Suoraan sisältöön

Me olemme Stara

Me olemme Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara. Tuotamme kaupunkiympäristön rakentamisen ja hoidon sekä logistiikan palveluja Helsingin tarpeisiin.

Meillä on pitkä kokemus katujen ja puistojen rakentamisesta, hoidosta ja kunnossapidosta. Rakennamme ja pidämme kunnossa myös kaupungin tiloja – kouluja, päiväkoteja, toimitiloja. Pidämme huolta Helsingin luonnosta, kaupunkimetsistä ja rantavesistä.

Olemme monialainen toimija, ja palveluihimme kuuluu myös erikoisosaamista vaativia töitä maaperätutkimuksista taideteosten valmistamiseen. Me tarjoamme kaiken, mitä toimivaan kaupunkiin kuuluu.

Vuodesta 2009 Stara on pitänyt Helsingistä huolta itsenäisenä toimijana, mutta juuremme ulottuvat jo 1878 perustettuun rakennuskonttoriin. Vuonna 2017 Starasta tuli liikelaitos.

Starassa työskentelee yli 1 400 ammattilaista. Työ on kausiluonteista, ja kesällä työntekijöiden määrä kasvaa liki kahteen tuhanteen.

Staran toimintaa ohjaa kaupunginhallituksen nimeämä johtokunta ja sen toimitusjohtaja on Timo Martiskainen.

Staran organisaatio 2019 (klikkaa suuremmaksi)JAA

Kaupunkitekniikan rakentaminen

Staran kaupunkitekniikan rakentamisen vastuulla on iso osa kaikesta kuntateknisestä tuotannosta Helsingissä. Rakennamme ja korjaamme katuja, puistoja ja aukioita. Tarjoamme myös maa- ja kallioperään liittyviä asiantuntijapalveluja.

Lue lisää »

Kaupunkitekniikan ylläpito

Hoidamme kaupungin katuja, puistoja ja yleisiä alueita ja kunnostamme kaikkea mitä kaupunkiympäristöön kuuluu: asfalttipäällysteistä leikkivälineisiin. Neljä vuodenaikaa säävaihteluineen rytmittävät työtämme.

Lue lisää »

Rakennustekniikka

Olemme erikoistuneet kaupungin omistamien rakennusten, kuten sairaaloiden, päiväkotien, koulujen ja arvorakennusten, korjauksiin. Ydinosaamistamme ovat myös erikoisrakenteiden korjaukset ja entisöinnit sekä muutosrakentamisen työt – niin pienet kuin suuretkin.

Lue lisää »

Ympäristönhoito

Hoidamme kaupunkimetsiä ja kaupungin viljelysmaita sekä luonnonmukaisia alueita. Tarjoamme myös kasvihuoneviljelyn, puidenhoidon ja ryhmäkasvisuunnittelun palveluja.

Lue lisää »

Logistiikka

Tuotamme kaupungin tarvitsemia auto-, kone- ja kuljetuspalveluja sekä monia teknisiä palveluja.

Lue lisää »

Hallinto

Hallinto tukee Staran johtamista ja tavoitteiden saavuttamista perustyöllään sekä kehittämishankkein.

Lue lisää »