Helsingin kaupunki työnantajana

Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja, jonka palveluksessa on noin 38 000 eri alojen ammattilaista ja asiantuntijaa 4 toimialalla ja liikelaitoksissa. Sosiaali- ja terveystoimialalla työskentelee yhteensä noin 1000 lääkäriä tai hammaslääkäriä terveysasemilla, kaupunginsairaaloissa, eri erikoisalojen poliklinikoilla, psykiatria- ja päihdepalveluissa, päivystyksissä, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa, neuvoloissa, kotihoidossa ja suun terveydenhuollossa.

Sosiaali- ja terveystoimi

Sosiaali- ja terveystoimen tehtävänä on tuottaa hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille. Kaupunkilaisia kannustetaan ottamaan vastuuta omasta ja läheistensä hyvinvoinnista ja terveydestä samalla kun asukkaille turvataan tarvittaessa aukoton apu. Helsinkiläisiä palvelee sosiaali- ja terveydenhuollon palvelupisteissä 15 000 alan ammattilaista. Kaupungilla on koulutusoikeudet usealle eri erikoisalle. Olemme kehityksen kärjessä ja tarjoamme kiinnostavaa työtä myös kehittämisestä ja tutkimustyöstä innostuneille lääkäreille!

Haluatko lukea lisää, missä lääkärimme työskentelevät? Voit myös hypätä suoraan eteenpäin ja kertoa meille, kuka olet.

Ulkomailla valmistunut lääkäri


EU/ETA-valtioissa
koulutetut lääkärit

Voit hakea töitä terveysasemalta tai sairaalasta heti, kun olet saanut Valviralta oikeuden harjoittaa ammattia laillistettuna ammattihenkilönä Suomessa. Jos sinulla on riittävä suomen kielen kielitaito (Yleinen kielikoe, YKI, arvosana hyvä, 3 tai parempi), saat oikeuden harjoittaa ammattia hakemuksesta. Katso lisätietoja osoitteesta www.valvira.fi.

Ota yhteyttä tämän sivun lopussa olevalla yhteydenotto-lomakkeella, jätä avoin hakemus Helsingin kaupungin rekrytointisivustolta tai soita meille, niin katsomme tilanteeseesi parhaiten sopivan työmahdollisuuden Helsingin kaupungilla!

EU/ETA-valtioiden ulkopuolella koulutetut

Voit aloittaa lääkärinä työskentelyn sairaalan vuodeosastolla, kun olet suorittanut suomen kielen yleisen kielikokeen ja olet suorittanut ensimmäisen tentin Valviran kolmeosaisesta kuulustelusta. Sairaalajaksoa kannattaa tiedustella esimerkiksi Suursuon tai Laakson sairaalan vuodeosastolta.

Kun olet suorittanut vähintään 6kk sairaalapalvelua, Valviran 2 ensimmäistä tenttiä ja kielikokeen arvosanalla hyvä, voit hakea töitä terveysasemalta. Tässä vaiheessa määräaikainen virkasuhteesi voi olla korkeintaan 6kk, jonka jälkeen sinun tulee suorittaa Valviran viimeinen tentti.


Amanuensuuri

Amanuensuuri, eli palkallinen työharjoittelu on mahdollista sairaaloissa esimerkiksi vuodeosastoilla. Terveysasemille amanuensuureja ei voida ottaa työn luonteen sekä riittävän ohjauksen mahdollistavien järjestelyiden vuoksi.

Palkaton työharjoittelu

Jos olet kouluttautunut lääkäriksi EU/ETA-valtioiden ulkopuolella, ja sinulla on jo hyvä suomen kielen taito, mutta et ole vielä suorittanut Valviran tenttejä, voit tulla työharjoitteluun terveysasemalle tai sairaalaan ilman palkkaa seuraamaan lääkärin vastaanottoa. Ilmoittaudu ensin työvoimatoimistoon ja ota tämän jälkeen meihin yhteyttä päästäksesi työharjoitteluun. Työharjoittelun pituus on yleensä noin 2-4 viikkoa. Työnhakija voidaan ottaa työharjoitteluun kerran terveysasemalle ja kerran sairaalaan.

Hae Helsingille töihin!

Avoimia virkoja kannattaa seurata Helsingin kaupungin omien työnhakusivujen kautta osoitteessa www.helsinkirekry.fi. Ilmoitamme avoimista vakituisista viroista usein myös Lääkärilehdessä sekä Terveysportin avoimet työpaikat -sivustolla. Viransijaisuudet ilmoitamme pääasiassa sähköisissä järjestelmissä (Helsinkirekry, tk-rekry ja Terveysportti). Viransijaisuus on erinomainen keino tehdä esimerkiksi 9kk terveyskeskuspalvelu tai jonkin erikoisalan muutaman kuukauden mittainen palvelu. Voit hakea työpaikkaa myös jättämällä avoimen hakemuksen. Avoimen hakemuksen jättäneisiin otetaan yhteyttä, mikäli sopiva tehtävä löytyy.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa vapautuvista viroista, viransijaisuuksista ja erikoistumismahdollisuuksista. Saat sähköpostia noin kerran kuukaudessa. Yhteystietojasi ei käytetä mihinkään muuhun kuin uutiskirjeen lähettämiseen.