40 §
HAKEMUS OY ROYAL MUGHLIA LTD:N/KARAOKE NIGHT CLUB
SWENGI, ISO ROOBERTINKATU 10, ELINTARVIKEHUONEISTON
LAAJENNUKSEN HYVÄKSYMISESTÄ
 
Ymk 2009-2246
Esityslistan asia Ytp/6
 
Hakija                               Oy Royal Mughlia Ltd, Fleminginkatu 14 A 5, 00530 Helsinki.
 
Hakemus                          Hakemus koskee osoitteessa Iso Roobertinkatu 10, 00120 Helsinki,
sijaitsevan elintarvikehuoneiston, ravintolan (Karaoke Night Club
Swengi), olennaisen muutoksen hyväksymistä. Muutos koskee
ravintolan laajennusta viereiseen 2. kerroksen liiketilaan.
 
Hakemuksen vireilletulo
 
Hakemus on saapunut ympäristökeskukseen 1.10.2009 ja siihen on
pyydetty täydennystä 5.11.2009 koskien omavalvontasuunnitelmaa,
LVI-piirustusta ja ilmanvaihdon mittauspöytäkirjaa. Hakemusta on
ydennetty omavalvontasuunnitelman osalta 26.10.2010 ja muiden
asiakirjojen osalta 17.1.2011.
 
Tarkastus                         Huoneisto on tarkastettu 26.10.2010 ja uudelleen tehtyjen korjausten
jälkeen 30.12.2010.
 
Perustiedot                      Huoneistossa on tehty olennaisia rakenteellisia ja toiminnallisia
muutoksia. Ravintolan 2. kerrokseen on rakennettu 45 asiakaspaikan
ravintolasali, baari, kuumennuskeittiö sekä varasto- ja henkilöstötilat.
Aiemmin hyväksytyn ravintolan 1. kerroksen tilat säilyvät entisellään.
 
Helsingin kaupungin ympäristölautakunta on tehnyt päätöksen
elintarvikehuoneiston käyttöönotosta 5.8.2003 § 332. Oy Royal Mughlia
Ltd:n ilmoitus toimijan vaihtumisesta on merkitty tiedoksi
ympäristöterveyspäällikön päätösluettelossa 20.10.2005 § 585.
Päätöksen mukaisia asiakaspaikkoja ravintolassa oli 215 ja
ravintolassa tarjoiltiin tuolloin kahvia ja muita juomia sekä snacks-
tuotteita.
 
Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto on myöntänyt nyt
tehdyille ravintolan muutostöille rakennusluvan 31.3.2009 § 251.
Huoneisto sijaitsee liikekiinteistösja huoneistossa on harjoitettu
vastaavaa toimintaa aiemmin.
 
 
Huoneiston pinta-ala on 394 m2, josta tarjoilutilaa on ravintolan 1.
kerroksessa 261 m2 ja 2. kerroksessa 56 m2. Keittiötilaa on 19,5 m2,
varastotilaa 19,2 m2 ja henkilöstötilaa 7,5 m2. Keittiön lattiamateriaalina
on laatta, katto on maalattua betonia ja seinät ovat kaakelia. Työtasot
ovat ruostumatonta terästä.

Huoneiston ilmanvaihto on koneellinen ja valaistus
tarkoituksenmukainen. Ruoan valmistusta pannussa paistaen, parilalla
tai uppokeittämällä rasvassa ei suoriteta, koska ruoan valmistustilasta
puuttuu erillinen EI120 poistoilmahormi.
 
Ruoanvalmistustilat, elintarvikkeiden säilytys- ja varastotilat sekä
elintarvikkeiden käsittelyyn käytettävät välineet, laitteet ja muu kalusto
ovat riittävät ja tarkoituksenmukaiset sekä helposti puhtaana pidettäviä.
 
Keittiössä on toimintaan nähden riittävästi vesipisteitä kuten erillinen
käsienpesupiste sekä vesipisteet elintarvikkeita varten ja astioiden
esipesuun. Astiat pestään koneellisesti. Huoneistossa on erilliset
siivouskomerot keittiön, baarin ja asiakastilojen siivoukseen.
Huoneiston jätehuolto on yhteinen kiinteistön jätehuollon kanssa.
Pahvin, kartongin ja biojätteen keräys on järjestetty.
 
Elintarvikehuoneistossa on tarkoitus tarjoilla muualla ennalta
valmistettuja ruokia sekä valmistaa ja tarjoilla salaatteja, tarjoilla kahvia
ja muita juomia.
 
