Kotitalouden taitotasot ja kurssien ryhmittely

 

Kotitalouskursseilla oppii tekemään vaativampiakin jälkiruokia. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää 2016
Opiston kotitalousopetus muodostuu eri opetuspaikoissa järjestettävistä kursseista, joilla on erilaisia tavoitteita ja sisältöjä. Kursseja on tarjolla päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Voit tulla vain kerraksi kuuntelemaan luennon, tutustumaan neuvontapisteeseen tai osallistua muutaman illan mittaiselle kurssille. Tai voit opiskella säännöllisesti mieleisiäsi aiheita usean vuoden aikana – ja kaikkea siltä väliltä.

Kurssit jaetaan aiheiden mukaisesti yhdeksään ryhmään:
1. Opintokokonaisuus: vuoden mittainen aloittelijoiden kurssi
2. Ruoanvalmistuksen perusteet: peruskursseja aloittelijoille
2. Kotimainen ruokakulttuuri: monipuolisia, ajankohtaisia aiheita suomalaiseen nykykeittiöön
3. Juhlaruoat: Esim .suklaa, kakut, kastikkeet, gourmet, vuotuisjuhlat
4. Kansainväliset ruokakulttuurit: makumatkoja maailman ympäri
5. Ravitsemus: ruoan kautta terveyteen ja hyvään oloon
6. Ravitsemus ja erityisruokavaliot: kursseja elävästä raakaravinnosta gluteenittomaan ruokaan
7. Elämänkaari: eri ikäryhmiin liittyviä kursseja, joille voi osallistua yhdessä lapsen kanssa
8. Kodinhoito ja keittiöhygienia: puhtaanapitoon ja välinehuoltoon liittyviä aiheita

Ruoanvalmistuskurssien taitotasot
Kurssit jaetaan vaativuuden mukaan kolmeen taitotasoon. Aloittelijoiden ja syventävän tason kurssien kohdalla on maininta soveltuvuudesta.

Aloittelijoiden taso: Herätellään kiinnostusta ja aloitetaan taidon harjoittelu. Keskitytään ruoanvalmistuksen perustietoihin ja -taitoihin sekä tavallisimpiin perusraaka-aineisiin.
Soveltava taso: Harjoitetaan taitoja niitä monipuolistaen ja syventäen. Sovelletaan jo opittua. Suurin osa kursseistamme on tätä tasoa.
Syventävä taso: Syvennetään ja edelleen monipuolistetaan jo opittua. Edellytetään ruoanvalmistuksen tai leivonnan perusteiden vahvaa hallintaa..

JAA