Suoraan sisältöön

Huovutus

Villan tuoksua ja saippuan vaahtoa… Huovutuskursseilla saat konkreettisen tuntuman villan vanuttamiseen sekä tasomaisiksi että kolmiulotteisiksi tuotteiksi ja teoksiksi. Lampaanvilla muuntuu moneksi, esimerkiksi leluiksi ja koruiksi, lämpöä eristäväksi istuinalustaksi tai harsomaisiksi huiveiksi. 

Valitse huovutuskursseista osaamistasi vastaava kurssitaso – tarvittaessa voit soittaa käsityön opintoneuvontaan.

Peruskurssit
Opit tasomaisen ja kolmiulotteisen tuotteen huovuttamisen suomenlampaan villasta. Hankaus-, rullaus- ja saumatekniikka tulevat tutuiksi, samoin erilaiset kuviointitavat. Esimerkiksi hattu, tossut, lelu, laukku tai seinätekstiili on aloittelijoille sopiva työ. Opiskelijalla on oltava omat huovutuksen perusvälineet.

Jatkokurssit
Syvennät huovutustaitoja, tutustut merinovillaan eri muodoissaan ja harsomaisten kankaiden huopaan yhdistämiseen. Perehdytään kurssikohtaisesti mm. villan stabilointiin, värjäykseen, kone- ja käsinkirjontaan, villalle painamiseen, huopavaatteen suunnitteluun ja valmistamiseen. Mukaan omat työn vaatimat työvälineet, kuten ruokomatto ja muovit.

Erikoiskurssit
Yksilöllinen jakku, huopamatto tai taidetekstiili kotiin? Omaa osaamistasi syvennät tai sovellat uudella tavalla kurssin teeman mukaan. Opiskelijalta edellytetään monipuolista huovutuskokemusta ja erilaisten vanutustekniikoiden hallinta. Mukaan omat työn vaatimat työvälineet.