Uutiskuva

Huippuopiskelija etenee nopeasti ammattiin

Teksti: Päivi Nikkilä

Ayman Habib saapui Suomeen elokuussa 2016. Habib on 32-vuotias ja opiskellut tiiviisti maahantulonsa jälkeen. Ensin hän osallistui Stadin osaamiskeskuksen suomen kielen opetukseen ja jo tammikuussa 2017 hän aloitti kone- ja tuotantotekniikan linjalla Stadin ammattiopistossa Herttoniemessä. Habib innostui alasta käydessään Taitaja2017-messuilla viime keväänä.

”Olen opiskellut paljon ja nopeasti, ensin suomea, sitten hitsausta ja nyt näitä koneita.”

Habib on jatkanut koneistukseen perehtymistä. Hiomakoneet, manuaaliset ja CNC-ohjatut koneet ovat tulleet kaikki tutuiksi nopealle opiskelijalle. Habib ahkeroi koulussa muutaman kuukauden ajan pitkiä päiviä ja opiskeli sitkeästi aamukahdeksasta iltakuuteen sekä kaksi kertaa viikossa puoli kymmeneen illalla.

”Olen opetellut kaiken ensin manuaalisesti ja sitten opiskelin työkoneiden ohjelmointia ja ostin myös tietokoneen kotiin, jotta voin harjoitella sielläkin.”

Habibin opettajina toimivat kaksi ammattimiestä, kone- ja tuotantotekniikan opettajat Mikko Partanen ja Mika Kuusisto. Kuusisto kertoo, että Habib on hyödyntänyt kaiken ajan, mitä on ollut tilaisuus opiskella.

”Huippuosaajille on luotu mahdollisuus edetä nopeasti mutta meidän opettajien on ehdittävä antaa opetusta myös muille oppilaille ja kaikille ryhmille. Aina ei ehdi opastaa”, harmittelee Kuusisto.

Ayman Habib huokuu itseluottamusta. Hän on valmis menemään minne tahansa töihin, kunhan ensin valmistuu. ”Olen kohta kolmannella vuosikurssilla. Minusta tulee taitaja.”


JAA