Helsingin kaupunki | Pöytäkirja | 11/2011 | 1 (1) |
Ympäristölautakunta |
|
| |
|
| Ytp/4 | |
| 23.08.2011 |
| |
|
|
|
§ 272
Elintarvikelain 14 §:n mukainen hakemus, Fornie Oy, Malmin kauppatie 18, keittiön hyväksymisestä käyttöön
HEL 2011-001191 T 11 02 00
Päätös
Ympäristölautakunta päätti hyväksyä hakemuksen mukaisesti Fornie Oy:n (Kuninkaanmäentie 29 b, 01260 Vantaa) elintarvikehuoneiston (Ravintola Fino/Sante´s Steakhouse, Malmin kauppatie 18, 00700 Helsinki) olennaisen muutoksen, ruoanvalmistuskeittiön käyttöönoton ja omavalvontasuunnitelman.
Päätöksen voimassaolo
Päätös on voimassa toistaiseksi.
Asian käsittelyä koskeva maksu
Ympäristölautakunnan vahvistaman ympäristöterveydenhuollon taksan perusteella ympäristölautakunta päätti määrätä asian käsittelystä 250 euron maksun.
Päätöksen perustelut
Huoneisto on tarkastettu 22.12.2010 ja 25.1.2011. Toiminnan edellytykset on järjestetty siten, että ne täyttävät elintarvikelain vaatimukset. Toiminta on järjestetty ja omavalvontasuunnitelma on laadittu siten, ettei erillisiä ehtoja terveysvaarojen ehkäisemiseksi ole tarpeen asettaa.
Päätöksen perusteena olevat asiakirjat
Elintarvikelain 14 §:n mukainen hakemus liitteineen HEL 2011-001191 T 11 02 00.
Sovelletut oikeusohjeet
Elintarvikelaki (23/2006) 10, 13, 14, 15, 20, 21, 49, 71 ja 74 §.
Maa- ja metsätalousministeriön asetus eräiden elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta (28/2009).
Valtioneuvoston asetus elintarvikevalvonnasta (321/2006) 1, 6 ja 7 §.
Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 852/2004 elintarvikehygieniasta.
Helsingin kaupungin ympäristöterveydenhuollon taksa 3 §, liite 1 kohta 1.1.1.
Perustietoja
Hakemus on saapunut ympäristökeskukseen 31.12.2010 ja siihen on pyydetty täydennystä, keittiön ilmanvaihdon mittauspöytäkirjaa, 21.2.2011. Hakemusta on täydennetty pyydetyltä osalta 28.7.2011.
Terveyslautakunnan valvontajaosto on aiemmin hyväksynyt huoneiston ruokaravintolana 200 asiakaspaikalla 29.1.1988 § 57. Ruoanvalmistus- keittiö ei ole ollut toiminnassa 19.2.2004 jälkeen. Huoneiston rakennusvalvonnallinen käyttötarkoitus on ravintola. Huoneisto sijaitsee liikekiinteistössä.
Huoneiston pinta-ala on 374 m², josta asiakastilaa on salissa 126 m² ja baarissa 50 m², keittiötilaa on 43 m², baarityöskentely ja myyntitilaa 25 m², varastotilaa 15 m² ja henkilöstötilaa 15 m². Lisäksi ravintolaan kuuluu aula- ja pelialuetilaa 45 m² sekä käymäläosasto 20 m².
Keittiön lattiamateriaalina on akryylibetoni ja seinät ovat laattaa. Työtasot ovat ruostumatonta terästä.
Elintarvikehuoneistossa on tarkoitus valmistaa ja tarjoilla ruoka-annoksia (50-200 kpl/vrk) sekä tarjoilla kahvia ja muita juomia.
Asiakaspaikkojen lukumäärä sisätiloissa on 200. Huoneistossa on käymälät miehille ja naisille sekä erillinen inva-WC. Henkilökuntaa varten on pukeutumishuoneet pesumahdollisuuksineen, tarkoituksenmukaiset pukukaapit ja omat käymälät.
Huoneistossa on tehty olennaisia toiminnallisia muutoksia. Muutokset koskevat ruoanvalmistuskeittiön käyttöönottamista. Samalla on asennettu siivousvälinekaappi keittiön yhteyteen.
Huoneiston ilmanvaihto on koneellinen. Valaistus on tarkoituksenmukainen.
Ruoan valmistustilat, elintarvikkeiden säilytys- ja varastotilat sekä elintarvikkeiden käsittelyyn käytettävät välineet, laitteet ja muu kalusto ovat riittävät ja tarkoituksenmukaiset sekä helposti puhtaana pidettäviä. Ruokien jäähdyttämistä varten on jäähdytyskaappi.
