231 §
HAKEMUS RAVINTOLA SUNN OY:N/RAVINTOLA SUNN,
ALEKSANTERINKATU 26, ELINTARVIKEHUONEISTON
HYVÄKSYMISESTÄ
 
Ymk 2011-726
Esityslistan asia Ytp/7
 

 
Hakija                               Ravintola Sunn Oy, Aleksanterinkatu 26, 00170 Helsinki.
 
Hakemus                          Hakemus koskee osoitteessa Aleksanterinkatu 26, 00170 Helsinki,
sijaitsevan elintarvikehuoneiston, ravintolan (Ravintola Sunn),
hyväksymistä.
 
Hakemuksen vireilletulo
 
Hakemus on saapunut ympäristökeskukseen 15.4.2011 ja siihen on
pyydetty täydennystä koskien omavalvontasuunnitelmaa. Hakemusta
on täydennetty 12.5.2011.
 
Tarkastus                         Huoneisto on tarkastettu 6.5.2011.
 
Perustiedot                      Huoneiston rakennusvalvonnallinen käyttötarkoitus on ravintola ja se
sijaitsee liikekiinteistössä. Huoneiston pinta-ala on 352 m2, josta
asiakastilaa on 235 m2, keittiötilaa 55 m2, varastotilaa 20 m2 ja
henkilöstötilaa 30 m2. Keittiön lattiamateriaalina on akryylibetoni, katto
on hygienialevyä ja seinät ovat kaakeloidut. Työtasot ovat
ruostumatonta terästä. Huoneiston ilmanvaihto on koneellinen ja
valaistus on tarkoituksenmukainen.
 
Elintarvikehuoneistossa on tarkoitus valmistaa ja tarjoilla ruoka-
annoksia, tarjoilla kahvia ja muita juomia, leivonnaisia ja voileipiä.
Keittiön yhteydessä on erilliset tilat leivontaa ja konditoriatuotteiden
valmistusta varten. Leivontatilassa valmistettavat tuotteet tarjoillaan
Ravintola Sunnissa sekä alakerran kahvilassa.
 
Ruoanvalmistustilat, elintarvikkeiden säilytys- ja varastotilat sekä
elintarvikkeiden käsittelyyn käytettävät välineet, laitteet ja muu kalusto
ovat riittävät ja tarkoituksenmukaiset sekä helposti puhtaana pidettäviä.
 
Keittiössä on toimintaan nähden riittävästi vesipisteitä kuten erillinen
käsienpesupiste sekä vesipisteet elintarvikkeita varten ja astioiden
esipesuun. Astiat pestään koneellisesti. Huoneistossa on
siivouskomero
keittiön ja asiakastilojen siivoukseen. Huoneiston jätehuolto on yhteinen
kiinteistön jätehuollon kanssa. Pahvin, paperin, lasin ja biojätteen
keräys on järjestetty.
 
Asiakaspaikkojen lukumäärä on 196. Huoneistossa on käymälät
miehille ja naisille sekä erillinen inva-WC. Henkilökuntaa varten on
pukeutumishuoneet pesumahdollisuuksineen, tarkoituksenmukaiset
pukukaapit ja oma käymälä.
 
Toimija on liittänyt hakemukseensa elintarvikelain mukaisen
omavalvontasuunnitelman.
 
Ympäristölautakunnan ratkaisu
 
Päätös                              Ympäristölautakunta päätti hyväksyä elintarvikehuoneiston ja
omavalvontasuunnitelman.
 
                     Toiminta on järjestetty ja omavalvontasuunnitelma on laadittu siten, että
erillisiä ehtoja terveysvaarojen ehkäisemiseksi ei ole tarpeen asettaa.
 
Omavalvontasuunnitelman toimivuus varmistetaan tarkastuksin ja
viranomaisnäyttein. Omavalvontaan liittyvät asiakirjat on pidettävä ajan
tasalla ja nähtävillä valvontaa varten.
 
Perustelut                         Toiminnan edellytykset on järjestetty siten, että ne täyttävät
elintarvikelain vaatimukset.
 
Esitetty omavalvontasuunnitelma on toiminnan laatuun ja laajuuteen
nähden riittävä. Toiminnan järjestäminen ja seuranta mahdollistavat
terveyshaittojen ehkäisyä.
 
Toiminnan olennainen muutos, toiminnan lopettaminen tai
keskeyttäminen
 
Toimintaa ei saa muuttaa olennaisesti ennen kuin toimija on hakenut
muutokselle hyväksyntää ja muutos on hyväksytty
ympäristökeskuksessa. Toiminnan lopettamisesta tai keskeyttämisestä
on tehtävä ilmoitus ympäristökeskukseen.
 
Säilytettävät asiakirjat     Toimijan on säilytettävä hakemusasiakirjat ja hyväksymispäätös
elintarvikehuoneistossa, jossa niiden on oltava huoneistoa valvovan
viranomaisen saatavilla.
 
Päätöksen voimassaolo 
 
Päätös on voimassa toistaiseksi.
 
Asian käsittelyä koskeva maksu
 
Ympäristölautakunnan vahvistaman ympäristöterveydenhuollon taksan
perusteella ympäristölautakunta päätti määrätä asian käsittelystä 350
euron maksun.
 
Päätöksen perusteena olevat asiakirjat
 
1.   Elintarvikelain 14 §:n mukainen hakemus liitteineen Ymk 2011-726/
821 15.4.2011
 
Sovelletut oikeusohjeet
 
Elintarvikelaki (23/2006) 10, 13, 14, 15, 20, 21, 49, 71 ja 74 §.
Maa- ja metsätalousministeriön asetus eräiden elintarvikehuoneistojen
elintarvikehygieniasta (28/2009).
Valtioneuvoston asetus elintarvikevalvonnasta (321/2006) 1, 6 ja 7 §.
Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 852/2004
elintarvikehygieniasta.
Helsingin kaupungin ympäristöterveydenhuollon taksa 3 §, liite 1 kohta
1.1.1.
 
Muutoksenhaku               Valitusosoitus liitteenä.
 
Pöytäkirjanote valmistelijalle ja Ravintola Sunn Oy:lle (Aleksanterinkatu
26, 00170 Helsinki), lasku toimitetaan erikseen Helsingin kaupungin
talous- ja suunnittelukeskuksen taloushallintopalvelusta.
 
Lisätiedot:
Helena Lampinen, terveystarkastaja, puhelin (09) 310 28332
 
 
ESITTELIJÄ                     Asiaa koskevat asiakirjat ovat nähtävillä lautakunnan kokouksessa.
 
 
 
LIITTEET
Liite 1
EL 14 §:n mukainen hakemus, Ravintola Sunn Oy
15.4.2011
 
Liite 2
Omavalvontasuunnitelma, Ravintola Sunn Oy
 
Liite 3
Pohjapiirustus
 
Liite 4
Loppukatselmuspöytäkirja, Ravintola Sunn Oy