Helsingin kaupunki

Esityslista

4/2015

1 (1)

Liikuntalautakunta

 

 

 

 

LJ/6

 

26.3.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

Oikaisuvaatimus koskien liikuntajohtajan päätöstä liittyen polkupyörän vahingoittumisesta aiheutuneiden kustannusten korvaamiseen

HEL 2014-014818 T 03 01 00

Päätösehdotus

Liikuntalautakunta päättää hylätä hakijan oikaisuvaatimuksen.

Esittelijän perustelut

********** on 8.12.2014 toimittanut vaatimuksen poikansa polkupyörän vaurioitumisen aiheuttamien kustannusten korvaamisesta. Hakijan poika on 4.12.2014 noin klo 18 jättänyt polkupyöränsä Lassilan tekojääradan sähköisen portin viereen, ja polkupyörän takavanne ja etutanko ovat vaurioituneet, kun sähköinen portti on avattu.

Liikuntajohtaja päätti hylätä hakijan vahingonkorvausvaatimuksen 28.1.2015 (3 §) sillä perusteella, että liikuntavirasto ei ole syyllistynyt asiassa polkupyörään osuneen portin kunnossapitoon liittyvään tai muuhunkaan laiminlyöntiin eikä liikuntavirasto näin ollen ole vastuussa hakijalle aiheutuneiden kustannusten korvaamisesta.

Hakija toimitti 8.2.2015 oikaisuvaatimuksen liikuntajohtajan päätökseen. Oikaisuvaatimuksen perusteena on se, että päätös on hakijan käsityksen mukaan perustettu virheelliselle käsitykselle vahingoittuneen polkupyörän sijainnista vahinkohetkellä. Vahingon korvaamisen ohella hakija kyseenalaisti oikaisuvaatimuksessaan sen, onko tekojääradan portti asennettu asianmukaisesti, sekä ehdotti vahinkopaikalle kiinnitettävän aukeavasta portista kertovan varoitustaulun.

Liikuntavirastossa vahingonkorvaushakemuksen johdosta tehdyn selvityksen mukaan polkupyörä on ollut tekojääradan porttiin nähden sellaisessa paikassa, että liikuntapaikanhoitajan aikoessa poistua jääkoneella tekojääradalta avautuva portti on vahingoittanut polkupyörää. Liikuntapaikanhoitaja on antanut asiasta oman selvityksensä, jonka mukaan hän on avannut portin kaukosäätimellä noin 10 metrin päässä portista eikä ole vahinkoajankohdan olosuhteissa kyseisestä kulmasta voinut havaita aitaa tai porttia vasten nojaavaa polkupyörää ajoissa. Liikuntapaikanhoitaja on välittömästi polkupyörän havaitessaan niin nopeasti kuin mahdollista pysäyttänyt portin avautumisen kaukosäätimellä.

Oikaisuvaatimuksen tekijän pojan polkupyörälle aiheutunut valitettava vahinko on ollut seurausta polkupyörän sijoittamisesta tekojääradan portin välittömään läheisyyteen paikkaan, josta liikuntapaikanhoitajalla ei ole ollut minkäänlaista mahdollisuutta havaita pyörää ajoissa ja estää vahingon syntymistä. Liikuntapaikanhoitajalla ei myöskään ole ollut aihetta olettaa, että portin takana tai sen välittömässä läheisyydessä olisi esineitä, joita portin avaaminen vahingoittaisi. Liikuntavirasto ei näin ollen ole vastuussa hakijan pojan polkupyörälle tapahtuneen vahingon korvaamisesta.

Tekojääradan portti on oikein ja asianmukaisesti asennettu eikä sen sijaintia tai rakennetta tule muuttaa. Vahinkotapahtuman jälkeen porttiin on hakijan ehdotuksen mukaisesti asennettu aukeavasta portista varoittava varoitustaulu.

Esittelijä

liikuntajohtaja

Anssi Rauramo

Lisätiedot

Hertta Keisala, lakimies, puhelin: 310 29601

hertta.keisala(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 4800

Paavo Nurmen kuja 1 C

+358 9 310 8771

0201256-6

 

00099 Helsingin kaupunki

Helsinki 00250

Faksi

 

Alv.nro

liikuntavirasto@hel.fi

www.hel.fi/liikunta

+358 9 310 87770

 

FI02012566