Suoraan sisältöön

Avoin yliopisto-opetus

avoin-yliopisto

Avoin yliopisto-opetus tarjoaa mahdollisuuden korkea-asteen opintoihin ilman ikärajoja ja pohjakoulutusvaatimuksia. Kurssien opetus ja opintosuoritukset vastaavat Helsingin yliopiston ja muiden yhteistyöoppilaitosten opetusta.

Opintorekisteriotteen ja todistuksen suoritetuista opinnoista antaa se yliopisto tai korkeakoulu, jonka opintoja kurssit ovat olleet. Avoimessa yliopistossa ei voi suorittaa korkeakoulututkintoa, mutta suoritetut opinnot voi liittää tutkintoon, jos opiskelija pääsee myöhemmin yliopistoon tai korkeakouluun. Helsingin yliopiston lisäksi yhteistyötä tehdään Turun yliopiston  kanssa.

Tutkintovaatimukset sisältävät joissakin aineissa englanninkielistä kirjallisuutta. Opistossa järjestetään vain opiston opetusohjelmassa mainittu suoritustapa ja tentit. Luentokurssi alkaa, jos kurssille on ilmoittautunut vähintään kymmenen opiskelijaa.

Kurssikirjat

Kurssikirjoja voit lainata Helsingin yliopiston kirjastosta (Pääkirjasto: Fabianinkatu 30, Kaisa-talo) ja kaupunginkirjastoista. Kun olet ilmoittautunut ja maksanut kurssimaksun, sinulla on myös oikeus käyttää työväenopiston kirjastoa sekä Avointa oppimiskeskus Ainoa Opistotalolla, Helsinginkatu 26. Ainossa on tietokoneita internet-yhteyksineen ja lukuisine ohjelmineen.

Yhteystiedot
Avoin yliopisto-opetus
Postilokero: PL 5301
00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 310 88600