Asiakaspaikkojen lukumäärä on 260, joista ravintolan 1. kerroksessa
215 ja ravintolan 2. kerroksessa 45. Huoneistossa on käymälät miehille
ja naisille sekä erillinen inva-WC. Henkilökuntaa varten on
pukeutumishuone pesumahdollisuuksineen, tarkoituksenmukaiset
pukukaapit ja oma käymä.
 
Toimija on liittänyt hakemukseensa elintarvikelain mukaisen
omavalvontasuunnitelman.
 
Ympäristölautakunnan ratkaisu
 
Päätös                              Ympäristölautakunta päätti hyväksyä elintarvikehuoneiston ja
omavalvontasuunnitelman.
 
                     Toiminta on järjestetty ja omavalvontasuunnitelma on laadittu siten, että
erillisiä ehtoja terveysvaarojen ehkäisemiseksi ei ole tarpeen asettaa.
 
 
Omavalvontasuunnitelman toimivuus varmistetaan tarkastuksin ja
viranomaisnäyttein. Omavalvontaan liittyvät asiakirjat on pidettävä ajan
tasalla ja nähtävillä valvontaa varten.
 
Perustelut                         Toiminnan edellytykset on järjestetty siten, että ne täyttävät
elintarvikelain vaatimukset.
 
Esitetty omavalvontasuunnitelma on toiminnan laatuun ja laajuuteen
nähden riittävä. Toiminnan järjestäminen ja seuranta mahdollistavat
terveyshaittojen ehkäisyä.
 
Toiminnan olennainen muutos, toiminnan lopettaminen tai
keskeyttäminen
 
Toimintaa ei saa muuttaa olennaisesti ennen kuin toimija on hakenut
muutokselle hyväksyntää ja muutos on hyväksytty
ympäristökeskuksessa. Toiminnan lopettamisesta tai keskeyttämisestä
on tehtävä ilmoitus ympäristökeskukseen.
 
Säilytettävät asiakirjat     Toimijan on säilytettävä hakemusasiakirjat ja hyväksymispäätös
elintarvikehuoneistossa, jossa niiden on oltava huoneistoa valvovan
viranomaisen saatavilla.
 
Päätöksen voimassaolo 
 
Päätös on voimassa toistaiseksi.
 
Asian käsittelyä koskeva maksu
 
Ympäristölautakunnan vahvistaman elintarvikelain mukaisen taksan
perusteella ympäristölautakunta päätti määrätä asian käsittelystä 175
euron maksun.
 
Päätöksen perusteena olevat asiakirjat
 
Elintarvikelain 14 §:n mukainen hakemus liitteineen Ymk 2009-2246/
821, 01.10.2009.
 
Sovelletut oikeusohjeet
 
Elintarvikelaki (23/2006) 10, 13, 14, 15, 20, 21, 49, 71 ja 74 §.
Maa- ja metsätalousministeriön asetus eräiden elintarvikehuoneistojen
elintarvikehygieniasta (28/2009).
Valtioneuvoston asetus elintarvikevalvonnasta (321/2006) 1, 6 ja 7 §.
Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 852/2004
elintarvikehygieniasta.
Helsingin kaupungin elintarvikelain mukainen taksa 3 §, liite 1 kohta
1.1.1.
 
Muutoksenhaku               Valitusosoitus on liitteenä (elintarvikelaki).
 
Pöytäkirjanote valmistelijalle ja Oy Royal Mughlia Ltd:lle,
(Fleminginkatu 14 A 5, 00530 Helsinki), lasku toimitetaan erikseen
Helsingin kaupungin talous- ja suunnittelukeskuksen
taloushallintopalvelusta.
 
Lisätiedot:
Riitta Blomqvist, terveystarkastaja, puhelin (09) 310 31524
 
 
ESITTELIJÄ                     Asiaa koskevat asiakirjat ovat nähtävillä lautakunnan kokouksessa.
 
 
 
LIITTEET
Liite 1
Oy Royal Mughlia Ltd, elintarvikelain 14 §:n mukainen
hakemus 1.10.2009
 
Liite 2
Oy Royal Mughlia Ltd, omavalvontasuunnitelma
26.10.2010
 
Liite 3
Oy Royal Mughlia Ltd, pohjapiirustus, 2. krs 1.10.2009
 
Liite 4
Oy Royal Mughlia Ltd, pohjapiirustus, 2. krs 17.1.2011
 
Liite 5
Oy Royal Mughlia Ltd, rakennuslupapäätös 31.3.2009
 
Liite 6
iv-piirustus
 
Liite 7
Oy Royal Mughlia Ltd, iv-mittauspöytäkirja