Suoraan sisältöön

Vaalimainosten asennus- ja huoltopalvelu: eduskuntavaalit ja europarlamenttivaalit 2019

Stara tarjoaa vaalien ehdokasasettajille vaalimainosten asennus- ja huoltopalvelua Helsingin alueella. Vaalimainostelineitä pystytetään noin 150 paikkaan. Kaupunginhallituksen määrittämä hinta palvelulle on 1 000 euroa.

Palveluun kuuluu:

  • julisteiden kiinnitys vanerilevylle
  • taustavanereiden vuokra vaalien ajaksi
  • julisteiden kunnon tarkistus määrävälein
  • julisteiden vaurioilmoitusten vastaanotto (arkisin kello 7.30-15) ja huolto tarpeen mukaan
  • julisteiden poisto vaalien jälkeen
  • ylimääräisten julisteiden toimitus jätteiden kierrätykseen.

Palvelun tilaajan tehtävät 

Painata vaalijulisteet pikaisesti ehdokasasettelun vahvistamisen jälkeen, niin ne saadaan ajoissa telineisiinsä.

Jos haluat julisteen kaikkiin vaalimainospaikkoihin, painata vähintään 150 julistetta. Suositus on kuitenkin 175 julistetta, jolloin jää 25 kappaleen huoltovara.   

Toimita ulkokäyttöön soveltuvat ja liimaseoksen kestävät julisteet viipymättä Staran toimipisteeseen. Osoitteen lisäohjeineen saat tilausvahvistuksessa. Saat laskun kahden viikon maksuajalla. Ilmoita vaalien jälkeen Staralle, jos olet tulossa noutamaan mahdollisia ylijääneitä julisteita – muutoin ne hävitetään. 

Lataa, täytä ja lähetä tilauslomake sähköpostin liitteenä osoitteeseen stara.vaalimainonta@hel.fi

Tilauslomake eduskuntavaalit 2019 »

Tilauslomake europarlamenttivaalit 2019 »

Ohjeet vaalijulisteiden itsenäiseen kiinnittämiseen telineisiinsä 

Voit toimittaa vaalijulisteet paikoilleen myös omatoimisesti, mutta Kuntaliiton suositusta noudattaen. Suosituksena on, että ulkomainonta alkaisi viikkoa ennen ennakkoäänestyksen alkua.

Vaalimainonnan pelisäännöt

1. Kiinnitä vaalijulisteita tai -banderolleja vain Helsingin kaupungin niille varaamiin telineisiin tai siltamainospaikkoihin.

2. Kaupungin vaalimainospaikkojen käyttö on maksutonta. Ehdokasasettaja voi halutessaan tilata yllä mainittua vaalimainosten asennus- ja huoltopalvelua joka on maksullista.

3. Huolehdi, että ehdokkaan nimi ja numero erottuvat julisteesta selkeästi katseluetäisyydeltä. Julisteissa ei saa käyttää neonvärejä tai liikennemerkkejä, eivätkä ne saa sisältää kaupallisia viestejä. Telineiden reunapuitteisiin ei saa kiinnittää mitään.

4. Vaalimainostelineitä on 150 paikassa, joiden sijainti ilmoitetaan ehdokasasettelun vahvistamisen (eduskuntavaalit 14.3.2019 ja europarlamenttivaalit 25.4.2019) jälkeen.

5. Kiinnitä yhteen vaalimainospaikkaan vain yksi juliste per ehdokas.

6. Julistepaikat jaetaan vahvistetun ehdokasluettelon järjestysnumeroiden mukaisesti. Pienimmän numeron saanut ehdokas (2) on ensimmäinen vasemmalla jne.

7. Julisteet taustalevyineen saa asentaa telineisiin aikaisintaan viikkoa ennen ennakkoäänestyksen alkamista, eli eduskuntavaalien osalta 27.3.2019 kello 0.01 ja europarlamenttivaaleissa 8.5.2019 kello 0.01.

8. Julisteiden tulee olla telineissä viimeistään ennakkoäänestyksen alkaessa, eli eduskuntavaalien osalta 3.4.2019 ja europarlamenttivaalien osalta 15.5.2019. Jos ne eivät ole silloin paikoillaan, kaupungilla on oikeus käyttää tyhjiä paikkoja äänestysaktiivisuutta lisääviin kampanjoihin.

9. Julisteet kiinnityslevyineen on poistettava viimeistään viikko vaalien jälkeen, eli eduskuntavaalien osalta 21.4.2019 mennessä ja europarlamenttivaalien osalta 2.6.2019 mennessä.

Yksityiskohtaiset ohjeet vaalimainontaan »

Vaalimainoksen näkyvä koko on 800 mm x 1 215 mm.
Vaalimainostelineen tekniset tiedot »

Lisätietoja Staran vaalimainospalvelusta: stara.vaalimainonta@hel.fi tai puhelimitse 09 310 23040.

JAA