Helsingin kaupunki

Esityslista

4/2017

1 (1)

Kulttuuri- ja kirjastolautakunta

 

 

 

 

Kupo/Kultj/5

 

18.4.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

Porin kulttuurisäädön oikaisuvaatimus (kohdeavustukset 2. jako)

HEL 2017-001875 T 02 05 01 00

Päätösehdotus

Kulttuuri- ja kirjastolautakunta päättää hylätä Porin kulttuurisäädön oikaisuvaatimuksen.

Esittelijän perustelut

Porin kulttuurisäätö -niminen työryhmä haki 2 000 euron kohdeavustusta 18.1.2017 päivätyllä hakemuksella Totuus Suomesta -hankkeeseen (kklk 28.2.2017 § 17). Hankkeelle ei myönnetty kohdeavustusta. Päätökseen kirjattiin, että hankkeiden keskinäisessä vertailussa hanke ei ole ensisijaisesti avustettava.

Hakija hakee päätökseen oikaisua ja perustelee tätä sillä, ettei koe hanketta kohdelleen tasavertaisesti Praxis-ryhmän Suudelma-teoksen kanssa, jolle myönnettiin saman päätöksen yhteydessä 1 000 euroa. Hakijan mukaan Totuus Suomessa -hankkeeseen, joka tapahtuu samassa tilassa kuin Suudelma-teos, kuuluu huomattava määrä erilaista esityksellistä toimintaa, joka laajenee galleriasta kaupunkitilaan, eikä hankkeita ole käsitelty tasapuolisesti.   

Kohdeavustukset ovat harkinnanvaraisia ja hakemuksia arvioidaan perustuen lautakunnan päättämiin avustuskriteereihin. Kohdeavustusten arviointikriteereissä edellytetään, että hankkeesta vastaavaan työryhmään kuuluu vähintään kolme taiteilijaa, ja hankkeen työryhmän tulee olla pääosin helsinkiläinen. Työryhmän jäsenten ansioluettelot tulee liittää hakemukseen. Porin kulttuurisäätö -työryhmään ilmoitettiin hakemuksen perustiedoissa olevan mukana kolme henkilöä, joista vain yksi oli helsinkiläinen. Ainoastaan näiden kolmen henkilön ansioluettelot on liitetty hakemukseen.

Hanke koostui hakemuksen mukaan Helsingissä toteutettavasta tapahtumallisesta näyttelystä, Porissa toteutettavasta kokonaisuudesta, jossa esitellään 100 taiteilijaa ja tutkijaa sekä julkaisusta. Kohdeavustusten arviointikriteereissä mainitaan, ettei avustusmäärärahoista tueta näyttelyitä eikä julkaisuja. Hakemuksessa kerrotaan avustusta haettavan juuri hankkeen tapahtumallisen kokonaisuuden järjestämiseen. Hankkeen Helsingin osuuden kerrotaan sisältävän esityksiä, workshoppeja sekä tapahtumallisia osuuksia. Hakemuksessa ei kuitenkaan avata sisällöllisesti sitä, mitä eri tapahtumia, esityksiä tai workshoppeja kokonaisuuteen kuuluu, ja hankkeen tiedoissa esityksien/tilaisuuksien määräksi on merkitty 0 kappaletta. Tarkemmin näitä sisältöjä avataan vasta oikaisuvaatimuksessa. Päätös on kuitenkin tehty alkuperäisen hakemuksen perusteella, jossa tapahtumakokonaisuuksien tarkempi määrä ja sisältö jäävät epäselviksi.

Hakemusta on verrattu muihin avustushakemuksiin ja sitä on arvioitu kohdeavustusten arviointikriteerien perusteella käyttäen harkintaa. Hankkeen ei tämän harkinnan ja arvioinnin perusteella ole katsottu olevan ensisijaisesti kohdeavustuksen tarpeessa. Oikaisuvaatimuksessa ei ole tullut esille sellaista tietoa, minkä johdosta kulttuuri- ja kirjastolautakunnan tulisi muuttaa alkuperäistä päätöstä.

Esittelijä

kulttuurijohtaja

Stuba Nikula

Lisätiedot

Anna von Bagh, kulttuurisuunnittelija, puhelin: 310 37934

anna.vonbagh(a)hel.fi

Liitteet

1

Oikaisuvaatimus 16.3.2017, Porin kulttuurisäätö

Muutoksenhaku

Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Oikaisuvaatimuksen tekijä

Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös
Esitysteksti

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 4710

Kalevankatu 6

+358 9 3101060

0201256-6

FI3380001500500542

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 10

Faksi

 

Alv.nro

kulttuuri@hel.fi

http://www.hel.fi/kulttuuri

+358 9 31037009

 

FI02012566