Suoraan sisältöön

Kotitalouden opiskelusta

Opetus toteutetaan opetuskeittiöissä pääosin pienryhmäopetuksena (max.12 opiskelijaa)
Ruoanvalmistuskursseilla valmistetaan ravitsemuksellisesti täysipainoista, herkullista ruokaa alkupaloista pää- ja jälkiruokiin. Opiskelijat oppivat valitsemaan, käsittelemään ja käyttämään erilaisia ruoka-aineita.

Perehdytämme myös kotitalouskoneiden ja työvälineiden hankintaan ja käyttöön. Yhdessä pyrimme kriittiseen ajatteluun kuluttajina ja toteutamme kestävän kehityksen ajatusta käytännössä.

Usein opetuskerrat alkavat teoreettisella alustuksella sekä päivän aiheeseen, raaka-aineisiin ja ruokaohjeisiin tutustumisella. Ruoat valmistetaan useimmiten pareittain ja parit valmistavat 1-3 ruokalajia valmistustavasta riippuen.

Iloista yhdessäoloa ja rentouttavaa nautiskelua
Yhdessä tekeminen ja lopuksi yhteisen aterian jakaminen on ruokakursseilla ainutlaatuista. Nykypäivän kiireiseen elämänrytmiin saa pienen henkireiän, kun voi omin käsin tehdä jotakin konkreettista ja vieläpä nauttia kättensä tuotoksista saman tien. Lisäksi itse tehden ruoasta saa maukkaampaa, edullisempaa ja terveellisempää kuin valmisruokiin turvautuen.

Kurssit ovat sosiaalisen luonteensa takia erinomainen paikka tutustua uusiin ihmisiin ja jakaa heidän kanssaan kokemuksia niin ruokakulttuurista kuin muiltakin elämänaloilta. Monet kurssilaiset ovat kertoneet, että he ovat kiireisen päivän jälkeen melko väsyneitä, mutta ruuanlaittokursseilla piristyy, kun saa keskittää ajatuksensa ja tarmonsa aivan muihin kuin arkiasioihin. 

Ruoanlaitolla mukavassa seurassa ja herkullisen ruoan nauttimisella on rentouttava vaikutus. Pidempikestoisilla kursseilla on mahdollista esittää opettajalle toiveita käsiteltävistä asioista ja valmistettavista ruokalajeista.

Puhdasta ja siistiä
Kodinhoidon kursseilla tutustutaan uusiin kotisiivouksen välineisiin ja puhdistusaineisiin, kokeillaan työotteita ja -menetelmiä käytännössä sekä perehdytään muutamiin kodonhoitoon liittyviin koneisiin. Opiskellaan kodin puhtaanapitoa ja kodinhoidon ympäristövaikutuksia.