Keittiössä on toimintaan nähden riittävästi vesipisteitä kuten erillinen käsienpesupiste sekä vesipiste elintarvikkeita varten ja astioiden esipesuun. Astiat pestään koneellisesti. Huoneistossa on erilliset siivouskaapit keittiön ja asiakastilojen siivoukseen. Huoneiston jätehuolto on yhteinen kiinteistön jätehuollon kanssa. Pahvin, kartongin ja biojätteen keräys on järjestetty.
Toimija on liittänyt hakemukseensa elintarvikelain mukaisen omavalvontasuunnitelman.
Omavalvontasuunnitelman toimivuus varmistetaan tarkastuksin ja viranomaisnäyttein. Omavalvontaan liittyvät asiakirjat on pidettävä ajan tasalla ja nähtävillä valvontaa varten.
Tiedoksi toimijalle
Toiminnan olennainen muutos, toiminnan lopettaminen tai keskeyttäminen
Toimintaa ei saa muuttaa olennaisesti ennen kuin toimija on hakenut muutokselle hyväksyntää ja muutos on hyväksytty ympäristökeskuksessa. Toiminnan lopettamisesta tai keskeyttämisestä on tehtävä ilmoitus ympäristökeskukseen.
Säilytettävät asiakirjat
Toimijan on säilytettävä hakemusasiakirjat ja hyväksymispäätös elintarvikehuoneistossa, jossa niiden on oltava huoneistoa valvovan viranomaisen saatavilla.
Muutoksenhaku
Valitusosoitus liitteenä
Esittelijä
ympäristöterveyspäällikkö
Antti Pönkä
Lisätiedot
Mika Ilmasti, terveystarkastaja, puhelin: +358 9 310 31529
mika.ilmasti(a)hel.fi
Liitteet
1 | EL 14§ hakemus |
2 | ov-suunnitelma fornie oy.pdf |
3 | pohjapiirustus fornie oy.pdf |
4 | Liite iv-mittauspöytäkirja |
Otteet
Ote | Otteen liitteet |
Asianosaiset | Hallintovalitus, muu elintarvikelain mukainen lautakunnan päätös |
Ympäristöterveysyksikkö |
|
Päätösehdotus
Ympäristölautakunta päätti hyväksyä hakemuksen mukaisesti Fornie Oy:n (Kuninkaanmäentie 29 b, 01260 Vantaa) elintarvikehuoneiston (Ravintola Fino/Sante´s Steakhouse, Malmin kauppatie 18, 00700 Helsinki) olennaisen muutoksen, ruoanvalmistuskeittiön käyttöönoton ja omavalvontasuunnitelman.
Päätöksen voimassaolo
Päätös on voimassa toistaiseksi.
Asian käsittelyä koskeva maksu
Ympäristölautakunnan vahvistaman ympäristöterveydenhuollon taksan perusteella ympäristölautakunta päätti määrätä asian käsittelystä 250 euron maksun.
Päätöksen perustelut
Huoneisto on tarkastettu 22.12.2010 ja 25.1.2011. Toiminnan edellytykset on järjestetty siten, että ne täyttävät elintarvikelain vaatimukset. Toiminta on järjestetty ja omavalvontasuunnitelma on laadittu siten, ettei erillisiä ehtoja terveysvaarojen ehkäisemiseksi ole tarpeen asettaa.
Päätöksen perusteena olevat asiakirjat
Elintarvikelain 14 §:n mukainen hakemus liitteineen HEL 2011-001191 T 11 02 00.
Sovelletut oikeusohjeet
Elintarvikelaki (23/2006) 10, 13, 14, 15, 20, 21, 49, 71 ja 74 §.
Maa- ja metsätalousministeriön asetus eräiden elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta (28/2009).
Valtioneuvoston asetus elintarvikevalvonnasta (321/2006) 1, 6 ja 7 §.
Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 852/2004 elintarvikehygieniasta.
Helsingin kaupungin ympäristöterveydenhuollon taksa 3 §, liite 1 kohta 1.1.1.
Perustietoja
Hakemus on saapunut ympäristökeskukseen 31.12.2010 ja siihen on pyydetty täydennystä, keittiön ilmanvaihdon mittauspöytäkirjaa, 21.2.2011. Hakemusta on täydennetty pyydetyltä osalta 28.7.2011.
