Suoraan sisältöön

Työt ja tekijät

Staralaiset pitävät huolta Helsingin kaupunkiluonnosta maalla, merellä ja metsissä. Työntekijät hoitavat kaupunkimetsiä, niittyjä ja muita luonnonmukaisia alueita pitkällä kokemuksella. Staran töihin kuuluu myös rantavesien ja sisäsaariston puhtaanapito.

JAA

Niskalan arboretum on intiimi piilopaikka

Puiden latvuksissa helmeilee auringonvalo. Lämpö lepää maan painanteissa. Kinttupolun vasemmalla reunalla pilkottaa bamburuokoja ja oikealla kohoaa suuri Siperian lehtikuusi. Niskalan arboretumin satoja puita ja pensaita sekä tuhansia kasveja hoitaa metsuri Maria Ahlbäck.

Lue lisää »

Purojen puolustaja

Annalan kartanonpuistoa hoitava etumies Tomi Silander on ennallistanut Helsingin puroja kaupungin pienvesiprojektin puuhamiehenä. Nykyään hän toimii puroista vastaavana puistokummiohjaajana.

Lue lisää »

Pehtoori Stadista

Haltialan tila on yksi Staran persoonallisimmista työpaikoista. Pehtori eli tilanhoitaja Jari Kuusinen korostaa paikan merkitystä kaupunkilaisten henkistä hyvinvointia lisäävänä ympäristönä ja kulttuurimaisemana.

Lue lisää »

Luontovalvoja ja lintumies

Viikki-Vanhankaupungin luonnonsuojelualue on ainutlaatuinen luontokohde Helsingin keskipisteessä. Eero Haapanen on toiminut alueen luontovalvojana vuodesta 2005.

Lue lisää »

Metsuri muotoilee kaupunkimaisemaa

Helsingin rajojen sisällä kasvaa 4800 hehtaaria metsää. Siinä riittää työnsarkaa kaupunkimetsureille. Työ vaatii silmää vaihtelevalle mutta myös kivannäköiselle metsämaisemalle, kertoo Kristian Blåfield.

Lue lisää »

Luontopuutarhuri on ideanikkari

Jukka Toivonen on kaupungin ainoa luontopuutarhuri. Ainutlaatuinen titteli sopii hyvin kiteytykseksi Toivosen työnkuvalle, sillä työpaikallaan Vuosaarenhuipulla hän muokkaa ympäristöä luonnonmukaiseksi jäljitellen luonnon olosuhteita.

Lue lisää »