Suoraan sisältöön

Tietokoneen käyttäjän tutkinnot ja näyttökokeet

TIEKE ry:n tutkinnot ovat aidosti kansalaisten tietoteknisiä valmiuksia mittaavia tutkintoja – tutkintotodistus on osoitus tieto- ja viestintäteknisestä osaamisesta. Helsingin työväenopistossa TIEKE:n tutkintoja voi suorittaa osallistumalla näyttökokeisiin.

● @-kortti: 2 pakollista ja vähintään 2 vapaavalintaista osiota; voidaan täydentää A-kortiksi
● Tietokoneen käyttäjän A-kortti: 3 pakollista ja vähintään 4 vapaavalintaista osiota
● Tietokoneen käyttäjän AB-kortti: jatkotutkinto, joka sisältää 1 pakollisen ja vähintään 3 vapaavalintaista osiota; vaativa jatkotutkinto; opistolla ei voi tehdä AB-näyttökokeita, mutta voi käydä tutkintoon tähtääviä AB-tason kursseja

Työväenopistossa voi suorittaa yksittäisiä @- ja A-korttikokeita Opistotalon avoin oppimiskeskus Ainossa klo 17 torstaisin 10.9., 17.9., 24.9., 1.10., 8.10., 15.10., 19.11., 26.11., 3.12., 10.12. ja 17.12.2015. Voit tehdä yhden näyttökoesuorituksen kerrallaan. Suoritusaika on 45 minuuttia.

Koetilaisuuteen pitää ilmoittautua viimeistään edellisenä päivänä p. 09 310 88610 tai ilmonetissä https://ilmonet.fi/#fi/search/txt=korttikoe. Ilmoita lisäksi, minkä osion suoritat ja millä ohjelmalla lähettämällä em. tiedot osoitteeseen ajokorttikoe@opisto.hel.fi.
@- ja A-korttikokeet (ja käytettävien ohjelmistojen valikoima):
• laitteen ja tiedon hallinta (Microsoft Windows 10)
• internet ja sähköposti (Explorer, Edge, Chrome, Firefox sekä opiskelijan oma sähköpostipalvelu, esim. Gmail)
• tekstinkäsittely (Microsoft Word 2013, LibreOffice Writer)
• taulukkolaskenta (Microsoft Excel 2013, LibreOffice Calc)
• esitysgrafiikka (Microsoft PowerPoint 2013, LibreOffice Impress)
• tietoaineistot taulukoissa (Microsoft Excel 2013, LibreOffice Calc)
• kuvankäsittely (Adobe Photoshop Elements 13 tai CS6, Gimp, Autodesk Pixlr, Sumopaint)
• verkkotyöskentely (Explorer, Edge, Chrome, Firefox sekä opiskelijan oma sähköpostipalvelu, esim. Gmail)

Yhden kokeen suoritusmaksu on 10 euroa, sisältäen tarvittaessa yhden uusintakokeen. Voit maksaa kaikki tutkintoon kuuluvat koemaksut kerralla, jolloin hintaan sisältyvät myös tarvittaessa uusintakokeet 17.12. asti. Kokonaismaksu A-korttikokeissa 49 euroa ja @-kokeissa on 29 euroa. Ajokorttikursseilla koemaksut ja tutkintotodistus sisältyvät kurssimaksuun.

Tutkintotodistuksen hinta on 10 euroa. Sen saa pyydettäessä toimistosta, kun kaikki tutkintoon kuuluvat osiot on suoritettu ja koemaksut maksettu. Osasuorituksista saa pyydettäessä opintokirjan, jolla voi osoittaa siihen asti suoritetut näyttökokeet, jos myöhemmin suorittaa lisäkokeita muissa oppilaitoksissa.

Lisätietoa TIEKEn tutkinnoista: www.tieke.fi