oma puutyön opetustila, muuten teknisen työn opetus tapahtuu pääsääntöisesti peruskoulujen tiloissa. Kaikissa teknisen työn luokissa on perustyövälineet ja koneet. Myös omia käsityövälineitä ja -koneita voi käyttää. Koulujen tiloissa töiden ja raaka-aineiden varastointi on rajallista, ja siksi töiden koko ja työskentelyprosessi kannattaa suunnitella tarkkaan. Koulujen tiloissa ei saa työstää kovapuulajeja, kuten tammea ja pyökkiä.

Kurssit on jaoteltu perus-, jatko- ja erikoiskursseihin. Peruskurssit ovat vasta-alkajille ja jatkokurssit hieman alaan perehtyneille sekä paljon harrastaneille. Erikoiskursseille voi osallistua myös vasta-alkajat ellei kurssiohjelmassa ole toisin sanottu. Vuotalon päiväkursseille voit osallistua, olitpa aivan aloittelija tai harrastuksessasi jo pitkälle edennyt.

Opiskelijat hankkivat itse tarvittavat materiaalit kuten puut, liimat, hiomapaperit ja kiinnitystarvikkeet.

Huonekalujen kunnostus ja verhoilu

Opit korjaamaan ja pintakäsittelemään vanhoja huonekaluja. Antiikkisten huonekalujen kunnostusta ja konservointia ei tehdä. Opetus etenee yksilöllisesti ja lähtökohtana on oma työsi. Opiskelijat tuovat mukanaan kankaat, naulat, neulat ja muut tarvittavat apuaineet.

Teknisen työn muut kurssit

Koruja hopeasavesta tai itse punottu hopeaketju? Miten saunan valaistus uusitaan? Työturvallisuuskortti. Lyhytkurssien tarjonta vaihtelee lukukausittain. Syksyisin ja keväisin huolletaan polkupyöriä. Kodin pikku remonteista ja nukkekodin rakentamisesta ja kalustamisesta saat myös tietoa kursseiltamme. Yksittäisiä pitkiä kursseja on mm. soitinrakennuskurssit.

Tällä hetkellä kurssitarjonnassamme ei ole erillisiä metallityön kursseja. Joillakin kursseilla on kuitenkin mahdollista tehdä myös metallitöitä. Neuvottele asiasta opettajan kanssa.

Opisto ei vakuuta opiskelijoita tapaturman varalta. Jokainen opiskelee oman vakuutuksensa turvin.