Suoraan sisältöön

Kotitalouden käytännön asioita

Kotitalouden suosituimmat kurssit saattavat täyttyä jo ilmoittautumispäivänä, mutta usein kurssien osallistujalista elää ja siten peruutuspaikoille on mahdollista päästä. Mahdollisuuksien mukaan opisto voi järjestää rinnakkaiskursseja suosituimmille kursseille. Siksi on aina hyvä ilmoittautua jonoon. 

Opiston internetsivuilta ja Ilmonetistä sekä opistojen toimistoista saa tietää kurssien vapaana olevista paikoista. Kurssien suuren kysynnän vuoksi on tärkeää muistaa peruuttaa osallistumisensa, jos ei kurssille pääsekään.

Ennakkoilmoittautuminen
Opintokokonaisuuteen kuuluville kevään kursseille on mahdollista ilmoittautua ennakkoon syksyn opintokokonaisuuteen kuuluvilta kursseilta. Tästä syystä osalla kursseista voi olla paikkoja rajoitetusti.

Peruutuksesta ilmoittaminen
Ilmoita opiston toimistoon mahdollisimman pian, mikäli et voi osallistua kurssille. Vapautuneen paikan saa jonossa oleva.

Vakuutukset
Jokainen opiskelee opiston kursseilla oman vakuutuksensa turvin. Opisto ei vakuuta opiskelijoita.

Maksut
Ruoanvalmistuskurssien maksut koostuvat kahdesta osasta: kurssimaksusta ja raaka-ainemaksusta. Mahdollinen alennus koskee vain kurssimaksuja. Materiaalimaksusta ei myönnetä alennusta, sillä se on määritelty kattamaan todelliset raaka-ainekustannukset.

Aikuinen–lapsi-kurssille voi osallistua yhden lapsen kanssa, jolloin vain aikuinen maksaa kurssimaksun. Mikäli kurssimaksua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, vapautuu paikka jonossa olevalle.

Tilat ja välineet
Opiston viidessä omassa opetuskeittiössä on tavallisen kotikeittiön välineistöä vastaava työväline- ja astiavarustus sekä lisäksi erilaisia kotikeittiöihin sopivia koneita. Valmistettavien ruokien raaka-aineet ovat opetuspaikassa valmiina.

Opetusharjoittelu
Helsingin yliopiston kotitalousopettajakoulutuksen opiskelijat suorittavat opiston kotitalousopetuksessa opettajaharjoittelunsa viimeisimpiä osioita. Kurssin varsinainen opettaja on aina myös opetuskerroilla mukana seuraamassa opetuksen kulkua ja ohjaamassa opettajaharjoittelijaa.