Helsingin kaupunki

Esityslista

4/2015

1 (1)

Liikuntalautakunta

 

 

 

 

LJ/6

 

26.3.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päätöshistoria

Liikuntajohtaja 28.01.2015 § 3

HEL 2014-014818 T 03 01 00

Päätös

Liikuntajohtaja päätti hylätä hakijan vahingonkorvausvaatimuksen.

Päätöksen perustelut

********** on 8.12.2014 toimittanut vaatimuksen poikansa polkupyörän vaurioitumisen aiheuttamien kustannusten korvaamisesta. Hakijan poika on 4.12.2014 noin kello 18.00 jättänyt polkupyöränsä Lassilan tekojääradan sähköisen portin viereen, ja polkupyörän takavanne ja etutanko ovat vaurioituneet, kun sähköinen portti on avattu.

Hakijan pojan asettaessa polkupyöränsä tekojääradan suljetun portin viereen tai sitä vasten liikuntapaikan hoitaja on ollut tekojääradalla huoltamassa kenttää jääkoneella. Aikoessaan poistua tekojääradalta liikuntapaikanhoitaja on avannut sähköisen portin kauko-ohjaimella ja kuullut kolinaa portin osuessa portin takana olevaan polkupyörään, jolloin hän on mahdollisimman nopeasti pysäyttänyt portin avautumisen. Liikuntapaikanhoitajan ei ole ollut mahdollista havaita kyseiseen kohtaan porttia vasten tai aitaa vasten portin taakse asetettua polkupyörää aikaisemmin. Liikuntapaikanhoitajalla ei myöskään ole viraston selvityksen mukaan ollut mitään syytä olettaa, että sähköisen portin takana voisi olla polkupyörä, koska kyseisestä kohdasta tai sen välittömästä läheisyydestä ei ole kulkua tekojääradalle.

Saadun selvityksen mukaan Lassilan tekojääradan portti on vahinkoaikana toiminut normaalisti eikä muutenkaan ole osoitettu, että liikuntavirasto olisi syyllistynyt asiassa minkäänlaiseen laiminlyöntiin. Liikuntavirasto ei näin ollen ole vastuussa hakijan ilmoittamasta vahingosta.

Lisätiedot

Hertta Keisala, lakimies, puhelin: 310 29601

hertta.keisala(a)hel.fi