Terveyslautakunnan valvontajaosto on aiemmin hyväksynyt huoneiston ruokaravintolana 200 asiakaspaikalla 29.1.1988 § 57. Ruoanvalmistus- keittiö ei ole ollut toiminnassa 19.2.2004 jälkeen. Huoneiston rakennusvalvonnallinen käyttötarkoitus on ravintola. Huoneisto sijaitsee liikekiinteistössä.
Huoneiston pinta-ala on 374 m², josta asiakastilaa on salissa 126 m² ja baarissa 50 m², keittiötilaa on 43 m², baarityöskentely ja myyntitilaa 25 m², varastotilaa 15 m² ja henkilöstötilaa 15 m². Lisäksi ravintolaan kuuluu aula- ja pelialuetilaa 45 m² sekä käymäläosasto 20 m².
Keittiön lattiamateriaalina on akryylibetoni ja seinät ovat laattaa. Työtasot ovat ruostumatonta terästä.
Elintarvikehuoneistossa on tarkoitus valmistaa ja tarjoilla ruoka-annoksia (50-200 kpl/vrk) sekä tarjoilla kahvia ja muita juomia.
Asiakaspaikkojen lukumäärä sisätiloissa on 200. Huoneistossa on käymälät miehille ja naisille sekä erillinen inva-WC. Henkilökuntaa varten on pukeutumishuoneet pesumahdollisuuksineen, tarkoituksenmukaiset pukukaapit ja omat käymälät.
Huoneistossa on tehty olennaisia toiminnallisia muutoksia. Muutokset koskevat ruoanvalmistuskeittiön käyttöönottamista. Samalla on asennettu siivousvälinekaappi keittiön yhteyteen.
Huoneiston ilmanvaihto on koneellinen. Valaistus on tarkoituksenmukainen.
Ruoan valmistustilat, elintarvikkeiden säilytys- ja varastotilat sekä elintarvikkeiden käsittelyyn käytettävät välineet, laitteet ja muu kalusto ovat riittävät ja tarkoituksenmukaiset sekä helposti puhtaana pidettäviä. Ruokien jäähdyttämistä varten on jäähdytyskaappi.
Keittiössä on toimintaan nähden riittävästi vesipisteitä kuten erillinen käsienpesupiste sekä vesipiste elintarvikkeita varten ja astioiden esipesuun. Astiat pestään koneellisesti. Huoneistossa on erilliset siivouskaapit keittiön ja asiakastilojen siivoukseen. Huoneiston jätehuolto on yhteinen kiinteistön jätehuollon kanssa. Pahvin, kartongin ja biojätteen keräys on järjestetty.
Toimija on liittänyt hakemukseensa elintarvikelain mukaisen omavalvontasuunnitelman.
Omavalvontasuunnitelman toimivuus varmistetaan tarkastuksin ja viranomaisnäyttein. Omavalvontaan liittyvät asiakirjat on pidettävä ajan tasalla ja nähtävillä valvontaa varten.
Tiedoksi toimijalle
Toiminnan olennainen muutos, toiminnan lopettaminen tai keskeyttäminen
Toimintaa ei saa muuttaa olennaisesti ennen kuin toimija on hakenut muutokselle hyväksyntää ja muutos on hyväksytty ympäristökeskuksessa. Toiminnan lopettamisesta tai keskeyttämisestä on tehtävä ilmoitus ympäristökeskukseen.
Säilytettävät asiakirjat
Toimijan on säilytettävä hakemusasiakirjat ja hyväksymispäätös elintarvikehuoneistossa, jossa niiden on oltava huoneistoa valvovan viranomaisen saatavilla.
Muutoksenhaku
Valitusosoitus liitteenä
Esittelijä
ympäristöterveyspäällikkö
Antti Pönkä
Lisätiedot
Mika Ilmasti, terveystarkastaja, puhelin: +358 9 310 31529
mika.ilmasti(a)hel.fi
Liitteet
1 | EL 14§ hakemus |
2 | omavalvontasuunnitelma |
3 | pohjapiirustus |
4 | Liite iv-mittauspöytäkirja |
Otteet
Ote | Otteen liitteet |
Asianosaiset | Hallintovalitus, muu elintarvikelain mukainen lautakunnan päätös |
Ympäristöterveysyksikkö |
|
| |||||
Postiosoite | Käyntiosoite | Puhelin | Faksi |
| Y-tunnus |
PL 500 | Helsinginkatu 24 | +358 9 310 1635 | +358 9 655 783 |
| 0201256-6 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | Helsinki | Tilinro |
| Alv.nro | |
ymk@hel.fi | http://www.hel.fi/ymk | 800012-62637 |
| FI02012566 | |
|
|